Naslovna » Turizam » Van Beograda » Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara: Rafting Tarom

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!

Lepo vreme i potreba za odmorom od svakodnevice i dalje privlače turiste iz regiona na jedinstvenu avanturu – rafting Tarom!

Vremenska prognoza za naredni period predviđa još dosta toplijih dana. Zašto ne biste sebe i svoje društvo obradovali ovom nezaboravnom adrenalinskom avanturom i jednim pravim odmorom u prirodi, pored reke?!

Ako do sada niste bili na raftingu, Rafting Centar Drina-Tara se nalazi na malo manje od 300 km od Beograda, u Republici Srpskoj, BiH, na 15 kilometara od Foče. Smešten na samoj obali reke, na obroncima Nacionalnog parka Sutjeska, idealan je za kombinaciju aktivnog odmora i uživanja u prirodi i domaćoj kuhinji.

Vožnjom auto-putem Miloš Veliki, preko Mokre gore, Višegrada, Goražda i Foče, za oko pet sati stižete u ovaj rafting centar.

Rafting Centar Drina-Tara, najveći centar aktivnog odmora u Evropi

Rafting Centar Drina-Tara smešten je na samoj obali reke, sa terasama koje se nadvijaju nad njom.

Rafting centar raspolaže smeštajnim kapacitetom od oko 400 ležajeva, u više od 120 bungalova. Bungalovi su izrađeni u planinskom stilu, i razvrstani su u dve kategorije – Lux (sa kupatilima unutar bungalova) i standardne bungalove.

Smeštaj je uredan i sigurno ćete se dobro naspavati u tišini u ovim udobnim kućicama u kanjonu, ispod zvezdanog neba.

Restoran je unutar samog rafting centra i njegova tradicionalna kuhinja je jedan od prepoznatljivih kvaliteta ovog kompleksa. Sve obroke ovde pripremaju na licu mesta, na tradicinalni način ovog podneblja, sa namirnicama koje su uzgajaju u okolini. Imaćete priliku da probate domaće sušeno meso, teletinu ii ostale specijalitete ispod sača, domaći skorup, kajmak…

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara

Rafting Centa Drina-Tara je mesto koje savršeno balansira svoju ponudu za ljuditelje aktivnog odmora u prirodi i za one koji žele samo dobro da se odmore u prirodi, uživaju u fenomenalnim specijalitetima tradicionalne kuhinje i napune baterije pored reke.

Pored nezaobilaznog adrenalniskog raftinga na najboljem delu reke Tare, ovaj centar aktivnog odmora nudi i mnogo različitih hiking tura u Nacionalnom parku Sutjeska do Trnovačkog jezera, obilaska drugih glečerskih jezera… 4×4 Jeep foto safarije, vožnju kvadova, kanjoning, planinarenje… lista njihovoh outdoor aktivnosti je prilično duga, ali ponovo želimo da nagasimo da je sve veći broj gostiju koji dan ili dva odvoje samo za boravak i odmor u kampu.

Kontaktirajte ovaj rafting centar i sa njima isplanirajte svaki dan Vašeg boravka, upravo onako kako Vi želite. Bungalovi i apartmani u Rafting Centru Drina-Tara imaju grejanje.

Rafting Tara – avantura koja se pamti ceo život!

Rafting Tara – adrenalinska avantura o kojoj svi pričaju i koju ne smete da proustite!

Četiri sata, koliko u proseku traje rafting spust, koje ćete provesti na rafting čamcu prolazeći kroz brzake i bukove ove predivne reke, uživajući u nesvakidašnjoj prirodi kanjona Tare, slušajući interesantne priče skipera i napuniće vas pozitivnom energijom i adrenalinom.

Pored toga što je kanjon Tare drugi po veličini na svetu (odmah posle kanjona Kolorada), ovo je jedini rafting na reci koju možete piti. Sama ta činjenica govori koliko je ovo jedinstveno iskustvo i kroz kakvu nedirnutu prirodu ćete prolaziti na rafting čamcu.Promo

Rafting počinje odmah posle doručka, i traje 3-4h, i završava se upravo u samom rafting centru, gde Vas (dok Vi završite sa tuširanjem) čeka serviran ručak. Rafting je adrenalinska avantura, jer je Tara planinska reka, koja i u ovim mesicima ima svoje brzake i bukove koji će zahtevati da veslate, pratite uputstva skipera i koji će da aktiviraju pravi sportski adrenalin i duh. Svu potrebnu opremu za rafting dobijate u rafting centru, uključujući neoprenska odela koja čuvaju toplotu tela, jer je Tara po svojoj prirodi hladna planinska reka.

Uveče je atmosfera u kampu prijatna, uz reku, koktele, muziku… Pravi odmor!

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara: Rafting- Tara

Posle doručka u rafting centru, prići će vam skiper, upoznati se sa Vama, formirati grupe za čamce i odvesti Vas do objekta gde ćete zadužiti rafting opremu: neoprensko odelo, obuću, kacige, prsluk, ponekada i dodatnu opremu u slučaju kiše. Nakon toga u svom bungalovu oblačite odela i kombijima se kreće na početnu tačku raftinga. Vožnja do početne tačke traje oko pola sata.

Pre samog ulaska u čamac, skiper će Vam održati kratak brifing o ponašanju u čamcu, komandama i svim uputstvima koja treba da pratite u toku rafting spusta.

Lepo vreme se najavljuje i tokom celog septembra a pred nama je i Miholjsko leto, pa još uvek možete da rezervišete svoju rafting avanturu i provedete nekoliko nezaboravnih dana na odmoru u ovoj nesvakidašnje lepoj prirodi.

Pored raftinga, možete da organizujete i celodnevnu vožnju kvadova, hiking izlete u Nacionalnom parku Sutjeska, Jeep foto safari izlete ili kanjoning . planinarenje na neke od planinskih vrhova. Domaćini ovog rafting centra napominju da se ponose time što izlaze u sustret svim gostima i omogućavaju svima da svoj odmor organizuju baš onako kako njima odgovara i prija.

Ove godine, koju je obeležila globalna pandemija, Rafting Centar Drina-Tara posetio je priličan broj gostiju iz celog regiona. I pored toga, oni su od početka situaciju shvatili najozbiljnije i primenjivali sve mere zaštite od virusa.

Sada, kada sezona raftinga polako prelazi zenit, gostiju je manje i više se uživa na reci i u rafting centru, bez gužvi. Kamp je miran, više se uživa u odmoru i prirodi.

Outdoor aktivnosti Rafting Centra Drina-Tara

Pored raftinga, hiking izleti ili vožnja kvadova su veoma popularne outdoor aktivnosti. Izlet do već naširoko poznatog jezera u obliku srca – Trnovačkog jezera je celodnevni izlet i, prema mišljenju naših gostiju, podjednako je atraktivan kao i sam rafting.

Dan u pešačenju sa licenciranim i zanimljivim vodičima otkriće vam tajne i neverovatne priče Nacinalnog parka Sutjeska i prirodnih lepota ove regije. Vodiči su obučeni i sa višegodišnjim iskustvom, uz opuštenu atmosferu, upoznaće vas i sa istorijom i geografijom ovog dela Republike Srpske.

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara: Hiking

Rafting Centar Drina-Tara takođe je idealna destinacija za team-building. U svom kompleksu raspolaže sa konferencijskom salom pogodnom za prezentacije, konferencije, sastanke…

Sala je opremljena najnovijom audio-video opremom. Kombinacija pozitivnog adrenalina sa raftinga i ambijenta u ovakvoj prirodi ojačaće timski duh, motivisati zaposlene i podići entuzijazam ako se odlučite da team-building za vašu kompaniju organizujete na ovoj destinaciji.

Jesenji ATV kvad aranžmani i Jeep foro safari u Nacionalnom parku Sutjeska

Pošto se polako približavamo kraju rafting sezone, u Rafting Centru Drina-Tara odlučili su da svojim gostima ponude dva nova aranžma za jesen. Oba aranžmana su sa velikim popustima i uključuju dva noćenja u apartmanima i bungalovima sa grejanjem i pet tradicinalnih obroka.

Prvi aranžman: „ATV kvad kanjon ekspedicija“ je celodnevna vožnja kvadova po predivnim predelima u kanjonu Tare sa posetom farmi sira na Zlatnom Boru. Ovaj aranžman uključuje i rućak na obodu kanjona sa predivnim pogledom na masive Durmitora i Maglića.

Drugi aranžman: „Relax & Jeep foto safari“ je aranžman u kome ćete, pre svega, uživati u odmoru i obilasku Nacinalnog parka Sutjeska i prekrasnih vidikovaca i posetiti jedinu prašumu u Evropi – prašumu Perućica!

Vožnja kvadova je sve popularnija, a u ovom rafting kampu raspolažu sa velikom brojem ovih snažnih ATV četverotočkaša. Za vožnju na kanjonu Tare i ovaj aranžman kažu da je najatraktivnija ATV staza na teritoriji ex-YU. Prolaskom kvadovima kroz kanjon savladava se nadmorska visina od 1000 metara, i penje se na sam vrh kanjona.

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara: vožnja kvadova

Uvek možete ostati i duže od dva noćenja i isprobati i uživati u više avantura ili jednostavno se odmoriti u ovom kampu na obali reke i, kao pravi hedonisti, uživati u miru i sjajnoj domaćoj kuhinji. U ovom rafting centru možete iskombinovati odmor baš onako kako želite i kako vam odgovora.

Priroda u kojoj je smešten, na obodu dva nacionalna parka, Sutjeska i Durmitor, prija svima i zasigurno ćete se dobro odmoriti i na kratko pobeći od stresa koji nas sve okružuje poslednjih nekoliko meseci..

U doba Covid-19 pandemije, sve mere zaštite se poštuju

Rafting centru Drina-Tara, najveći centar za aktivni odmor i outdoor aktivnosti u Evropi, sve svoje aktivnosti organizuje uz poštovanje svih mera zaštite od virusa korona. Sve smeštajne jedinice su fizički odvojene.

Obroci se služe u poluotvorenoj terasi nad rekom, a u centralnom delu terase se nalazi veliko ognjište gde se svaki dan loži logorska vatra. Ovaj sportsko-rekreativni kompleks ima kapacitet od 400 mesta, a u jesenjem periodu celi kompleks će biti na raspolaganju ukupnom broju od maksimalno stotinu gostiju, što garantuje visok nivo udobnosti i usluge.

Još nije kasno za rafting Tarom, najbolju adrenalinsku avanturu u regionu!
Rafting centar Drina-Tara: ručak na terasi

Rafting Centar Drina-Tara svoje kapije drži otvorene do polovine oktobra, a, sve što treba, jeste da ih kontaktirate i zakažete svoju avanturu i sa ekipom otputujete na nekoliko dana i sklonite se od gradske gužve i uživate u avanturi!

Vožnju kvadova i neke hiking izlete možete organizovati tokom cele godine.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.