Naslovna » Porodica » Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (SAVETI)
Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)
Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (SAVETI)

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice trebalo bi da bude najlepši dan, veče i noć, idealna prilika za zbližavanje, ako treba i izvinjavanje…

Ako ste se ogrešili o nekoga u porodici, ako neko vreme ne pričate ili ste ljuti na nekoga, novogodišnja noć je idealna za „novi početak“. Ako je sve i inače u redu, onda će svečaniji doček Nove godine 2021. dodatno zbližiti članove porodice u ovo opako vreme.

Manite se petardi i ostalih pirotehničkih sredstava da ne biste dodatno istraumirali vaše ili komšijske kućne ljubimce ili se, slučajno, povredili.

Evo nekoliko predloga kako da ulepšate novogodišnji dan, veče i noć i doček Nove godine 2021 u krugu porodice.

Novogodišnji filmski maraton

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)

Nije vam potreban TV! Netflix ima akciju tokom koje je prvi mesec gledanja filmova i serija besplatan. Iskoristite je! Da li ćete da nastavite da plaćate posle mesec dana – sad je nebitno. Tu je „Grinč“ sa Džimom Kerijem, serijal „Hari Poter“, „Fantastične zveri“, „Klaus“, serijali „Indijana Džouns“ i „Povratak u budućnost“, animirani „Pokretni dvorac“ (Howl’s Moving Castle), „Polarni ekspres“…

Domaća platforma mojoff.net nudi pregršt filmova a neki su i besplatni. Posle prijave za dž možete da gledate filmove Čarlija Čaplina, Felinijeva dela i drugo, dok gledanje ostalih filmova uopšte nije skupo. Filmovi su sa prevodom ili su sinhronizovani na srpski jezik, što je baš super!

Porodični novogodišnji festival

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)

Napravite pravi festival uz porodičnu novogodišnju večeru. Neka svaki član porodice pripremi recitaciju, skeč plus da napiše i pročita rimovanu novogodišnju čestitku. Ako imate vremena 30. i 31. decembra, neka svako napravi ili naslika nešto. Napravite aukciju, a sav prihod neka ide u humanitarne svrhe (dogovorite se kome da uplatite pomoć).

Smislite koja pesma bi bila idealna da bude porodična novogodišnja himna pa je horski otpevajte u ponoć posle čestitanja. Ako neko baš nema sluha, neka peva tiše, a ostali nek’ ne zamere – ipak je Nova godina!

Bilo bi totalno cool kad bi svaki član porodice imao po dve imitacije: jednu imitaciju nekoga iz porodice (nekog daljeg rođaka koji nije prisutan i koji o tome nikada ništa neće saznati) i drugu imitaciju neke poznate ličnosti.

Porodični novogodišnji kućni festival začinite karaokama („podloge“ se lako nalaze sa sve tekstovima na YouTube-u) kao i takmičenjem za najboljeg air-guitar-istu. Evo primera:

Obavezno je i video pozivanje kućnih prijatelja ili daljih rođaka i bar petominutno „prepucavanje“ o tome ko je napravio bolji novogodišnji festival.

U sklopu festivala, takmičenje u plesu organizujte samo ako imate veću dnevnu sobu i ako se svi slažete da to organizujete.

Društvene igre

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)

Nezaobilazne asocijacije, pantomima, igre memorije, pa čak i ciglice, „Čoveče, ne ljuti se“, popularne „Ukrštene reči“ i Riziko – mogu da budu neviđeno dobra novogodišnja porodična zabava.

Igre sa kartama – magarac, mao-mao, ribice, tač, kontra-tablić, uno – mogu da uvesele porodicu bar na sat vremena.

Degustacija

Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (foto: Pixabay)

Svaki član porodice, u toku dana 31. decembra, neka napravi neki sitni kolač ili poslasticu koja se brzo i jednostavno sprema. Ostali mogu da pomažu, ali je jedan uvek glavni kuvar.

Degustacija je posle ponoći, posle novogodišnjeg porodičnog festivala, a za pobednika – naravno, poseban zajednički poklon.

***

Ako imate neki dobar predlog koji nismo objavili – pišite nam na danubeogradu@gmail.com.

(danubeogradu.rs; sve fotografije: Pixabay)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.