Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Buka! Sada! – 14. aprila u Beogradu
Buka! Sada! u Beogradu
Buka! Sada! u Beogradu

Buka! Sada! – 14. aprila u Beogradu

U subotu, 14. aprila, u zgradi bivšeg „Kluza“ (Masarikova 5 u potkrovlju) biće organizovana Buka! Sada! – Beogradska ultimativna kulturna akcija.

Da bi se predstavila alternativna rok scena Srbije organizatori manifestacije BUKA odlučili su da okupe neke od najeminentnijih muzičara koji će u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti u ulozi disk džokeja.

Buka! Sada! je nastala upravo s ciljem da promoviše muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona. To će biti svojevrsno putovanje kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače.

Za gramofonima će se smenjivati: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub, Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević (Kanda, kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

Buka! Sada!: Hmmm, interesantno…

Gile: Mislim da je Buka! Sada! odličan događaj na kojoj će muzičari moći da se predstave publici u drugačijem svetlu nego obično. To će biti prilika da publika zaviri u ukus svakog od nas ponaosob, i da vidi koja je to muzika koja nas inspiriše i kreativno pokreće. Ujedno mislim da će to biti i odlična zabava za sve, i za nas koji ćemo puštati muziku i za publiku koja bude došla.
Vasil Hadžimanov: Dopada mi se ideja da muzičari preuzmu ulogu DJ-a a posebno mi se dopada što ću zajedno sa Vukašinom podeliti scenu na ovaj način. Smislili smo da ipak i odsviramo po koji ton uz muziku koju puštamo. Izbor će biti raznovrstan ali uglavnom baziran na muzici Afrikanaca i Afroamerikanaca. Muzici sa dosta ritma uz koju će moći da se đuska ali i na druge načine uživa.
Vuča: Događaj Buka! Sada! je jedinstvena prlika da mladi vide znamenite beogradske muzičare na okupu, ali ovaj put u ulozi disk džokeja. Proverite kakvu muziku puštaju oni koji prave muziku. Pomislio sam: „Hmmm, interesantno…“
Rambo Amadeus: Puštaću minimal tehno, dub step, drum and bass udružene sa mojim semplovima koje godinama sakupljam.
Kojot: Verujem da će to biti noć najbolje muzike. Nismo ovo do sada radili, biće inspirativno. Muzika koju publika može da očekuje od mene na ovoj zabavi je – dub.
Oliver Nektarijević: Puštam muziku koju najviše volim, koja je u okvirima rokenrola a veoma raznovrsna. Opisao sam koncept događaja osobi sa kojom sam bio u trenutku kad sam dobio poziv da učestvujem, i ona je bila u fazonu: „E, to je žurka na koju bih sigurno došla!“, a njeno mišljenje zaista cenim.

Ulaznice

Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima. Promotivni kontigent 200 ulaznica je po ceni od 1.000 RSD

Regularna cena ulaznice 1.200 RSD važiće do nedelje, 8. aprila. Od ponedeljka 9. aprila cena ulaznice biće 1.500 RSD, a „na vratima“ – 1.800 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.