Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (23. januar 2020)
Novi filmovi u bioskopima (23. januar 2020): Male žene
Novi filmovi u bioskopima (23. januar 2020): Male žene

Novi filmovi u bioskopima (23. januar 2020)

Okrug, Žao nam je što smo vas propustili – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od četvrtka, 23. januara 2020. godine.

Filmove Vreme je za sankanje, Male žene i Gospoda, predstavili smo prošle nedelje.

U Kombank dvorani od 23. januara aktuelna je revija „Best of 2019„. Na istom mestu u četvrtak će biti priređeno veče za dame uz film Male žene: pre projekcije filma od 20.00 posetioce očekuje koktel dobrodošlice i pokloni.

Okrug

Okrug je novi film Grimura Hakonarsona, reditelja velikog festivalskoh hita filma Ovnovi nagrađenog Gran prijem u Kanu pre tri godine.

Još jedan islandski hit u sjanoj produkciji stiže u bioskope! Nakon što Inga, sredovečna žena koja se bavi uzgojem stoke na Islandu postane udovica, shvata da nema puno izbora i da mora da stane na svoje noge što pre. Odlučuje da započne nov život: “po svojim pravilima“ i ustaje snažno protiv korupcije i nepravde u svojoj zajednici.

Film je snimljen po istinitom događaju, ali je reditelj, kako sam kaže, od toga napravio fikciju i pretvorio u sjajnu filmsku priču.

Originalni naslov: Héraðið. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Island / 2019. Žanr: drama, komedija. Uloge: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Þorsteinn Bachmann. Reditelj: Grímur Hákonarson.

Žao nam je što smo vas propustili

Riki i njegova porodica vode tešku borbu s dugovima još od finansijskog sloma 2008.

Priliku da ih se oslobode dobijaju kada se Riki zaposli kao dostavljač. Kao i posao junakove supruge, negovateljice, posao dostavljača je težak. Porodična veza je snažna sve do trenutka kada im se poslovni putevi razilaze, tada dolazi do sloma.

Ken Louč prikazuje emotivnu krizu jedne radničke porodice prouzrokovanu sve većim klasnim razlikama u društvu.

Originalni naslov: Sorry We Missed You. Dužina trajanja filma: 101 minut. Država i godina proizvodnje: VB, Francuska, Belgija / 2019. Žanr: drama. Uloge: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Nikki Marshall. Reditelj: Ken Loach.

(danubeogradu.rs)