Naslovna » Izlasci » Sport » 32. Trka uz Beograđanku
Trka uz Beograđanku (foto: Goran Necin)
Trka uz Beograđanku (foto: Goran Necin)

32. Trka uz Beograđanku

U nedelju, 7. aprila od 10.00, biće održana 32. Trka uz Beograđanku u kojoj po prvi put učestvuju i žene vatrogasci.

Trka uz stepenište „Palate Beograd“ okupiće atletičarke i atletičare naših klubova, rekreativce i vatrogasce. Takmičari će startovati ispred Beograđanke, iz Masarikove ulice, i trčaće jedan po jedan (na vreme). Za najuspešnije takmičare predviđene su nagrade.

Učešće je besplatno, a zainteresovani za učešće u trci mogu da se prijave kod sudija na startu.Za dž

Od pre devet godina, u okviru ove manifestacije, u posebnoj trci se takmiče i vatrogasci pod punom opremom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.

Po najavama iz Sektora za vanredne situacije Beograda, na 9. Trci vatrogasaca će po prvi put uz Beograđanku trčati i dame – za trku su se prijavile i četiri žene iz sastava Vatrogasne brigade.

Start vatrogasaca predviđen je u 10.00; muška trka startuje od 11.00, ženska od 11.30, dok će veterani i veteranke startovati od 12.00.

Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište „Palate Beograd“. Prvih godina u Trci uz Beograđanku su učestvovali rekreativci, ali i novinari Studija B. Trka uz Beograđanku se vremenom razvijala i danas se po kvalitetu učesnika i same organizacije može porediti i sa sličnom trkom u Njujorku.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. (Beoinfo)

loading...

Jedan komentar

  1. Obozavam maratone, samo smatram da je jako nezahvalno sto se odrzavaju glavnim ulicama jer naprosto na taj dan ne mozete da se pomerite iz kuce usled guzve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.