Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (7. februar 2019)
Novi filmovi u bioskopima (7. februar 2019): Alita: Borbeni anđeo
Novi filmovi u bioskopima (7. februar 2019): Alita: Borbeni anđeo

Novi filmovi u bioskopima (7. februar 2019)

Alita: Borbeni anđeo„, „Knedlica„, „Lego film 2“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 7. februara 2019. godine.

Objavili smo repertoare Kinoteke za februar, a film „Promil do (k)raja“ predstavili smo prošle nedelje. Sve vesti u vezi sa predstojećim FEST-om možete da pročitate na OVOM LINKU.

Alita: Borbeni anđeo

Epska avantura bazirana na serijalu stripova japanskog umetnika Jukite Kiširoa „Alita: Borbeni anđeo“, premijerno stiže u domaće bioskope 12. februara.

„Alita: Borbeni anđeo“ je film o kiborgu, tehnološki unapređenom biću u postapokaliptičnom svetu. Na planeti Zemlji srce još jedino kuca u Gvozdenom gradu u kom zajedno žive obični ljudi i kiborzi i samo u tom gradu Alita pronalazi svoju šansu za opstanak, kao i mogućnost da otkrije svoj identitet.

Dugogodišnji obožavalac Kiširiovih stripova Robert Rodrigez imao je veliku želju da scenario za film „Alita: Borbeni anđeo“ isključivo uradi tvorac revolucionarnog 3D filma „Avata,“ scenarista Džejms Kameron:

„Sanjao sam o tome da on to uradi“, rekao je Rodrigez i dodao: „Originalni svet koji je stvorio Kiširo upakovan je u Kameronovu priču i avanturu. Identifikovao sam se sa Alitom, kao i sa svim ostalim likovima i to je ono što Džejms Kameron fantastično radi“. Ostvarenje koje je nastalo udruženim snagama scenariste Džejmsa Kamerona i reditelja Roberta Rodrigeza, snimano je posebnom 3D nativ tehnologijom.

Lik mlade heroine Alite tumači Rosa Salazar, kanadska glumica kubansko-američkog porekla, dok su se u ostalim ulogama našli dobitnici nagrade Oskar: Kristof Valc, Dženifer Koneli i Maheršala Ali.

Originalni naslov: Alita: Battle Angel. Države i godina proizvodnje: Argentina, Kanada, SAD / 2018. Dužina trajanja filma: 122 minuta. Žanr: akcija, SF. Uloge: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali. Reditelj: Robert Rodriguez.

Knedlica

Punačka tinejdžerka Viloudin Dikson ćerka je bivše misice. Nadimak „Knedlica“ joj je dala majka, koja je jedina tako i zove.

Oduvek je više volela da ostane kod kuće i druži se sa svojom najboljom drugaricom Elen, koja je tipična lepa Amerikanka. Sve je bilo u redu dok Vil nije prihvatila posao u Harpiju, lokalnom restoranu brze hrane gde upoznaje Boa, prelepog i zgodnog sportistu. Vil nije iznenađena što joj se Bo svideo, ali je šokirana kada shvati da se i ona njemu dopada.

Umesto da nauči da prihvati sebe takvu kakva je, kroz svoju vezu sa Boom, Vil počinje da sumnja u sebe. Da bi povratila svoje samopouzdanje, upušta se u najstrašniju stvar koju je mogla da zamisli: prijavljuje se na izbor za mis Klovera, grada u kojem živi, zajedno sa još nekoliko „ne baš odgovarajućih“ kandidata, da bi pokazala svetu da zaslužuje da bude tu isto koliko i bilo koja druga mršava devojka. Tokom svoje avanture, Viloudin će šokirati ceo Klover, ali najviše od svega i samu sebe.

Originalni naslov: Dumplin’. Dužina trajanja filma: 110 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: komedija, mjuzikl. Uloge: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush. Rediteljka: Anne Fletcher.

Lego film 2

Malo koji film je toliko oduševio kako publiku, tako i kritiku kao 2014. godine „Lego film“. A sad nam stiže i drugi deo.

Gde se završio prvi deo tu počinje drugi. Briksburg je sada zastrašujuća apokaliptična pustoš u stilu „Pobesnelog Maksa“. Emet je i dalje srećan kao i uvek, ali kad zarobe Vajldstajl, mora da se vrati u stvarni svet i da je spasi.

Originalni naslov: The Lego Movie 2: The Second Part. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: animirani, avantura. Film je titlovan ali i sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Mike Mitchell.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.