Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – januar 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - radovi u Beogradu (foto: Nenad Mandić)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - radovi u Beogradu (foto: Nenad Mandić)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – januar 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom januara 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Savski trg…

U utorak i sredu, 26. i 27. januara 2021, doći će do izmena trasa linija javnog gradskog prevoza zbog otvaranja Savskog trga. Opširnije na OVOM LINKU.

Save Maškovića…

Zbog radova koji se izvode u Save Maškovića i nemogućnosti prilaza terminusu „Voždovac“ iz te ulice, do 6. februara promenjene su trase pojedinih linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (unutrašnji krug) i 503 u smeru ka terminusu „Voždovac“ saobraćaju ulicama Paunova, Baštovanska i Bebelova do ovog terminusa. Linije 406L i 409 (spoljni krug) u smeru ka terminusu „Voždovac“ saobraćaju ulicama Vojvode Stepe, interna saobraćajnica gde se nalazi taksi stajalište koja je u ovom slučaju udvosmerena do terminusa. Istovremeno, u okviru ovih radova, stajalište „Voždovac“ (šifra 910) u smeru prema naselju Braće Jerković za linije 49 i 50 izmešteno je na privremenu poziciju neposredno posle izlaska sa BS „NIS“.

Rebeke Vest…

Zbog radova koje trenutno izvodi JKP „Beogradske elektrane“ u ulici Rebeke Vest, vozila sa linije 310 će do 17. februara saobraćati izmenjenom trasom u oba smera i to ulicama Ustanička, Bulevar kralja Aleksandra, Prvomajska i dalje redovno.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Živka Karabiberovića, od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, svakog utorka i petka, od 15. januara do 30. marta 2021.

Metohijska…

Tokom radova na izgradnji objekta, na delu Metohijske u visini broja 4, biće sužen kolovoz od 9. 1. 2021. do 26. 6. 2021.

Milovana Milovanovića…

U nastavku radova na rekonstrukciji ulice Milovana Milovanovića i delova ulica Gavrila Principa, Admirala Geprata i Balkanske, koje izvodi Grad Beograd – Sekretarijat za investicije, za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica navedenih ulica, od 3. do 31. januara 2021. godine.

Bratstva i jedinstva, Save Mrkalja i Milana Toplice…

Tokom radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže i izgradnji kišne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Milana Toplice, Save Mrkalja i Bratstva i jedinstva, od 28. 12. do 31. 12. 2020.

Od 1. do 25. 1. 2021. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Save Mrkalja na deonici od Milana Toplice do Bratstva i jedinstva, i Bratstva i jedinstva od ulice Save Mrkalja do ulice Valjevskog odreda, a od 26. do 31. 1. 2021. raskrsnica ulica Valjevskog odreda i Bratstva i jedinstva.

Doći će do izmena trasa na linijama 96 i 85. Autobusi će prolaziti ulicama Valjevskog odreda i Ivana Milutinovića do Zrenjaninskog puta, pa onda redovnim trasama. Linije 95 i 105L saobraćaće redovnom trasom.

Save Maškovića…

Tokom radova na izgradnji saobraćajnice Borska – petlja „Lasta“, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Save Maškovića, do 15. 2. 2021. U periodu izvođenja radova biće zatvoren trotoar sa parne strane i sužen kolovoz u ulici Save Maškovića.

Ibarska magistrala…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, do 15. 4. 2021, po fazama, biće izmenjen režim saobraćaja i zatvorena za saobraćaj Ibarska magistrala:

 • u zoni semaforisane raskrsnice na Ibarskoj magistrali,
 • u zoni petlje „Orlovača“,
 • na ulazno/izlaznoj rampi na petlji „Petlovo brdo“,
 • na Kružnom putu (putu Rakovica-Železnik) i
 • na izlaznoj rampi za Ostružnicu.

Maršala Tita i linija 311, Leštane…

Za vreme rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici maršala Tita u naselju Leštane u Grockoj, od 16. decembra do 10. aprila 2021. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza Ulice maršala Tita, na delu od zone raskrsnice ove ulice i Zabranske do zone raskrsnica Maršala Tita i Save Kovačevića, pri čemu slobodna širina kolovoza neće biti dovoljna za kretanje vozila javnog prevoza.

Tokom radova, vozila na liniji 311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom u smeru ka terminusu „Leštane (Ravan)“: Smederevski put – Kružni put – Ravan i dalje redovno do terminusa „Leštane (Ravan)“. U smeru ka terminusu „Ustanička“ vozila će ići trasom: „Leštane (Ravan)“ – Ravan – centar naselja Leštane, gde će vršiti promenu smera kretanja kao i vozila na liniji 306 (Ravan – Kružni put – Smederevski put), i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza putnika.

Radovi na petlji „Petlovo brdo“…

Radovi na petlji „Petlovo brdo“ obavljaće se do 15. aprila 2021. godine po fazama. Više na OVOM LINKU.

Surčinski put, Semberijska i Tamiška…

Tokom trajanja radova na rekonstrukciji i izgradnji sekundarne vodovodne mreže naselje Ledine, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 23. januara 2021, za saobraćaj će biti zatvorene ulice po fazama.

 • Faza 5: Semberijska ulica, na deonici od Obrenovačke ulice do Tamiške ulice, do 18. 1. 2021.
 • Faza 6: Tamiška ulica, na deonici od ulice Surčinske do Semberijske ulice, od 19. do 23. 1. 2021.

Venizelosova…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima i zatvaranje saobraćaja u Venizelosovoj od Knez Miletine do Gundulićevog venca, po fazama do 15. februara 2021.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima saobraćaja u ulicama Rebeke Vest i Živka Davidovića, po fazama, do 17. 2. 2021. godine.

Mokroluška…

Tokom radova na rekonstrukciji i izgradnji distributivne vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Mokroluška, do 1. marta 2021. godine, po fazama:Radovi u toku

 • Faza 4: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Milorada Umljenovića do Ulice Krste Bajića, do 17. 1. 2021.
 • Faza 5: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Krste Bajića do ul. Zajcova, od 18. do 31. 1. 2021.
 • Faza 6: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Zajcova do Ulice Rusijanova, od 1. do 14. 2. 2021.
 • Faza 7: Zatvaranje saobraćaja u Ulici Mokroluška, na deonici od Ulice Rusijanova do Ulice Jaše Ignjatovića, od 15. 2. do 1. 3. 2021.

Napomena: Radovi će se izvoditi pod saobraćajem trajanja radova od faze 1 do faze 3, dok će trajanja radova od faze 4 do faze 7 doći do zatvaranja Mokroluške ulice za saobraćaj, na navedenim deonicama po fazama.

Nemanjina…

»»» Do 26. januara 2021, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ će izvoditi radove na rekonstrukciji i izgradnji trolejbuske kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na deonici od Trga Slavija do ulice Kneza Miloša, i u Kneza Miloša u zoni raskrsnice sa Nemanjinom.

****************************************************************************

Završeni radovi

Petlja Zmaj…

Na auto-putu E-75, smer Beograd-Šid (gradski deo), petlja Zmaj, 19. januara 2021. od 9.00 do 14.00, radovi na sanaciji dilatacija, za saobraćaj će biti zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, saopštilo je JP „Putevi Srtbije“. Saobraćaj će se odvijati krajnjom desnom saobraćajnom trakom.

Milovana Milovanovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića koje za potrebe grada Beograda sprovodi Sekretarijat za investicije do 17. januara 2021. godine u Ulici Milovana Milovanovića i delovima ulica Gavrila Principa, Admirala Geprata i Balkanske, u postojećoj regulaciji, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na katastarskoj parceli 810 KO Savski venac i delovima katastarskih parcela 285, 805 i 150 KO Savski venac, dolaziće do izmene režima saobraća i raskopavanja.

Prvomajska…

Nastavak radova i izmena u režimu saobraćaja u Prvomajskoj, na deonici od Železničke do Gornjogradske (II deo), po fazama, na teritoriji opštine Zemun, obavlja se do 10. januara 2021.

Gazela…

U nedelju i ponedeljak, 3. i 4. januara 2021, od 22.00 do 5.00, JP „Putevi Srbije“ izvodiće radove na redovnom održavanju na mostu Gazela, od Mostara do Sava centra, najpre u jednom a zatim i u drugom smeru.

Radovi će se izvoditi u pokretu, naizmenično u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci a saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Braće Kovač…

Tokom izvođenja radova na betoniranju i izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta u Ulici Braće Kovač 30, Ulica Braće Kovač biće zatvarana svakog utorka i četvrtka, do 14. januara 2021.

Kondina…

Tokom radova na na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu Kondine ulice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Kondina ulica, na deonici od Majke Jevrosime do Kondine broj 22, do 6. 1. 2021.

Diljska, Uralska, Lipetska i Patrisa Lumumbe…

Tokom izvođenja radova na rasterećenju električne mreže, koje izvodi ODS „EPS distribucija“ d.o.o. u ulicama Uralskoj i Lipetskoj u Beogradu i izgradnji novih kablovskih vodova 0,4 kV, biće zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u ulici Diljskoj i deo kolovoza u ulici Lipetskoj, po fazama:

 • Faza IV: Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lipetskoj (radovi u kolovozu) do 5. januara 2021.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.