Naslovna » Izlasci » Film » Moj OFF: Novi filmovi – „Sin“, „Zarobljena nada“, „Bez ljubavi“, „Ogledalo“
Online bioskop Moj OFF: Novi filmovi
Online bioskop Moj OFF: Novi filmovi

Moj OFF: Novi filmovi – „Sin“, „Zarobljena nada“, „Bez ljubavi“, „Ogledalo“

Online bioskop, platforma Moj OFF, od ovog vikenda biće bogatiji za nekoliko odličnih filmskih ostvarenja, uključujući i jedan film iz regiona.

Moj OFF: SinDuB - vinjeta: Online program

Film „Sin“, u kojem su se proslavljeni domaći glumci Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović po prvi put našli zajedeno na setu i u ulozi bračnog para, ujedno je i prvi film iz regiona koji će od subote, 9. maja, postati deo repertoara Online bioskopa MOJ OFF.

Radnja filma scenaristkinje i rediteljke Ines Tanović, koji je kod nas prikazan na 48. FEST-u, smeštena je u Sarajevu i prati priču osamnaestogodišnjaka Armana koga su još kao bebu usvojili Jasna i Senad, koji nisu mogli da imaju svoju decu.

Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu, a Arman se teško nosi s činjenicom da je usvojen. Uprkos svemu što čini kako bi skrenuo Dadu s puta samouništenja, njegovi roditelji negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme.

Nakon velikog uspeha sa prošlogodišnjim domaćim filmom „Šavovi“, glumici Snežani Bogdanović poverena je još jedna zahtevna uloga, žene koja je usvojila dete, Armanove majke Jasne.

„Drago mi je da sam radila ovaj film sa Ines. Pre svega zato što ima mnogo manje ženskih autora i bavljenje savremenom porodicom iz ženskog ugla, a takođe i snimanje u Sarajevu na drugačijem akcentu bilo je veliko zadovoljstvo“, rekla je glumica koja je i ranije snimala u Sarajevu, te je film „Sin“ na izvestan način, kako kaže, bio povratak gradu koji veoma voli.

„Ines i ja se znamo dugo, pričale smo puno o problemima sa kojima se danas roditelji susreću u odgajanju dece. Vreme u kojem živimo je veoma komplikovano, jer smo udaljeni jedni od drugih, previše radimo jer je ekonomski položaj srednje klase veoma težak, deca su suviše na tehnološkim pomagalima, ne vidimo se, ne čujemo se i ne razumemo se. A želimo sve najbolje i sve brzo. Ova priča je veoma specifična zato što postoje još dodatne otežavajuće okolnosti, a to je dinamika između biološkog i usvojenog deteta, koje prolazi kroz probleme identiteta i puberteta“.

O zajedničkom radu na filmu sa suprugom i kolegom Uliksom Fehmiu ističe:

„Bilo je super raditi sa Uliksom, prvi put zajedno na filmu, mislim da smo se oboje osećali dobro. Bilo je naravno i jako duhovitih momenata tokom snimanja jer to što se dobro znate odjednom izleti na neki neočekivan način u nekoj sceni i onda naravno zabavi celu ekipu“.

Moj OFF: Zarobljena nada

Na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF naći će se i film „Zarobljena nada“ (Hope Gap) sa dobitnicima nagrade Zlatni globus u glavnim ulogama, glumcima Bilom Najom (Bill Nighy) i Anetom Bening (Annette Bening).

Životna priča o paru koji se nakon dvadeset devet godina braka odlučuje na razvod, premijerno će biti prikazan na sajtu mojoff.net u subotu, 9. maja.

Za dž: Bez ljubavi i Ogledalo

Dva besplatna filma i ove nedelje će biti dodatak repertoaru.

Od ruskog reditelja filma „Levijatan“ Andreja Zvjaginceva, stiže još jedan zapaženi film – „Bez ljubavi“ (Loveless), ostvarenje koje je ponelo nominaciju za nagradu Oskar 2018. godine, a Nagradu žirija osvojilo na festivalu u Kanu.

Triler „Ogledalo“ (Looking Lass“) sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi, u četvrtak 14. maja, biće takođe besplatno prikazan na platformi MOJ OFF. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.