Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Opera „Lučija od Lamermura“
FMU i Guarnerius nagrađuju: Opera "Lučija od Lamermura" - Marija Čuposka
FMU i Guarnerius nagrađuju: Opera "Lučija od Lamermura" - Marija Čuposka

FMU i Guarnerius nagrađuju: Opera „Lučija od Lamermura“

U ponedeljak, 20. maja od 20.00, u Centru  lepih umetnosti Jovana Kolundžije – Guarnerius biće odigrana opera „Lučija od Lamermura“.

Koncert je otkazan zbog bolesti umetnika!

Na svečanom otvaranju 8. ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“ publika će u naslovnoj ulozi čuti Mariju Čuposki (sopran), pobednicu međunarodnih takmičenja „Nikola Cvejić“ i „Lazar Jovanović“, jednu od najboljih studentkinja master studija solo pevanja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Operu Gaetana Donicetija dočaraće i bariton Vuk Zekić kao lord Enriko Ašton; tenor Stevan Karanac kao ser Edgardo Revensvud, Lučijin voljeni; mecosopran Ljubica Vraneš tumačiće ulogu Alise dok će bas Vuk Matić nastupiti u ulozi Rajmonda. Mlade umetnike će na klaviru pratiti pijanista Milivoje Veljić.

Ciklus „FMU i Guarnerius nagrađuju“

Ovaj ciklus koncerata pokrenut je 2012. godine, sa ciljem da najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu predstave javnosti svoj talenat i vrhunska dostignuća kao i da se skrene pažnja publike i medija na njihove uspehe.

Učesnici ovog ciklusa su studenti osnovnih akademskih, master i doktorskih studija FMU, koji su tokom školovanja ostvarili vrhunske rezultate i istakli se kao najbolji.

Do kraja godine, na 20 koncerata, nastupiće više od 35 mladih umetnika.

Marija Čuposka

Marija Čuposka (sopran) rođena je u Beogradu. Muzičko obrazovanje stekla je na FMU u klasi profesora Nikole Kitanovskog gde trenutno pohađa master studije solo pevanja.

Kao solista ostvarila je saradnju sa Horom i orkestrom RTS-a, izvodeći koncertna dela Baha („Magnifikat“), Šuberta („Misa u As duru“) i Forea („Rekvijem“) pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića i Vladimira Kranjčevića (Hrvatska).

Nastupala je na mnogim scenama u Srbiji, a dobitnica je brojnih nagrada. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.