Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (15. novembar 2018)
Novi filmovi u bioskopima (15. novembar 2018): Vazdušni udar
Novi filmovi u bioskopima (15. novembar 2018): Vazdušni udar

Novi filmovi u bioskopima (15. novembar 2018)

Vazdušni udar„, „Pod drvetom„, „Burn the stage: The Movie„, „Grinč“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 15. novembra 2018. godine.

Fantastične zveri 2“ predstavili smo prošle nedelje, a filmove „Srbenka“ i „Tranzit“ opisali smo u okviru ovogodišnjeg festivala Slobodna zona. U toku je Green Fest i Festival snimatenjskih ostvarenja „Slika u pokretu“ a u CZKD-u će biti održan Festival eksperimentalnog filma The Unforeseen.

Vazdušni udar

https://youtu.be/W3CVPJKuXpk

Kineski ratni film „Vazdušni udar“ počeće da se prikazuje od četvrtka, 15. novembra 2018. godine, u bioskopima širom Srbije. Glavne uloge tumače Brus Vilis, Ye Liu, Seung-heon Song, Edrijen Brodi, a još jedna zvezda Holivuda je producent filma – Mel Gibson.

Radnja ovog filma bazirana je na do sada neispričanoj bitci Drugog svetskog rata. Ovaj film prikazuje tragičnu istoriju kineskog grada Čončinga, koji je posle japanske okupacije Pekinga postao ratna prestonica. Tokom Drugog svetkog rata, Kina je bila bombardovana šest godina i 10 meseci. Japanska avijacija bombardovala je grad Čončing čak 268 puta od 1938. do 1943. godine.

Ova ratna drama je snimljena u znak sećanja na 70 godina koje su prošle od savezničke pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

„Vazdušni udar“, koji je drugi najskuplji kineski film u poslednjih 10 godina, otkriva široj javnosti priču o desetinama hiljada poginulih civila grada Čončinga i hrabroj borbi kineskih pilota protiv japanskih ratnih okupatora. Uprkos katastrofi koja je zadesila ovaj grad, njegov narod nastavlja da se bori protiv fašizma sa neočekivanim optimizmom.

Brus Vilis tumači ulogu Džeka Džonsona, američkog pukovnika koji je dobio zadatak da obuči kineske pilote za ratište.

Glumci ovog filma dolaze iz različitih država i delova sveta, pored američkih glumaca Brusa Vilisa i Edrijena Brodija, mnogi glumci su kineskog, japanskog, pa čak i južnokorejskog porekla. Scenario je pisan četiri godine od 2011, da bi snimanje počelo 2015. godine. Posle osam godina produkcije i postprodukcije, „Vazdušni udar“ napokon dolazi i u naše bioskope.

Originalni naslov: The Bombing. Dužina trajanja filma: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: Kina / 2018. Žanr: ratni, drama. Uloge: Bruce Willis, Adrien Brody, William Wai-Ting Chan, Wei Fan. Reditelj: Xiao Feng.

Pod drvetom

Novi filmovi: Pod drvetom

Islandski film „Pod drvetom“ je priča o čoveku koji živi u predgrađu Rejkjavika, i koji je posle prevare primoran da se useli kod roditelja.

Dok se bori za starateljstvo nad četvorogodišnjom ćerkom, biva uvučen u rat koji njegovi roditelji vode sa komšijama zbog prelepog drveta u njihovom dvorištu. Tipična komšijska svađa neočekivano postaje nasilna borba puna podvala.

Originalni naslov: Undir trénu. Dužina trajanja filma: 89 minuta. Država i godina proizvodnje: Island / 2018. Žanr: komedija, drama. Uloge: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson. Scenaristi: Huldar Breiðfjörð, Hafsteinn Gunnar Sigurðsson. Reditelj: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

Burn the stage: The Movie

Novi filmovi: Burn The Stage

Ovo je prvi film o bendu BTS, koji donosi priču iza scene sa turneje BTS Wings Tour, i predstavlja meteorski uspeh benda.

Filmski doživljaj koji se ne propušta pruža intiman pogled na ono što se dešava kada najuspešniji dečački bend svih vremena ruši barijere i napada svetsku muzičku scenu.

Ekskluzivni snimci sa turneje i intervjui sa svakim članom benda ponaosob, pružiće fanovima, bez presedana, jedinstven pogled u njihove živote i priliku da zajedno sa svojim omiljenim bendom proslavljaju uspehe na velikim bioskopskim platnima širom sveta.

Originalni naslov: Burn the stage: The Movie. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Država i godina proizvodnje: Južna Koreja / 2018. Žanr: dokumentarni. Reditelj: Jun-Soo Park.

Grinč

Novi filmovi: Grinč

Nova animirana avantura bazirana je na (starom) književnom (prazničnom) klasiku doktora Susa.

„Grinč“ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika.

Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedini koji mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera.

Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje, kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić…

Originalni naslov: Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: animirani, porodični, komedija. Sinhronizacija: Milan Tubić, Nebojša Ilić, Mina Lazarević, Zoran Kesić. Reditelji: Scott Mosier, Yarrow Cheney.

(danubeogradu.rs)