Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Kuvar Marko Saso ponovo u Beogradu!
Kuvar Marko Saso ponovo u Beogradu
Kuvar Marko Saso ponovo u Beogradu

Kuvar Marko Saso ponovo u Beogradu!

„Frik za tartufe“ se vraća u Beograd: Marko Saso je kuvao za Andreu Bočelija, Toma Kruza, Dejvida Bouvija, Meril Strip, a u maju će kuvati za Beograđane!

Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso (Marco Sasso), po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu.

Jedan od omiljenih kuvara holivudskih glumaca u Enso restoranu će spremati specijalitete sa pastom i tartufima, tri dana zaredom, od 15. do 17. maja.

Prethodne godine, tokom gostovanja Marka Sasa se u restoranu tražilo mesto više pa je kapacitet lokala vrlo brzo popunjen. Mnogi koji su želeli da probaju Sasov meni, nažalost nisu dobili priliku. Upravo zato, Marko Saso ponovo dolazi, kako bi u njegovim italijanskim specijalitetima uživali i oni koji su prethodno gostovanje propustili.

Marko Saso ukratko…

„Frik za tartufe“, kako vrlo često nazivaju Marka, usavršio je svoju veštinu i meni u Nju Džerziju, u Americi. Tamo je vodio restoran „La Tartuferia“, koji je služio jela sa svežim tartufima i proizvodima od tartufa.

U Hobokenu je kuvao za Bočelija, dok je u restoranu „Giorgio’s“ u Los Anđelesu, kuvao za mnoge poznate ličnosti, sportiste i senatore.

Nakon što ga je ljubav odvela na Lošinj, otvorio je svoj mali raj, šarmantnu tratoriju i tartuferiju „Bora Bar“. Preko zime, čest je gost – šef u nekim od najpoznatijih restorana u Zagrebu, a 2013. se oprobao i kao sudija u popularanoj emisiji „Master Chef“ u Hrvatskoj.

***

Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti da prisustvujete ovom festivalu italijanskih ukusa, nemojte propustiti priliku da probate novi letnji meni u Enso restoranu.

Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali novi letnji meni, koji će srpsku gastronomsku scenu podići na novi nivo i izjednačiti je sa svetskim uzorima.

Meni je sezonski i sastoji se od svežih namirnica najvećeg kvaliteta, a sa menija su se već izvojili biftek, osušen u soli i aromatičnim travama, kobasica sa tri vrste senfa, grilovani tuna stejk sa pireom od jabuka i karija i sladoledom od senfa, jagnjetina „pave“ i bajadera od prasetine, na podlozi od palačinke sa sipinim mastilom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.