Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » DKSG: Festival Alternative Film/Video 2020 u decembru
DKSG: Festival Alternative (foto: Pixabay)
DKSG: Festival Alternative (foto: Pixabay)

DKSG: Festival Alternative Film/Video 2020 u decembru

Iako festival Alternative Film/Video 2020 nije dobio finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja, biće održan u decembru.

Dom kulture „Studentski grad“ (DKSG), kao glavni organizator festivala objavio je saopštenje u kome piše da, i posle 38 godina postojanja, manifestacija neće biti ugašena.

Organizatori naglašavaju da Alternative predstavlja „oazu za ceo jedan segment filmskog stvaralaštva koji nema mogućnosti opcionog finansiranja“.

„Festival je postao svojevrsni ambasador kulture Srbije u svetu, i kao takav je uvršten među retke filmske festivale koji neguju alternativnu filmsku umetnost. Festival Alternative Film/Video ima punu podršku Doma kulture ‘Studentski grad’ i biće održan u redovnom terminu, u drugoj nedelji decembra, ali će forma festivala biti prilagođena okolnostima prouzrokovanim pandemijom virusa korona kao i finansijskim mogućnostima ustanove DKSG, čije je finansiranje takođe poremećeno usled pandemije.

Ustanova poziva širu javnost i sve zainteresovane da se jave na mejl alternative@dksg.rs kako bi pomogli da se festival održi, i kako bi pomogli da se ojača alternativno filmsko stvaralaštvo umetnika iz Srbije, koji su proslavili ovaj vid umetnosti širom sveta“, piše u saopštenju.

(danubeogradu.rs)