Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Meridian – podrška najugroženijima i celom zdravstvenom sistemu ostaje prioritet
Meridian - podrška najugroženijima i celom zdravstvenom sistemu ostaje prioritet
Meridian - podrška najugroženijima i celom zdravstvenom sistemu ostaje prioritet

Meridian – podrška najugroženijima i celom zdravstvenom sistemu ostaje prioritet

Sve snage našeg društva sada su uposlene na sprečavanju širenja virusa korona. Ipak, i u danima punim iskušenja za čitavu državu, Meridian ne zaboravlja…

Ne zaboravlja – najmlađe sugrađane – heroje, koji vode bitku protiv drugih, najčešće retkih i opakih bolesti za koje je potrebno lečenje u inostranstvu.

Tako je kladionica Meridian nedavno bila organizator humanitarnog turnira u šutiranju trojki, gde je svaki koš donosio još više prikupljenog novca za hitno lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja je ujedinila i Večite rivale, a koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I.

Zahvaljujući našim najboljim košarkašima prikupljeno je više od milion dinara, ali je kompanija Meridian taj iznos dopunila do ukupnih 2 miliona dinara, koliko je uplaćeno namenjenih porodici devojčice.

– Organizacija je bila sjajna, pre svega zato što je bila humanitarnog karaktera. Pobeda nije bila važna, već je najvažnije bilo da se ubaci što više trojki kako bismo pomogli Sofiji. U tome smo uspeli – izjavio je Luka Cerovina, košarkaš Mega Bemax-a, inače pobednik turnira.Promo

Podrška nacionalnom zdravstvenom sistemu za Meridian ostaje prioritet u nedeljama punim iskušenja, kroz nove humanitarne akcije i dopremanje deficitarne medicinske opreme ustanovama zdravstvene zaštite.

To je način na koji Meridian želi da se zahvali na požrtvovanosti lekarima i medicinskim sestara, koji već mesecima vode bespoštednu borbu sa opasnim virusom. Ovoj kompaniji dobrobit zajednice na prvom je mestu i kompletan tim čini sve što je u njihovoj moći da pomogne!

Tako je sa uspehom nastavljena kampanja upućivanja neophodne medicinske i tehničke opreme ustanovama zdravstvene zaštite širom zemlje, a nedavno je pomoć je upućena Infektivnoj klinici u Beogradu, koja se od samog početka nalazi u prvim redovima borbe sa opasnim virusom.

Još početka pandemije ovog proleća, Meridian je pomogao i Dom zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ iz Inđije, Institut za majku i dete, Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“, Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice, ali i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite širom Balkana.

Sve do konačne pobede nad pandemijom, za Meridian je prioritet još odlučnija podrška bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi lekari imali maksimalne uslove za rad, a pacijenti što bezbolnije prebrodili bolničke dane.

Meridian uvek i svuda ostaje uz svoj narod!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

18 komentari

 1. Kao i uvek Meridian najveći i najbolji kad je najbitnije!

 2. Svaka cast! Bravo

 3. Bravoo za humanost i akciju

 4. Sve pohvale za meridian,najhumaniji su

 5. Bravo za Meridian !

 6. Meridian je uvek tu da pomogne!

 7. Svaka cast na prvom mestu covek

 8. Meridian firma velikog srca!!!

 9. Gest za svaku pohvalu. Bravo ljudi, ovako se to radi. Dajete odlican primer kako treba raditi.

 10. Bila je neveronata akcija, mnogo sportista se odazvalo, bravo

 11. Meridian je jvek bio tu za one kojima je pomoc najpotrebnija

 12. Meridian nikada ne zaboravlja one kojima ke pomoc potrebna

 13. jos jednom celiki aplauz za ove vredne ljude

 14. Ovako se voli svoj narod, uvek kada je gusto i kada se ne vidi izlaz, tu je Meridian da uskoci sa pomoci

 15. Meridian je jedma od majodgovornijih kompanija na ovom podrucju

 16. Svaka im cast! Svaka pomoc je dobrodosla, mora se pomoci kad su ovakve situacije….

 17. Ovih dana je svacija pomoc dobrodosla, svi treba da se udruzimo…svaka cast Meridianu!

 18. To može samo meridian, bravo za ove ljude.