Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Anketa: Budućnost Starog savskog mosta
Anketa: Budućnost Starog savskog mosta
Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Budućnost Starog savskog mosta zavisiće i od mišljenja Beograđana jer je Grad Beograd objavio anketu ovim povodom.

Glavni urbanista grada Beograda Marko Stojčić pozvao je građane da učestvuju u anketi koja se nalazi na zvaničnom sajtu Grada Beograda i na BG portalu, i iskažu svoje mišljenje o budućnosti Starog savskog mosta.Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Na mestu Starog savskog mosta, 2020. godine započeće izgradnja novog mosta, koji će, zajedno sa planiranim tunelom između Savske i Dunavske padine, doprineti značajnom rasterećenju jednog od najopterećenijih saobraćajnih pravaca u gradu: Brankov most – Brankova – Dečanska – Bulevar despota Stefana.

Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Građani u anketi, dostupnoj na OVOM LINKU, mogu glasati za jednu od dve ponuđene varijante:

Varijanta 1 podrazumeva dve intervencije. Jedna je izgradnja novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj, sa pristupnim stazama, u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije, čiji će izgled biti definisan projektom, a druga intervencija je demontaža Starog savskog mosta i ponovna montaža lučne čelične konstrukcije glavnog raspona u parku Ušće, na poziciji između TC „Ušće“ i Muzeja savremene umetnosti. Most će ovom intervencijom predstavljati skulpturu na visini od 4,5 metara. Prostor ispod mosta može da sadrži kulturne, komercijalne i slične sadržaje. Investiciona vrednost radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.

Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Varijanta 2 je preseljenje i dogradnja mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije za pešačko-biciklistički saobraćaj. Ona podrazumeva demontažu mosta i ponovnu montažu, izradu novih betonskih stubova i nedostajuće čelične konstrukcije i izgradnju prilaznih staza u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije.

Anketa: Budućnost Starog savskog mosta

Investiciona vrednost radova je oko 1,6 milijardi dinara ili oko 14 miliona evra.

Anketa traje do 15. decembra 2019. godine. (Beoinfo)

Jedan komentar

  1. Ostavite stari most,renovirajte ga,dogradite,