Naslovna » Izlasci » Festivali » Prolećni Ukus fest u Kombank dvorani
Prolećni Ukus fest u Kombank dvorani
Prolećni Ukus fest u Kombank dvorani

Prolećni Ukus fest u Kombank dvorani

U subotu i nedelju, 23. i 24. marta, u Kombank dvorani biće održan Prolećni Ukus fest, dvodnevni festival domaće hrane i pića. 

Moto festivala je „Oseti ukus proleća“.

Na festivalu će biti predstavljena široka lepeza od oko 2000 proizvoda iz cele Srbije i regiona.

Posle godinu dana Prolećni Ukus fest donosi jedinstvene „ukusne“ premijere. Prvi put će biti predstavljen med sa zlatom! Pravi hit festivala očekuje posetioce u namazima sa pečurkama, tvrdim sirom sa potpuno novim prirodnim začinima, kao i čuvenim kozjim sirevima iz Bosne, pripremljenim po posebnoj narodnoj recepturi!

– Direktno i specijalno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih „šmek“ začina… Možete li da odolite festivalskoj euforiji koja očekuje inovaciju: pečeni sir sa slaninom?! Sa obronaka Stare planine udahnućemo i probati jedinstvene čajeve. U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom – najavljuju organizatori.

Prolećni Ukus fest: I slane i slatke poslastice

Naravno, posetioci Prolećnog Ukus fest-a imaće priliku da probaju i da nabave nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suvomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, prirodnih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja.

Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, kulena, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu pravog domaćeg piva.

Biće predstavljeni i domaći kolači, tradicionalni džemovi…

U bogatom programu festivala, posetioce koji budu učestvovali u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojna iznenađenja.

Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.

Zemlja gost je Egipat

Egipćani će predstaviti tradicionalne specijalitete sa neobičnim aromama. U ponudi će biti poznati egipatski pirinač, hleb Aish koji u prevodu znači život, kao i specijalno sušeni fava pasulj.

Koshari je jedno od najpoznatijih specijaliteta, a čine ga pirinač, testenine, sočivo. Uz dodatak prženog luka sa blagim ili ljutim sosom, fantastičan ukus je neponovljiv.

Nezaobilazni su slatkiši poput baklava, urmi i oraha sa medom…

Prolećni Ukus fest biće svečano otvoren u subotu 23. marta od 11.00, u prisustvu
predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ambasade Egipta, Sekretarijata za privredu i turizam Skupštine Beograda i brojnih uglednih gostiju.

Drugog dana festivala, u nedelju, 24. marta od 17.00, specijalni međunarodni žiri proglasiće najbolje proizvođače hrane i pića u devet različitih kategorija i uručiti priznanja. Najprestižniju nagradu festivala, specijalni Grand Prix publike, posetioci će dodeliti najboljem.

Prolećni Ukus fest – info

Naziv manifestacije: Prolećni Ukus fest
Mesto održavanja: Kombank dvorana
Adresa: Dečanska 14 / Trg Nikole Pašića
Vreme održavanja: 23. i 24. mart 2019. od 10.00 do 20.00
Cena ulaznice: besplatno (uz degustacije)

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.