Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Telefonski broj u cilju prevencije korona virusa
Telefonski broj u cilju prevencije korona virusa
Telefonski broj u cilju prevencije korona virusa

Telefonski broj u cilju prevencije korona virusa

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u cilju prevencije korona virusa uveden telefonski broj 064/8945-235 za sve koji imaju simptome ili sumnje na iste.

To prvenstveno važi za sve koji dolaze iz kineskog grada Vuhana ali i drugih područja zahvaćenih korona virusom.

S obzirom na očekivan povećan priliv ljudi iz navedenog područja usled proslave kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije.

Odmah po pozivu navedenog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati lice koje je u prethodnom periodu boravilo u području zahvaćenom korona virusom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika, kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.

Pored svih mera i – telefonski broj za svaki slučaj!

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom naglašava da je država Srbija blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu korona virusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa.

Uvođenjem posebnog telefonskog broja 064/8945-235 nastavljaju se preventivne aktivnosti.

U skladu sa tim, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o širenju i stepenu smrtnosti od korona virusa, razloga za paniku i uzbunjavanje građana nema.

Ministarstvo zdravlja nastaviće da svakodnevno prati dalji razvoj situacije i preduzima sve neophodne mere zaštite, navodi se u saopštenju. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.