Naslovna » Izlasci » Akcije » Smog Jog Beograd: Bitka za kretanje = Bitka za vazduh
Smog Jog Beograd: Bitka za kretanje = Bitka za vazduh
Smog Jog Beograd: Bitka za kretanje = Bitka za vazduh

Smog Jog Beograd: Bitka za kretanje = Bitka za vazduh

Smog Jog Beograd – Trčanje pod maskama organizovaće Beogradski trkački klub i sajt trcanje.rs u sredu, 22. januara 2020. od 19.00.

To će biti javni trening koji će početi na Dorćolu (Tadeuša Košćuška 78) a trčaće se kroz Knez Mihailovu do Slavije i nazad.

Organizatori pozivaju i sve koji te večeri neće moći da dođu, da potrče u svom mestu sa maskom i taguju hashtag-ove #bitkazakretanje i #bitkazavazduh.

Smog Jog: Život je kretanje!ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

„Duboko verujemo da je trčanje i trening na otvorenom, najbolji način da se ostane fizički zdrav. U vremenu u kome u prevozu, na poslu i kod kuće provodimo vreme sedeći ili ležeći, sada nam je zbog zagađenja uskraćena mogućnost da se krećemo i da boravimo napolju. ‘Kada je u pitanju zdrava populacija, preporučuje se da se u danima sa povećanim stepenom zagađenja fizička aktivnost ne obavlja na otvorenom prostoru’, navodi Batut. Ovo je problem koji moramo svi zajedno rešavati! To suštinski znači da mi nemamo mogućnost za trčanje bez maski u našim gradovima i da nam je limitirano pravo na kretanje“, kažu organizatori.

Ovaj javni trening trčanja pod maskama, Smog Jog Beograd, posmatraju kao bitku za kretanje i pravo da se trči bez maski, ali i postavljaju pitanje: kako dugoročno rešiti problem zagađenja vazduha?

Organizatori su dobili na poklon oko 200 maski za sve trkače koji im se pridruže u sredu uveče.

Akciji će se pridružiti svi trkački klubovi i ekipe u Beogradu: BURT, Capital Crew, Running Tribe, Ultra Trkač i Belgrade Running Club.

„Ovom akcijom šaljemo poruku DA NE STAJEMO. ŽIVOT JE KRETANJE, A SA POSLEDNJIM POKRETOM PRESTAJE I NAŠ ŽIVOT“, dodaje se u saopštenju. (danubeogradu.rs)