Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival evropske književnosti 2020 (ONLINE)
Beogradski festival evropske književnosti 2020 (ONLINE)
Beogradski festival evropske književnosti 2020 (ONLINE)

Beogradski festival evropske književnosti 2020 (ONLINE)

Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, organizuje online 9. Beogradski festival evropske književnosti.

U utorak i sredu, 22. i 23. decembra 2020, čitaocima će biti ponuđena dva panela na kojima će se razgovarati o književnosti u novim okolnostima. U centru pažnje ovih razgovora jeste ključno pitanje: da li je među vidljivim i nevidljivim iskušenjima savremenog sveta i sama književnost postala nevidljiva?

Na panelu „Srpska književnost u svetu„, koji će se održati 22. decembra od 13.00, razgovaraće se o prevođenju srpske književnosti, o prezentaciji srpske književnosti u međunarodnom kontekstu, kao i o novim mogućnostima promocije srpske književnosti u inostranstvu. U razgovoru učestvuju Vladislav Bajac, Zoran Hamović i Gojko Božović.

Sledećeg dana, 23. decembra od 13.00, održaće se panel „Književnost i virus„. O odjeku novih i starih virusa u književnosti i o tome kako nam književnost pomaže da razumemo stvarni svet ispunjen vidljivim i nevidljivim opasnostima, poznatim i nepoznatim virusima govoriće dr Milena Đorđijević, Jovana Milovančević i Gojko Božović.DuB - vinjeta: Online program

Moderatorka panela je književna kritičarka Marija Nenezić.

Paneli će biti prenošeni na zvaničnoj Facebook stranici Narodne biblioteke Srbije.

Snimci panela biće postavljeni i na nalozima Arhipelaga na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube).

Prevodi pesama i priča učesnika 9. Beogradskog festivala evropske književnosti biće svakog dana objavljivani u Arhipelag magazinu na sajtu Arhipelaga, od 21. do 27. decembra.

9. Beogradski festival evropske književnosti nije mogao da se održi u svom uobičajenom terminu u poslednjoj nedelji juna zbog pandemije virusa korona. Zbog epidemiološke situacije i komplikovanih procedura putovanja nije bilo moguće održavanje festivala ni u narednim mesecima. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.