Naslovna » Porodica » Vrtići spremni i za veći broj dece, mere zaštite ostaju na snazi
Vrtići spremni i za veći broj dece, mere zaštite ostaju na snazi (foto: Pixabay)
Vrtići spremni i za veći broj dece, mere zaštite ostaju na snazi (foto: Pixabay)

Vrtići spremni i za veći broj dece, mere zaštite ostaju na snazi

Vrtići su potpuno spremni i za veći broj dece od 1. septembra 2020, a sve mere zaštite zbog virusa korona ostaju na snazi i tokom narednog meseca.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak tim povodom kaže:

– Raduje nas manji broj zaraženih proteklih dana, ali nećemo se opuštati. U vrtićima nije bilo relaksacije zaštitnih mera od početka i neće ih ni biti. Tokom leta dolaznost je bila mala, ispod 20 odsto, u septembru će se sigurno povećati, ali i dalje za septembar ne očekujemo uobičajeni broj dece, kao što je to slučaj u redovnim okolnostima.

On je istakao da je sa direktorima predškolskih ustanova razgovarao o načinama organizacije rada od septembra i podsetio ih na važnost brzog reagovanja u slučaju pojave zaraze.

– Već imamo iskustvo rada u uslovima epidemije, vrtići su radili celo leto, zaposleni su opremljeni svom neophodnom zaštitnom opremom, ali će veći broj dece zahtevati i veću opreznost. Nijedan slučaj pojave korone u vrtićima do sada nije izmakao kontroli, svi znaju svoj deo posla i radili su ga odlično, isto očekujem i od septembra – kazao je Gak.

U ustanovama će se tokom ove nedelje među roditeljima završiti anketa o očekivanoj dolaznosti, koja će krajem nedelje dati precizniju sliku o očekivanom broju dece. Od tog broja zavisiće i organizacija rada od ustanove do ustanove, u skladu sa potrebama svakog pojedinačnog vrtića od ukupno 308 koliko ih Beograd ima.

Vrtići i mere zaštite

Roditeljima koji i dalje ne žele da šalju decu u vrtiće biće omogućena i online podrška vaspitača.

Od početka epidemije ulazak u vrtiće zabranjen je svima osim deci, zaposlenima i jednom roditelju koji dovodi dete.

Na ulazu se deci meri temperatura, dezinfikuju ruke, a prostorije, igračke i sve površine u objektima detaljno se i redovno dezinfikuju.

Deca više vremena provode na otvorenom kad god je to moguće, a sa decom se i razgovara o celoj situaciji. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.