Naslovna » BG servis » Kraj grejne sezone u ponedeljak
Kraj grejne sezone u Beogradu
Kraj grejne sezone u Beogradu

Kraj grejne sezone u ponedeljak

U ponedeljak, 15. aprila 2019, kraj je ovogodišnje grejne sezone, po Odluci Skupštine grada Beograda o snabdevanju toplotnom energijom.

Iz JKP „Beogradske elektrane“ saopštavaju da će, u skladu sa tom odlukom, potrošačima isporučivati toplotnu energiju od 16. aprila do 3. maja u danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni celzijusa ili nižu.

To znači da će svi toplotni izvori preduzeća, od 16. aprila do 3. maja, biti u pripravnosti i spremni da isporučuju toplotnu energiju u slučaju pomenutih vremenskih prilika.

Po preliminarnim rezultatima, ova, 54. po redu, grejna sezona protekla je veoma uspešno. Značajno je smanjen broj poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu. Usled manjeg broja kvarova i bržeg otklanjanja poremećaja, odlukom je skraćen definisan period u kojem su potrošači bili bez toplotne energije.

Takođe, smanjeni su i gubici vode u toplovodnoj mreži dugoj čak 1.580 kilometara, što je doprinelo i efikasnijem radu celokupnog sistema daljinskog grejanja.

Iako se vremenski uslovi u grejnoj sezoni mogu okarakterisati kao prosečni po hidrometeorološkim parametrima, u danima sa niskim noćnim temperaturama „Beogradske elektrane“ su proizvodile toplotnu energiju i snabdevale korisnike u 24-časovnom režimu ukupno 62 dana.

Anketa za kraj grejne sezone

Da je grejna sezona protekla veoma uspešno potvrđuju i rezultati nedavno sprovedenog istraživanja među potrošačima.

Naime, u odnosu na 2013. i 2015. godinu, kada su rađena istraživanja, rezultati pokazuju da se značajno povećao broj potrošača koji su veoma zadovoljni celokupnim angažmanom i kvalitetom grejanja posebno u aktuelnoj grejnoj sezoni 2018/19.

Korisnici su posebno istakli da je dvadesetčetvoročasovno grejanje umnogome doprinelo boljem kvalitetu grejanja.

Remont

JKP „Beogradske elektrane“ od 4. maja prelaze u fazu remonta svih proizvodnih postrojenja, kao i pojedinih delova distributivnog sistema, kako bi se spremno dočekala grejna sezona, 2019/2020 godine.

„Beogradske elektrane“ su već na više lokacija u Beogradu započele izgradnju nove toplovodne mreže u cilju poboljšanja kvaliteta usluga postojećim korisnicima, priključenja novih potrošača, kao i gašenja lokalnih kotlarnica, čime nastavljaju višedecenijsku borbu za čistiji vazduh u Beogradu.

Značajne investicije biće sprovedene do početka sledeće grejne sezone, čime će poslovanje preduzeća biti dodatno unapređeno, navodi se u saopštenju „Beogradskih elektrana“. (Beoinfo)

loading...

Jedan komentar

  1. Mogli bi malo ujutru i uvece da puste grejanje kad je jak vetar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.