Naslovna » Porodica » 2019: Cena vrtića ostaje ista
2019: Cena vrtića u Beogradu ostaje ista
2019: Cena vrtića u Beogradu ostaje ista

2019: Cena vrtića ostaje ista

U 2019. godini cena vrtića u Beogradu ostaje ista kao i za 2018, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Roditelji će dobijati uplatnice na oko 5.600 dinara, kao i do sada što znači da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u državnim vrtićima sa 80 odsto od ekonomske cene, odnosno oko 22.400 dinara – rekao je Gak za „Večernje novosti“.

On je poručio da je interes građana na prvom mestu te da će se nastaviti rad na tome da što više dece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, kao i da se smanje liste čekanja za upis u vrtiće.

– U ovom trenutku u državnim i privatnim vrtićima boravi oko 30.000 mališana više u odnosu na pre deset godina, odnosno oko 70 odsto dece je obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem – rekao je Gak.

Grad će nastaviti sa politikom besplatnog boravka u vrtićima za najosetljivije kategorije građana, te da sada u beogradskim vrtićima besplatno boravi oko 5.800 dece.

Najviše dece ovo pravo ostvaruje kao treće i svako naredno dete u porodici, potom, besplatno borave i deca čije porodice primaju socijalnu pomoć, deca bez roditeljskog staranja i deca sa smetnjama u razvoju.

– Socijalna politika Grada i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu će uvek biti pomoć onima kojima je to najpotrebnije i oni su oslobođeni plaćanja pune cene vrtića – rekao je Gak.

On je istakao da za njih Grad godišnje izdvaja oko dve milijarde dinara za boravak u vrtićima.