Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » 2019 – godina bezbednosti i zdravlja na radu
2019 - godina bezbednosti i zdravlja na radu
2019 - godina bezbednosti i zdravlja na radu

2019 – godina bezbednosti i zdravlja na radu

Vlada Srbije proglasila je 2019. za godinu bezbednosti i zdravlja na radu kako bi se skrenula posebna pažnja javnosti na važnost ove oblasti.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su radnici Srbije najveći resurs i da zato zaslužuju najveći nivo bezbednosti i zdravlja na radu.

Pitanje bezbednosti i zdravlja na radu je pitanje od opšteg društvenog značaja i u zajedničkom je interesu za sve zaposlene i poslodavce.

Kako bi se broj povreda na radu smanjio, Ministarstvo je pripremilo plan aktivnosti kojima će se, između ostalog, posebna pažnja usmeriti na doslednu primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu, poštovanje propisanih procedura, podizanje svesti poslodavaca i zaposlenih o važnosti primene mera.

Predlog plana aktivnosti upućen je i na razmatranje Socijalno-ekonomskom savetu Srbije, kako bi se u obeležavanje ovih značajnih događaja u potpunosti uključili i socijalni partneri, navodi se u saopštenju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.