Naslovna » Porodica » Deca » Prilikom upisa dece u prvi razred obavezna potvrda o vakcinaciji
Prilikom upisa dece u prvi razred obavezna potvrda o vakcinaciji
Prilikom upisa dece u prvi razred obavezna potvrda o vakcinaciji

Prilikom upisa dece u prvi razred obavezna potvrda o vakcinaciji

Potvrda o vakcinisanju obavezna je prilikom upisa dece u prvi razred a roditelji tu obavezu treba da ispune do 1. septembra.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je, gostujući na Prvom programu Radio Beograda, da država neće biti blagonaklona prema roditeljima koji se ogluše o ovu obavezu i oni će snositi sankcije, među kojima je krajnja izuzeće iz porodice.

Resorno ministarstvo, kako je ponovio, insistira na vakcinisanju dece i daje rok do 1. septembra svim roditeljima koji to nisu do sada učinili.

Vakcine su besplatne i dostupne su u svim domovima zdravlja, po saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Nema nestašica vakcina i nije potrebno da ih roditelji kupuju u apotekama.

Upis dece u prvi razred osnovne škole

Upis dece u prvi razred osnovne škole počeo je 1. aprila 2019. širom Srbije, ali za razliku od prethodnih godina, od ove godine počeo je sa radom informacioni sistem eUpis koji roditelje oslobađa obaveze da dostavljaju izvod iz matične knjige rođenih deteta i dokaz o prebivalištu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.