Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (15. avgust 2019)
Novi filmovi u bioskopima (15. avgust 2019): Dobri momci
Novi filmovi u bioskopima (15. avgust 2019): Dobri momci

Novi filmovi u bioskopima (15. avgust 2019)

Dobri momci, Bela vrana, Angry Birds Film 2 – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 15. avgusta 2019. godine.

Film Kventina Tarantina Bilo jednom… u Holivudu predstavili smo prošle nedelje.

Dobri momci

Najbolja žurka ovog vrelog leta zakazana je za 15. avgust, kada u bioskope stiže urnebesna komedija „Dobri momci“.

Da li vam je poznat osećaj treme pred prvi poljubac? Ne znate da se ljubite a pozvani ste na žurku? Spremni ste za masne fote ili želite da se podsetite tog osećaja?

Ne propustite film koji će vas zabaviti, nasmejati do suza i zauvek u vama sačuvati tinejdžera kome misli idu samo u jednom pravcu a usput mu se dešavaju nerealno lude stvari. Nije lako biti šestak. A koliko je život komplikovan u tom uzrastu, videćete u ovom filmu.

Pošto je pozvan na svoju prvu žurku gde će biti ljubljenja, dvanaestogodišnji Maks počinje da paniči, jer ne ume da se ljubi. U želji da se istakne, Maks i njegovi najbolji drugovi Tor i Lukas, odlučuju da uzmu dron Maksovog tate, koji Maks ne sme ni da pipne, kako bi špijunirali komšije tinejdžere koji se ljubakaju. Ali, kad stvari krenu nezaustavljivo loše, dron će biti uništen.

U očajničkom pokušaju da ga poprave pre nego što se Maksov otac vrati kući, momci beže iz škole i upuštaju se u avanturu epski loših odluka u koje spadaju i ukradena droga, pejntbol sa bratstvom i bežanje od policije i zastrašujućih tinejdžerki.

Originalni naslov: Good Boys. Dužina trajanja filma: 89 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Will Forte, Molly Gordon. Reditelj: Gene Stupnitsky.

Bela vrana

https://www.youtube.com/watch?v=KfZvRd0rkjU

Posle grandioznog otvaranja ovogodišnjeg FEST-a, film „Bela vrana“, u režiji čuvenog Britanca Rejfa Fajnsa, naći će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 15. avgusta.

Ovo je film o legendarnom solisti ruskog baleta Rudolfu Nurejevu, o njegovom čuvenom begu na zapad ’60-ih godina prošlog veka, tokom prve evropske turneje tadašnjeg lenjingradskog Kirov teatra. Glumac Rejf Fajns, koji je preuzeo rediteljsku palicu za ovo ostvarenje uspeva da dočara sirovu fizičku snagu i briljantnost Nurejeva, čije je traženje azila u Parizu zapanjilo svet, u trenutku kada je Hladni rat bio na vrhuncu.

Fajns koji tumači lik Aleksandra Puškina, čuvenog majstora igre, glumi isključivo na ruskom jeziku, a profil legendarnog Nurejeva, u njegovoj dvadeset i trećoj godini, predstavio je ukrajinski baletetski igrač Oleg Ivenko koji se prvi put našao pred filmskim kamerama. Kada je video poziv za audiciju, pomislio je da je reč o pogrešnom mejlu „Nisam verovao da je tako nešto uošte moguće. Nisam mogao ni da zamislim“, rekao Ivenko u jednom od intervjua.

Tokom snimanja filma značajan udeo imala je i srpska koprodukcija, a deo glumačke postave bio je i naš glumac Nebojša Dugalić koji tumači lik Konstantina Sergejeva, tadašnjeg direktora i koreografa Kirov teatra, takođe jednog od najznačajnih baletskih igrača iz slavne tradicije ruskog baleta: „Rudolf Nurejev predstavlja iskorak iz baletske tradicije čiji vrhunac upravo oličava Konstantin Sergejev. Ličnost Sergejeva na više načina upletena je u sudbinu Nurejeva i film se dobrim delom bavi tim odnosom oslikavajaći dramatičnu neusaglašenost jednog genija sa svetom u kome se zatekao“, rekao je Dugalić.

O značaju ovakvih filmova i mogućnosti da dopru do šire publike Nebojša Dugalić dodaje:

„Mislim da upravo ta istorijska pozicija i oslonjenost na biografsku građu koja svedoči o jednom revolucionaru u baletskoj umetnost jeste možda najbolji način da se, kroz izuzetne ličnosti jednog vremena, kroz one koji su pomerili neke dotadašnje granice u okviru oblasti kojoj su pripadali, podsetimo i naših obaveza da i sami uspostavimo neku novu meru kreativnosti kao i da budemo budni za moguću pojavu izuzetnog unutar svoga vremena, da bismo bili saradnici onih najboljih, a ne poništitelji i borci protiv onih izuzetnih. Biografije takvih izuzetnih možda su najbolji način da se zapitamo o takvoj svojoj odgovornosti. Nurejev je svakako bio jedna od takvih ličnosti“.

„Bela vrana“ u ruskom jeziku predstavlja izraz čije značenje upućuje na osobu koja se razlikuje od svoje okoline, izvanrednu ličnost drugačiju od drugih.

Originalni naslov: The White Crow. Dužina trajanja filma: 127 minuta. Države i godina proizvodnje: VB, Fracuska, Srbija / 2018. Žanr: biografski, drama. Uloge: Oleg Ivenko, Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin. Reditelj: Ralph Fiennes.

Angry Birds Film 2

Animirana avantura „Angry Birds Film 2“ stiže u bioskope već u subotu, 17. avgusta.

Film je, naravno, snimljen po popularnoj franšizi video igara nastaloj u decembru 2009. godine.

Naši junaci Crveni, Žuti i Bomba susreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi da preuzeme ostrvo. U novonastaloj situaciji, ptice i prasići moraju po prvi put da sarađuju, jer jedino udruženim snagama mogu da pobede pretnju koja im se približava.

„Angry Birds Film 2“ je film za celu porodicu i sve generacije.

Originalni naslov: The Angry Birds Movie 2. Države i godina proizvodnje: Finska, SAD / 2019. Žanr: animirani, avantura, komedija. Sinhronizacija: Petar Strugar, Boris Milivojević, Stefan Bundalo, Slobodan Tešić, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Nebojša Ljubišić, Marko Gvero, Rambo Amadeus, Danijela Vranješ. Reditelj sinhronizacije: Vladimir Marković Luni. Reditelji: Thurop Van Orman, John Rice.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.