Naslovna » Izlasci » Sport » 59. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju
59. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju
59. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju

59. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju

Od 29. jula do 2. avgusta biće održana 59. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije.

Trka će se voziti od Istočnog Sarajeva preko Jahorine, Pala, Priboja, Zlatibora, Čajetine, Mionice i Beograda do Požarevca.

Biće proslavljen jubilej, 80 godina od osnivanja, odnosno prve trke Kroz Srbiju koja je vožena 1939. godine a čiji je pokrovitelj bio Kralj Petar Drugi Karađorđević, koji je pobedniku Avgustu Prosineku uručio zlatni pehar.

Ove godine, trka Kroz Srbiju prvi put će početi – u drugoj državi.

Učestvovaće više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja, koji će vožnju početi u Istočnom Sarajevu. Posle Jahorine i Pala, karavan će se zaustaviti u Priboju koji će po drugi put biti domaćin etape na trci Kroz Srbiju.

Slede poluetape preko Zlatibora i Čajetine, do Mionice, gde će se 1. avgusta voziti kružna trka. U petak, 2. avgusta, biciklisti će proći kroz Beograd a voziće do Požarevca, gde će biti i cilj 59. trke Kroz Srbiju.

Svim učesnicima trke biće predstavljeno arheološko nalazište Viminacijum, kao i Ljubičevske konjičke igre. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.