Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: dorćol

Arhiva tagova: dorćol

Beogradska biciklijada 2019

Beogradska biciklijada 2019

U nedelju, 19. maja 2019. od 11.00, u prestonici će biti održana sportsko-rekreativna manifestacija Beogradska biciklijada.

Pročitaj više »

Beogradska porodična trka, 31. mart 2019.

Beogradska porodična trka

U nedelju, 31. marta 2019, na Dorćolu biće održana Beogradska porodična trka, besplatnu sportsku manifestaciju sa porukom „Zajedno aktivni“.

Pročitaj više »

Svetski dan vrabaca: Akcija na Dorćolu u subotu

Svetski dan vrabaca

Svetski dan vrabaca obeležava se 20. marta, a u subotu, 23. marta od 12.00 do 15.00, biće upriličena akcija na Dorćolskom keju tim povodom.

Pročitaj više »

Novi izgled donjeg Dorćola – K Distrikt

Novi izgled donjeg Dorćola - K Distrikt

Danas je predstavljen projekat „K Distrikt“, poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike „Beko“ na donjem Dorćolu.

Pročitaj više »

Novi Muzej Nikole Tesle na Dorćolu

Novi Muzej Nikole Tesle na Dorćolu

Na mestu stare električne centrale na Dorćolu biće izgrađen novi Muzej Nikole Tesle.

Pročitaj više »

U Žitomlinu: Mikser festival 2017

Mikser festival

Od 25. do 28. maja biće održan deveti Mikser festival na mestu na kom je sve i počelo: u silosima nekadašnjeg Žitomlina.

Pročitaj više »

Allure Caramel Hotel

Allure Caramel Beograd

Ekskluzivni butik hotel sa pet zvezdica Allure Caramel deo je svetski poznatog hotelskog lanca Karisma Hotels & Resorts. Oznaka Allure u Karisma grupaciji naglašava da se radi o luksuznom gradskom hotelu, sa opremom, ambijentom i uslugom na vrhunskom nivou.

Pročitaj više »

Zatvorena biciklistička staza od Dorćola do Ade

Zatvorena Biciklistička staza

U sred sezone zatvara se biciklistička staza od Dorćola do Ade, a biciklistima je predložena obilaznica, preko Novog Beograda.

Pročitaj više »

KPTM: Cons Project, 9. i 10. maja

Cons Project

Na novoj lokaciji, KPTM na Dorćolu (Žorža Klemansoa 22), 9. i 10. maja biće održan Cons Project, manifestacija koja će okupiti ljubitelje uličnih subkultura.

Pročitaj više »

Modna revija Život na Dorćolu, 26. septembra

Život na Dorćolu

U četvrtak, 26. septembra od 18.00 do 21.00, u konceptualnoj radnji Supermarket (Višnjićeva 10) biće održana modna revija Život na Dorćolu.

Pročitaj više »

Zvučna šetnja Dorćolom: Muzika inspirisana ulicama

Zvučna šetnja Dorćolom

U nedelju, 15. septembra od 18.00, biće organizovana prva Zvučna šetnja Dorćolom. Okupljanje posetilaca planirano je ispred UK Parobrod, odakle će šetnja i krenuti.

Pročitaj više »

Uređen parking prostor na Starom gradu

Parking - Dorćol

Prostor između zgrada u Ulici Tadeuša Košćuška 82 i 92 (plato pored železničke pruge), ponovo je na raspolaganju sugrađanima kao neophodan parking prostor u ovom delu opštine.

Pročitaj više »

Warehouse: Tiga, 7. septembra

Tiga

Popularni kanadski muzičar i DJ Tiga nastupiće 7. septembra u beogradskom prostoru „Warehouse“, koji se nalazi na parkingu iznad Beton hale na Savskom pristaništu.

Pročitaj više »

Počinje letnja sezona na dorćolskom bazenu

SRPC "Milan Gale Muškatirović"

Letnja sezona na dorćolskom plivalištu SRPC „Milan Gale Muškatirović“ počinje u nedelju, 30. juna, i trajaće do 15. septembra.

Pročitaj više »

Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah u Beogradu

Ronjenje na dah

Beograd je domaćin Svetskog prvenstva u ronjenju na dah koje će biti održano od 21. do 29. juna, na bazenima SRC „Milan Gale Muškatirović“, na Dorćolu.

Pročitaj više »

Izgradnja novog kompleksa na mestu fabrike Beko

Beko projekat

Izgradnjom savremenog kompleksa na mestu nekadašnje tekstilne fabrike Beko, koji je dizajnirala Zaha Hadid, biće nastavljen moderni razvoj Beograda koji je bio naglo prekinut osamdesetih godina prošlog veka. Nova multifunkcionalna građevina kod Kalemegdana će probuditi beogradski duh „moderne“, koji je bio karakterističan za glavni grad Srbije tridesetih, pedesetih i sedamdesetih godina. Svaka od tih dekada je obeležena ključnim zgradama koje …

Pročitaj više »

Hugo Boss Celebrities Challenger Belgrade 2012

Tokom poslednjeg septembarskog vikenda (29. i 30. septembra, 10.00-20.00) u Teniskom centru „Novak“ (Tadeuša Košćučka 63a, Dorćol) biće organizovan po tradicionalni turnir poznatih ličnosti Hugo Boss Celebrities Challenger Belgrade 2012. Poznate ličnosti takmičiće se u muškoj i ženskoj konkurenciji, a biće organizovan i „Imlek Mini-Tennis Open“, za decu do deset godina, koju organizator turnira priređuje u saradnji sa Teniskom asocijacijom …

Pročitaj više »

Zvučna mapa Dorćola

Početkom maja ove godine, Udruženje građana „Tačka komunikacije“ pokrenulo je projekat pod nazivom „Zvučna mapa Dorćola“. Na inicijativu mladih teoretičara i producenata u kulturi, okupljen je tim koji već nekoliko meseci intenzivno radi na prikupljanju materijala koji će se naći na ovom jedinstvenom gradskom vodiču od oktobra ove godine.

Pročitaj više »

Eksplodirao automobil u centru Beograda

Dva automobila su potpuno uništena u eksploziji koja se dogodila na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tadeuša Koćuška, javlja RTS. Od siline ekplozije popucala su stakla na okolnim zgradama. Vozač „sitroena“, kome je kroz prozor automobila ubačena bomba, poginuo je. Lakše je povređen vozač službenog vozila firme „Zlatiborac“, koje se nalazio pored. Od siline ekplozije popucala su stakla na okolnim …

Pročitaj više »

Dorćolski Shopping Day

U nedelju, 27. novembra od 12.00 do 22.00, biće organizovan Dorćolski Shopping Day, u ulicama Kralja Petra, Uzun Mirkovoj i Zmaja od Noćaja. Modni ateljei i radnje privući će kupce sa popustima i poklonima, a u odabiru odevnih predmeta zainteresovanima će pomagati javne ličnosti. Dorćol već neko vreme uživa status beogradske modne četvrti gde se nalaze čuveni kreatori, brendovi i …

Pročitaj više »