Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 30. septembar 2020.
Beogradske vesti, 30. septembar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)
Beogradske vesti, 30. septembar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradske vesti, 30. septembar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za sredu, 30. septembar 2020: Sajam pčelarstva na Tašmajdanu; povremeno kratkotrajna kiša, do 17 stepeni.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u sredu, 30. septembra 2020.

Beogradske vesti, 30. septembar 2020.

»»» U Ledenoj dvorani „Pionir“ od sutra počinje nova sezona klizanja, a za sve posetioce će tokom prva dva dana ulaz biti besplatan.

»»» Spomenik despotu Stefanu Lazareviću vajaće akademik Svetomir Arsić-Basara, odlučeno je na Odboru za podizanje ovog spomenika.

»»» Svi nekategorisani ugostiteljski objekti od sutra će biti u obavezi da prijave sve domaće i strane turiste, preko centralnog informacionog sistema eTurista.Zakonska obaveza odnosi se na ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskim objektima poput hostela, prenocišta, konacišta, konaka, botela, hanova, etno kuća, salašs, vila, kampova, kamping odmorišta… objavljeno je na sajtu Ministarstva turizma.

»»» Javno komunalno preduzeće „Infostan tehnologije“ pustilo je u rad mobilnu aplikaciju e.Sanduče, kako bi građani brže i lakše dobijali i plaćali svoje račune. Aplikacija je korisnicima dostupna za preuzmanje na platformama iOS i Android, saopštilo je danas to preduzeće.

»»» Na tržištu Srbije uskoro će biti nova, „srebrna maska“ za zaštitu od zaraze, najavila je Privredna komora Srbije. To je rezultat povezivanja dve domaće proizvodne kompanije: „Koloida“ i „Galenika farmacije“.

»»» Tokom ove nedelje biće doneta odluka da li će se, posle neuspešne prodaje Sava centra, iskoristiti zakonsko pravo i cena spustiti za dodatnih 20 odsto, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

»»» Redovni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Slobodan Pokrajac zatražio je, u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da promeni odluku da bivša zgrada železničke stanice u glavnom gradu postane muzej srednjovekovnog nasleđa, i da realizuje raniju ideju da se tu otvori Muzej Nikole Tesle, našeg najvećeg i najpoznatijeg naučnika.

»»» Padom temperature i dolaskom jeseni, Grad Beograd ulazi u period intenzivne pripreme sistema grejanja u prestonici. Grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila, najavile su gradske vlasti.

»»» Za mesec, najviše mesec i po, kako je juče najavio predsednik države Aleksandar Vučić, u naselju Beograd na vodi trebalo bi da bude otvoren najveći tržni centar u regionu – BW Galerija.

»»» U sredu, 30. septembra u 10.00, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvoriće 46. Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2020„.

»»» Jedan pešak teže je povređen u udesu na Studentskom trgu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Nezgoda se dogodila sinoć oko 22 sata i čovek je sa nešto težim povredama prevezen u Urgentni centar gde su mu sanirane povrede.

»»» Epidemiolog Predrag Kon izjavio je u utorak da je, po njegovom istraživanju, a na osnovu podataka iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, od marta do juna bilo tri puta više smrtnih slučajeva nego što je sistem prikupio i što je pismeno prijavljeno.

»»» Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je u utorak preporuku, namenjenu osobama koje nameravaju da putuju, da od 1. oktobra obrate pažnju na to da li turistička agencija, koja je organizator putovanja, poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja.

»»» Vakcinacija građana protiv sezonskog gripa počeće sutra, 1. oktobra 2020.

»»» Najavljena je isplata penzija za septembar od 2. oktobra, a za najveći broj penzionera – od 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće 1. oktobra. Više pročitajte OVDE.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 30. septembra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu pretežno oblačno i sveže, uz umeren do jak severozapadni vetar. Povremeno se očekuje slaba, kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura će biti oko 12 °C, dok će se najviša dnevna kretati oko 17 °C.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Tokom radova na uređenju uličnih površina koje JKP „Beograd put“ izvodi u Ulici braće Jugovića, biće zatvorena jedna saobraćajna traka na deonici od Bulevar despota Stefana do Francuske do 2. 10. 2020.

»»» Tokom nastavka radova na rekonstrukciji sekundarne distributivne vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Stanoja Glavaša od Knez Danilove do Dalmatinske do 20. 10. 2020. godine.

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. Radovi se izvode do 18. oktobra.

»»» Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Zaplanjska, na delu od OŠ „Branislav Nušić“ do raskrsnice sa ulicom Darvinova, u Beogradu (Voždovac) doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja ovih radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza ulice Zaplanjska u visini TC „Stadion“ do 27. oktobra 2020, pa će vozila sa linija javnog prevoza 26 i 26N u oba smera saobraćati ulicama Kruševačka, Husova, Ljubićka, Kumodraška Darvinova, Zaplanjska i dalje redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ došlo je do promena u radu linija javnog prevoza. Na ovom linku pogledajte sve promene u saobraćaju do 12. oktobra.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Dečanske ulice, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Makedonske do Terazijskog tunela, od 22.00 do 6.00, 30. septembra/1. oktobra i 1/2. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to:

  • u smeru od Bulevara Mihajla Pupina ka ul. Ušće do 27. septembra;
  • u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina od 30. septembra do 4. oktobra 2020.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/7hG0_8sxfYk

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.