Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Festival sireva Balkana – 10. Balkan Cheese Festival
Festival sireva Balkana - 10. Balkan Cheese Festival
Festival sireva Balkana - 10. Balkan Cheese Festival

Festival sireva Balkana – 10. Balkan Cheese Festival

Festival sireva Balkana – 10. Balkan Cheese Festival biće održan u Domu omladine Beograda u subotu i nedelju, 12. i 13. oktobra 2019.

Na desetoj izložbi autohtonih sireva Balkana biće posetioci će moći da vide i probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske; da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.

Posebno mesto u čast jubileja festivala zauzeće Pirotski kačkavalj i Svrljiški belmuž.

Nastavnici i učenici srednje Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota će tokom oba dana predstaviti i sam čin spravljanja mladog kačkavalja, dok će predstavnici svrljiške manifestacije „Belmužijada“ poslužiti posetioce na licu mesta spravljenim specijalitetom Belmuž.

Radno vreme Balkan Cheese Festival-a biće od 10.00 do 20.00 u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu od 11.00.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača). Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Doma omladine Beograda.

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 13. oktobra od 19.00.

OVDE možete pronaći detaljne informacije o manifestaciji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.