Naslovna » Izlasci » Sport » Ploging, svetska ekološka akcija u Beogradu
Ploging u Beogradu
Ploging u Beogradu

Ploging, svetska ekološka akcija u Beogradu

U nedelju 15. aprila u 10.00, ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane biće organizovan ploging, trkačko-ekološka akcija – trčanje i skupljanje đubreta.

Grupu će predvoditi dvadesetak trkača Beogradskog trkačkog kluba (BTK), koji će tokom veoma laganog džoginga u trajanju od 30 minuta skupiti što više đubreta na potezu Brankov mosta – Gazela, inače jednoj od najlepših staza za trčanje u Beogradu.

O plogingu smo nedavno pisali a sve o ovom ekološkom sportu pročitajte na OVOM LINKU.Za dž

– Oni koji preuzimaju odgovornost za kvalitet sopstvenog života, ujedno imaju izraženu odgovornost prema svojoj okolini. Takve ljude želimo da srećemo u našem gradu – rekao je Veroljub Zmijanac, osnivač BTK.

Ploging: gde mi protrčimo…

Glavni trener i idejni tvorac akcije, Ivan Radenković, dodao je:

– U našoj Školi trčanja treniraju sugrađani koji su programeri, lekari, nastavnici, bankari, roditelji, studenti, deca, maratonci, početnici… Svi oni su trkači, ljudi koji natrposečno vremena borave u prirodi i parkovima glavnog grada. Zato smo u Školi trčanja uveli Zeleno pravilo koje glasi: „Gde mi protrčimo, tu je staza čistija„. Ova akcija se savršeno slaže sa našom misijom zelenog grada. Čast mi je da je akcija uspela i što je možemo izvesti sa našim članovima.

Ploging u nedelju je otvoren za sve ljubitelje boravka u prirodi, brzog hodanja i trčanja. Nije potrebna prijava za događaj te se svi učesnici pozviaju da se pojave u 9.45 tačno ispod Brankovog mosta sa strane Novog Beograda.

Obezbeđene su zaštitne rukavice i kese za đubre, kao i odnošenje odpada posle akcije. Događaj je pogodan i za šetnju i porodice sa decom koje bi da promovišu ekološku svest kod najmlađih. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.