Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (7. mart 2019)
Novi filmovi u bioskopima (7. mart 2019): Poslednji Srbin u Hrvatskoj
Novi filmovi u bioskopima (7. mart 2019): Poslednji Srbin u Hrvatskoj

Novi filmovi u bioskopima (7. mart 2019)

Poslednji Srbin u Hrvatskoj, Zelena knjiga, Crni anđeo, Tajna svetionika – novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 7. marta 2019.

U pojedinim bioskopima možete da pogledate i filmove Osmi poverenik i Sećanje na bol Margarit Diras čije sinopsise takođe možete da pročitate ovde. Filmove Kapetan Marvel i Dogman predstavili smo prošle nedelje.

Poslednji Srbin u Hrvatskoj

Film reditelja i scenariste Predraga Ličine „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Hrvojka je filmska heroina kojom je opsednut zagrebački bonvivan Mićo, čija je svakodnevica ispunjena zabavnim sadržajima: odlascima u salone za masažu, restorane i bioskope. Zombi-epidemija koja se proširila Hrvatskom zateći će ga potpuno nespremnog.

Voda, koja je u vremenima velikih socijalnih razlika jedina dragocenost postala je meta moćnika koja je spremna da ubaci tzv. zombi-virus u nju. Jedini cilj preostalih, neugriženih, je preživeti!

Originalni naslov: Posljednji Srbin u Hrvatskoj. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Države i godina proizvodnje: Hrvatska, Srbija / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić. Reditelj: Predrag Ličina.

Zelena knjiga

Na nedavno održanoj dodeli nagrada Američke filmske akademije „Zelena knjiga“ osvojila je tri Oskara – za najbolji film, sporednu mušku ulogu (Mahershala Ali) i originalan scenario (Peter Farrelly, Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie).

„Zelena knjiga“ je zasnovana na istinitim događajima i velikom prijateljstvu koje je nadilazilo rasne, klasne i društvene prepreke tokom ranih 60-tih godina u Americi. Film prati Frenka Valelongu, zvanog Toni Lip, koji gubi posao izbacivača u jednom njujorškom klubu i prihvata ponudu Dona Širlija, crnog pijaniste svetske klase, postavši njegov vozač na koncertnoj turneji po dubokom jugu zemlje.

Na put kreću naoružani „Zelenom knjigom“ koja će ih voditi kroz mesta koja su u to vreme bila sigurna za Afro-Amerikance. Suočeni sa rasizmom, opasnošću, ali i neočekivanom ljudskošću i humorom, oni će biti prisiljeni da ostave po strani razlike kako bi preživeli i napredovali na putu života.

Originalni naslov: Green Book. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama. Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini. Reditelj: Peter Farrelly.

Crni anđeo

Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem.

Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, reditelj Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti – Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan, i izgleda kao pravi anđeo.

Kako neko toliko lep može da bude toliko ružan iznutra? Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora. Ovo je subverzivan krimi triler koji na inovativan način ruši konvencije žanra.

Originalni naslov: El Angel. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Država i godina proizvodnje: Argentina / 2018. Žanr: biografski, drama, krimi. Uloge: Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego. Reditelj: Luis Ortega.

Tajna svetionika

Film je zasnovan na istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterija Flananskog ostrva. Radi se o jednom od najvećih misterija u škotskoj istoriji i koji stručnjaci nisu sasvim uspeli da reše sve do danas.

U januaru 1900, tri muškarca, koji su radili kao svetioničari na ostrvu Flanan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Uprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih tragova.

Na kuhinjskom stolu još je bio ručak, a jedna je stolica bila oborena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Lampe su bile temeljno očišćene i spremne za korišćenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su zaključana…

Originalni naslov: Keepers. Dužina trajanja filma: 101 minut. Država i godina proizvodnje: VB / 2018. Žanr: drama, misterija, triler. Uloge: Gerard Butler, Peter Mullan, Ólafur Darri Ólafsson. Reditelj: Kristoffer Nyholm.

Osmi poverenik

Arogantan i ambiciozan političar u usponu, Siniša Mesjak, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, predsednik ga imenuje za poverenika vlade Hrvatske na najudaljenijem naseljenom ostrvu Trećiću, sa zadatkom organizovanja lokalnih izbora.

Prethodnih sedam poverenika u tome nije uspelo.

Originalni naslov: Osmi povjerenik. Dužina trajanja filma: 139 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2018. Žanr: drama, komedija. Uloge: Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović. Reditelj: Ivan Salaj.

Sećanje na bol Margarit Diras

U Finkijelovoj upečatljivoj adaptaciji polu-autobiografskog romana Bol Margerit Diras, čuvena književnica pripoveda emotivno složenu priču o ljubavi, gubitku i istrajnosti, na pozadini ratnih dešavanja.

Godina je 1944, u Francuskoj koju su okupirali Nemci. Margerit je aktivna članica Otpora, zajedno sa svojim suprugom Roberom Antelmom i grupom saboraca. Kada Antelma Gestapo uhapsi i deportuje u logor Dahau, ona ostvaruje kontakt sa kolaboracionistom Rabjeom, kako bi saznala nešto o svom suprugu. Ali, dok meseci prolaze bez ikakvih vesti o njemu, Margerit mora da počne da se priprema za ono nezamislivo.

Originalni naslov: La douleur. Dužina trajanja filma: 127 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija, Švajcarska / 2017. Žanr: drama, biografski. Uloge: Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Grégoire Leprince-Ringuet. Reditelj i scenarista: Emmanuel Finkiel.

(danubeogradu.rs)