Naslovna » BG servis » Dan primirja 2019: Radno vreme za praznik
Dan primirja u Prvom svetskom ratu - državni praznik
Dan primirja u Prvom svetskom ratu - državni praznik

Dan primirja 2019: Radno vreme za praznik

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće obeležen 11. novembra 2019, a trgovinski i zanatski objekti će uglavnom raditi.

Po običaju, svi tržni centri u Beogradu imaće redovno radno vreme.

U ponedeljak, 11. novembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, najmanje od 9.00 do 12.00.

Bioskopske repertoare za 11, ali i za 12. i 13. novembar pogledajte OVDE, a pogledajte i repertoare POZORIŠTA i pregled IZLOŽBI za novembar. Sve ostale značajnije događaje predviđene za 11. novembar 2019. potražite na OVOM LINKU.

Svi veći bioskopi u Beogradu u ponedeljak će imati dodatne prepodnevne projekcije, uglavnom animiranih filmova.

Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U ponedeljak, 11. novembra, u zoniranim delovima grada „Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje.

Radno vreme pijaca na Dan primirja

Tokom obeležavanja Dana primirja, 11. novembra, zelene pijace će raditi od 6.00 do 13.00, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace“.

Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu „Buvljak“, kao i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom“ na Miljakovcu 11. novembra neće raditi, a prodaja iz vozila na Dušanovcu obavljaće se od 22.00 do 6.00 narednog dana.

Tržni centar „Krnjača“ (cvetna pijaca) radiće u poslovnom radnom vremenu od 11.00 do 8.00 narednog dana.

Parking na pijaci „Zemun“ radiće bez prekida, dok će garaža na pijaci „Zeleni venac“ raditi od 6.00 do 21.00.

Radno vreme pošta u Beogradu

Na dan državnog praznika, u ponedeljak, 11. novembra 2019. godine, Glavna pošta u Beogradu, u Takovskoj 2, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće non-stop, osim pošte na graničnom prelazu Čukarka u Preševu, koja će raditi od 7.00 do 18.30.

U Beogradu će, u periodu od 8.00 do 15.00, dežurati i pošte: u ul. Savska 2, u ul. Glavna 8, u Zemunu, u ul. Šumadijski trg 2A i pošta u ulici Pilota Mihaila Petrovića br. 8-12.

U periodu od 8.00 do 19.00 dežuraće pošte: u TC „Stadion Shopping Centar“, u TC „Big Fashion“, u TC „Stop Shop“, u TC „Rajićeva Shopping Center“, u TC „Immo Outlet Centar“, u TC „Novi Merkator“, kao i pošta u objektu „Univerexport“ u ul. Nehruova 68B (od 8.00 do 20.00).

(danubeogradu.rs)

Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Ovaj državni praznik se u Republici Srbiji proslavlja od 2012. godine. Pre toga se obeležavao na prvim časovima u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od 2005. godine.

Kao glavni motiv za amblem ovog praznika koristi se cvet Natalijine ramonde, ugrožena vrsta u Srbiji.

Ovaj cvet je u botanici poznat i kao cvet feniks. Osim ovog, u amblemu se pojavljuje i motiv trake Albanske spomenice, koja se nalazi iznad cveta. Preporuka je da se ovaj amblem nosi na reveru u nedelji koja prethodi prazniku, kao i na sam dan praznika.

Ovaj dan se praznuje neradno u Srbiji. (Wikipedia)