Naslovna » BG servis » Beogradske vesti, 8. oktobar 2020.
Beogradske vesti, 8. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)
Beogradske vesti, 8. oktobar 2020. (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradske vesti, 8. oktobar 2020.

Beogradske vesti i servisne informacije za četvrtak, 8. oktobar 2020. Radno vreme svih objekata najkasnije do 23.00. Povremeno sa kišom do 16 °C.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u četvrtak, 8. oktobra 2020.

Izmene u saobraćaju

OVDE smo objavili sve aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza tokom oktobra 2020.

Beogradske vesti, 8. oktobar 2020.

»»» (9.00) Na Obilaznici oko Beograda, u tunelu „Nova Straževica“ u smeru ka Dobanovcima, zbog saobraćajne nezgode saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom saobraćajnom trakom, saopštili su Putevi Srbije. U saopštenju se navodi da se na više deonica obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

»»» Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida uputilo je juče dopis Ministarstvu zdravlja u kome traže da Republička komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti preuzme ulogu koju je do sada obavljao Krizni štab, a koji je kako se navodi izgubio poverenje građana i autoritet među zdravstvenim radnicima.

»»» Svi objekti u Srbiji od danas mogu da rade najkasnije do 23 časa odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Više pročitajte OVDE.

»»» U Beogradu se protekle noći dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba zadobilo lakše povrede, rečeno je jutros Tanjugu u Hitnoj pomoći.

»»» U Beogradu je, od početka školske godine, zaraženo četiri učenika osnovnih škola od ukupno 52 zaražena osnovca u Srbiji.

»»» Prijava kandidata za program „Moja prva plata“ u okviru koga je 10.000 kompanija oglasilo pozicije, počinje danas, a najtraženiji kadrovi su ekonomisti, pravnici, lekari, stomatolozi, medicinske sestre, građevinski, mašinski inženjeri, ali i prodavci, administrativni službenici, mašinski tehničari, bravari, računovođe…

»»» Septembar ove godine bio je najtopliji ikad registrovan na planeti, saopštila je evropska služba Kopernik o klimatskim promenama. Kako se navodi, postoji mogućnost da 2020. obori rekord najtoplije godine.

»»» Isplata penzija za septembar za najveći broj penzionera počeće 10. oktobra. Više na OVOM LINKU.

»»» Događaji u Beogradu i online kulturno-zabavni sadržaji do 14. oktobra 2020. – kliknite na OVAJ LINK.

Vremenska prognoza

U Beogradu sveže i vetrovito. Ujutro i pre podne oblačno, povremeno sa kišom. Sredinom dana prestanak padavina, a posle podne i postepeno razvedravanje. Duvaće umeren, povremeno i jak, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 12 °C, dok će se najviša dnevna kretati oko 16 °C.

Ukoliko putujete van Beograda…

https://youtu.be/jicBWMo5JcQ

(danubeogradu.rs)