Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (22. novembar 2018)
Novi filmovi (22. novembar 2018): Udovice
Novi filmovi (22. novembar 2018): Udovice

Novi filmovi u bioskopima (22. novembar 2018)

Udovice„, „Moj briljantni razvod„, „Fokstrot“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 22. novembra 2018. godine.

Film „Robin Hud – Početak“ premijerno će biti prikazan sledeće srede od 20.00, a animirani praznični hit „Grinč“ predstavili smo prošle nedelje. U salama širom Beograda od 23. novembra prikazivaće se filmovi u okviru 24. Festivala autorskog filma.

Udovice

Od režisera filma „Glad“, „Sramota“ i „12 godina ropstva“ u četvrtak 22. novembra stiže novi krimi triler.

Film „Udovice“ u režiji Stiva Mekvina ima zadatak da nas, bez sumnje, iznenadi i uvede u vrlo uzbudljivu i nesvakidašnju priču.

Pored dobitnice Oskara Viole Davis i Mišel Rodrigez koja je poznata po serijalu „Paklene ulice“, u filmu takođe igraju i Lijam Nisom, Kolin Farel, Rober Dival, Danijel Kaluja i Džon Berntal.

Priča prati osobe sa potpuno drugačijim rasnim, socijalnim i ekonomskim statusom koje, zbog problema u kojem su se našle njihove porodice, moraju da preuzmu stvar u svoje ruke i završe započeti posao.

Krimi priča dešava se u korumpiranom Čikagu, a inspiracija reditelja Stiva Mekvina proistekla je iz originalne serije koja ga je oduševila pre više godina, te je odlučio da snimi film koji je shvatio jako duboko i lično.

Ovo je izvanredna prilika da primetimo kako se ponašaju ljudi koji su ostavljeni bez ičega, i na kakav nesvakidašnji način otkrivaju svoju snagu i postaju spremni na sve.

Originalni naslov: Widows. Dužina trajanja filma: 128 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2018. Žanr: krimi, drama, triler. Uloge: Liam Neeson, Viola Davis, Elizabeth Debicki, Jon Bernthal, Colin Farrell. Reditelj: Steve McQueen.

Moj briljantni razvod

Novi filmovi: Moj briljantni razvod

Ovo je rediteljski prvenac glumice Mišel Larok, koja ujedno ima i glavnu ulogu. Angelin život je savršen, ima zgodnog muža, šarmantnu kćerku i živi u prekrasnom stanu u Nici. Međutim, na Badnje veče se sve menja…

Naime, muž je posle puno godina braka iznenada ostavlja upravo na Badnje veče, a ćerka ode da živi kod momka. Angelin život se potpuno menja.

Okružena svojim ekscentričnim prijateljicama, temperamentnom majkom i svojim predanim i šarmantnim psihologom, odlučna i optimistična, Angela pokušava da prebrodi bračni slom, jačanjem odnosa sa svojom ćerkom i upuštajući se u izazove novonastale slobode.

Originalni naslov: Brillantissime. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Francuska / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Michèle Laroque, Kad Merad, Françoise Fabian. Rediteljka: Michèle Laroque.

Fokstrot

Novi filmovi: Fokstrot

Tragedija „Fokstrot“, koja je osvojila Gran pri žirija festivala u Veneciji, donosi priču o roditeljima vojnika koji je poginuo na dužnosti.

Film istražuje načine na koje tuga utiče na pojedince i cela društva, i kako se provlači kroz generacije.

Originalni naslov: Foxtrot. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Države i godina proizvodnje: Izrael, Švajcarska, Nemačka, Francuska / 2018. Žanr: drama. Uloge: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray. Reditelj: Samuel Maoz.

Robin Hud – Početak

Novi filmovi: Robin Hud - Početak

Ovaj epski lopov i ratnik već celi vek tera filmadžije da osmišljavaju nove priče o njemu.

Nova verzija Robina Huda bavi se mladim danima poznatog lopova i otkriva detalje koji su Robina potakli da se van zakona bori za malog čoveka.

Kao mladić pun ideala odlazi u krstaški rat, tamo doživljava samo razočaranja, ali postaje iskusni ratnik. Po povratku ga oneraspoloži što je njegova zemlja zapala u korupciju, čemu mora da se suprotstavi. Robin i njegov zapovednik tada podižu bunu protiv korumpiranog kralja. U ovoj uzbudljivoj akcionoj avanturi ima mnogo eksplozija, ludih scena borbi ali i bezvremenske romantike.

Scene ovog filma su snimane u Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući reditelju Otu Baturstu, koji je Dubrovnik izabrao između deset svetskih lokacija.

Originalni naslov: Robin Hood. Dužina trajanja filma: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: avantura, akcija. Uloge: Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Eve Hewson, Tim Minchin. Reditelj: Otto Bathurst.

(danubeogradu.rs)