Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Umetnička jesen 2018. u Beču
Umetnička jesen u Beču: Nikolai Makarov - Falco (foto: Neue Kunst Galerie)
Umetnička jesen u Beču: Nikolai Makarov - Falco (foto: Neue Kunst Galerie)

Umetnička jesen 2018. u Beču

Ove jeseni u Beču je sve u znaku umetnosti – veliki sajam umetnosti, nedelja umetnosti, različiti izložbeni projekti i noć muzeja.

Sve to privući će u Beč ljubitelje savremene umetnosti iz celog sveta.

Pored nedavno održanog sajma umetnosti pod nazivom „Viennacontemporary“ gde se predstavila savremena umetnost sa težištem na centralnoj, istočnoj i južnojEvropi, 6. oktobra se u Beču priređuje „Noć muzeja“.

Svi posetioci će uz samo jednu kupljenu kartu tokom cele noći imati mogućnost da obilaze izložbe u 100 muzeja i institucija kulture u Beču, i to uz razgovor sa umetnicima, predavanja i živu muziku.

Koncept „curated by_2018“ okuplja međunarodne kustose koji do 13. oktobra u odabranim bečkim galerijama predstavljaju izložbe savremene umetnosti.

Osim toga, u okviru projekta „Vienna City Gallery Walk“, 33 galerije će 4. oktobra otvoriti vrata svim zainteresovanim prolaznicima.

Ukupni umetnički program predstaviće i „Vienna Art Week“ od 19. do 25. novembra uz moto „Promising Paradise“. Tom prilikom će posetioci moći da prate izlaganja, razgovaraju sa umetnicima, razgledaju izložbe i gledaju predstave.

Manifestacija „Art&Antique“ je sajam umetnosti, antikviteta i dizajna u Beču, koji se organizuje u bečkoj palati Hofburg od 10. do 18. novembra. U okviru sajma razne nacionalne i internacionalne galerije predstaviće azijsku umetnost, antikvitete, umetnost od stakla, nameštaj, ručno rađene umetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umetnost. (EuroComm)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.