Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP - radovi u Beogradu (foto: Nenad Mandić)
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP - radovi u Beogradu (foto: Nenad Mandić)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom marta 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Petlja „Petlovo brdo“…

Tokom radova na asfaltiranju lokalnog puta i rušenju postojećeg nadvožnjaka u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, koje obavlja JP „Putevi Srbije“ od 26. marta do 18. aprila 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Petlja „Petlovo brdo“ (ulica Avalski put i Kružni put Rakovica – Železnik). Zbog toga će doći do izmena u radu linija JGP 54 i 521. Više informacija pročitajte OVDE.

Radomira Markovića…

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Radomira Markovića, na deonici od Franja Mihalića do Riste Nikolića, od 27. marta do 20. aprila 2021.

Kralja Vladimira…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Kralja Vladimira, po fazama:

 • I faza… biće zauzet deo trotoara i deo kolovoza u Kralja Vladimira ispred broja 16, od 26. marta do 14. maja 2021. (utorkom i petkom);
 • II faza… biće zatvoren saobraćaj u Kralja Vladimira ispred br. 16, od 24. marta do 12. maja 2021. (sredom).

Put za Pavićevac…

Tokom izvođenja radova na sanaciji kolovoza koje izvodi gradska opština Voždovac, biće zatvoren saobraćaja i zauzet kolovoz ispred i iza pružnog prelaza „Bela zemlja“ Prnjavor-Ripanj na Putu za Pavićevac, od 29. marta do 6. aprila 2021.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će u periodu od 29. marta do 4. aprila 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se po fazama izvoditi na sledećim raskrsnicama u Bulevaru kralja Aleksandra:

 • Bulevar kralja Aleksandra – Desanke Maksimović… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Svetozara Markovića… od 29. marta do 1. april 2021.
 • Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska… od 2. do 4. aprila 2021.

Aerodrom „Nikola Tesla“…

Tokom radova 2. faze koje sprovode „Aerodrom Nikola Tesla“ a.d. Beograd i „Belgrade airport“, d.o.o. Beograd, dolaziće do izmene režima saobraćaja i zauzeće dela kolovoza u zoni aerodroma „Nikola Tesla“ na putu koji povezuje Autoput i Vojvođansku (bivši R-266) od 25. marta 2021. do 1. juna 2022.

Bulevar Nikole Tesle – Faza 1…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Nikole Tesle, od 22. oktobra do Maršala Tolbuhina od 20. do 28. marta 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova zatvara se desna kolovozna traka u smeru prema gradu, dok će se suprotnom stranom saobraćaj odvijati dvosmerno.

Privremeno se ukidaju stajalište „Karađorđev trg“ i „Džona Kenedija“ u smeru prema gradu, dok se istovremeno uspostavlja privremeno stajalište „Maršala Tolbuhina“ na poziciji oko 50 metara nakon obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Maršala Tolbuhina.

Od 29. marta do 4. aprila 2021. takođe će biti promena u radu linija javnog prevoza. Tokom izvođenja radova zatvara se desna kolovozna traka u smeru prema gradu, dok će se suprotnom stranom saobraćaj odvijati dvosmerno.

Tokom izvođenja radova ukida se stajalište „Hotel Jugoslavija“ u smeru prema gradu, dok se istovremeno uspostavlja privremeno stajalište „Trešnjinog cveta 1“ na poziciji oko 50 metara nakon zone raskrsnice sa ulicom Trešnjinog cveta.

Promena trase linije broj 65…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Ljubice Luković, od Severnog bulevara do Volgine od 23. marta (9.00) do 31. marta 2021. doći će do promena u trasi linije javnog prevoza br. 65. Tokom izvođenja navedenih radova, menja se režim rada linije br. 65 na sledeći način:

 • umesto od terminusa „Zvezdara 2“ vozila će saobraćati prema Novom Bežanijskom groblju od terminusa „Omladinski stadion“ i koristiće oznaku 65L;
 • privremeno se uspostavlja minibus linija br. 65L1 koja će u oba smera saobraćati na relaciji: Omladinski stadion, kružni tok kod Bogoslovije, Dragoslava Srejovića, Volgina do okretnice Zvezdara 2.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Smederevski put…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“ od 20. marta do 13. juna 2021. na Smederevskom putu od raskrsnice sa ulicama Carice Milice i Radete Stankovića do Maksima Trpkovića, dolaziće do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza, po fazama.

Mlade Bosne…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Mlade Bosne ispred br. 32, u dane 17. i 24. marta, 1, 9, 16, 19, 23, 26. i 30. aprila 2021.

Banjska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Banjska, ispred broja 21, u dane 17. i 31. marta, 14. i 28. aprila, 12. i 26. maja i 9. i 23. juna 2021.

Promena trase linije broj 85…

Tokom izvođenja radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko autobuske stanice u Bloku 42 u ulicama Đorđa Stanojevića i Marka Hristića u Beogradu od 16. marta do 15. aprila 2021. godine, doći će do promena u radu linije javnog prevoza broj 85.

Radovi će se izvoditi u zoni raskrsnice ulica Đorđa Stanojevića i Marka Hristića, pri čemu će doći do zatvaranja desne kolovozne trake ulice Đorđa Stanojevića gledano ka ulici Bulevar Milutina Milankovića na delu od ulaza u tramvajski depo do sredine desne kolovozne trake ulice Marka Hristića gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina, kao i desne saobraćajne trake ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulazne rampe tramvajskih šina prema Mostu na Adi narednih 100 metara.

Tokom izvođenja ovih radova, leva kolovozna traka ulice Đorđa Stanojevića na delu od ulaza u tramvajski depo do zone raskrsnice sa ulicom Marka Hristića će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja, a vozila sa linije javnog prevoza br. 85 će se u smeru prema Banovom brdu kretati ulicama Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar Antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Palih boraca u Grockoj…

Zbog radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena Ulica Palih boraca u Pudarcima, na deonici od Vuka Karadžića do Palih boraca 2. deo, od 15. marta do 15. aprila 2021.

Rebeke Vest i Živka Davidovića…

Od 11. marta do 9. aprila 2021, usled radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorene Ulica Rebeke Vest, na deonici od Vinogradske do Živka Davidovića, kao i Živka Davidovića, na deonici od Rebeke Vest do Prvomajske.

Belička, Banjalučka i Evelin Haferfild…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, od 12. marta do 10. maja 2021. za saobraćaj će biti zatvorene Belička, Banjalučka, na deonici od Beličke do Evelin Haferfild, kao i Evelin Haferfild, na deonici od Banjalučke do Vojvode Prijezde, po fazama.

Linije JGP na starim trasama…

Posle završetka rekonstrukcije ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana pojedine linije JGP biće na starim trasama od 8. marta 2021. Više na OVOM LINKU.

Teodora Hercla…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji sekundarne kišne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Teodora Hercla, od 9. marta do 22. aprila 2021, po fazama:

 • Faza 1: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, kao i raskrsnica Ulice Novogradske sa Teodora Hercla, od 9. do 14. marta 2021;
 • Faza 2: Za saobraćaj će biti zatvorena Teodora Hercla, od 15. marta do 22. aprila 2021.

Admirala Vukovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta kategorije „B“, a zbog betoniranja, biće zatvoren saobraćaj i zauzet kolovoz u Ulici Admirala Vukovića ispred br. 42, utorkom, četvrtkom i subotom, od 4. marta do 29. aprila 2021.

Dragoslava Srejovića i Bulevar despota Stefana…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže i revizionog vodovodnog šahta u Dragoslava Srejovića i Bulevaru despota Stefana, od 3. marta do 14. aprila 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama.

 • FAZA 1 – radovi na kolovozu Bulevara despota Stefana neposredno ispred zone raskrsnice sa Dragoslava Srejovića od 3. do 10. marta. Radovi podrazumevaju zauzeće trake za desno skretanje i srednje trake Bulevara despota Stefana neposredno ispred zone raskrsnice sa Dragoslava Srejovića, kao i dela saobraćajne trake Dragoslava Srejovića u zoni iste raskrsnice za smer prema Mitropolita Petra.
 • FAZA 2 – radovi na kolovozu Ulice Dragoslava Srejovića neposredno posle zone raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana od 11. do 17. marta. Radovi podrazumevaju zauzeće desne saobraćajne trake Dragoslava Srejovića na delu od raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana do raskrsnice Mitropolita Petra.
 • FAZA 3 – od 18. do 21. marta 2021. biće zatvoren saobraćaj u Dragoslava Srejovića, na deonici od Bulevara despota Stefana do Mitropolita Petra.
 • FAZA 4 – od 22. marta do 10. aprila 2021. biće zatvoren saobraćaj u Dragoslava Srejovića, na deonici od Mitropolita Petra do Dragoslava Srejovića u visini broja 2.
 • FAZA 5 – od 11. do 14. aprila 2021. radovi će se izvoditi uz funkcionisanje saobraćaja u ulici Dragoslava Srejovića kod broja 2.

Za vreme radova u ovim fazama, Ulica Dragoslava Srejovića na delu od Mitropolita Petra do Bulevara despota Stefana biće jednosmerna prema Bulevaru despota Stefana. Linija 27E u smeru prema Mirijevu 4 saobraćaće Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom. Vozila sa linija 33 i 48 u smeru prema Kumodražu i Miljakovcu 3 ići će Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Hilandarska i Đure Daničića…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorene Hilandarska, na deonici od Jelene Ćetković do Cetinjske, kao i Đure Daničića, od raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana i Džordža Vašingtona do Hilandarske, po fazama, od 1. marta do 9. juna 2021.

Atanasija Pulje…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Atanasija Pulje, na deonici od Hercegovačke ulice do Geteove, od 1. marta do 30. aprila 2021.

Vozila sa linija javnog prevoza 45 i 612 saobraćati na sledeći način:

 • u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“, ulicama Hercegovačka, Krajiška i dalje redovnim trasama;
 • u smeru ka ulici Prvomajska ulicama Krajiška, Geteova, Prvomajska i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Katićeva…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji delova Ulica Birčaninove, Katićeve i Bulevara oslobođenja, koje izvodi Grad Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Katićeva, na deonici od Bulevara oslobođenja do Ulice Birčaninove, do 30. aprila 2021.

Belgijska…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Belgijska ulica, od Vrnjačke do Vase Pelagića, do 22. aprila 2021.

Save Maškovića (faza 2)…

U toku su radovi na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“, koji će se u fazi 2, izvoditi u ulicama Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021, na delu od ulice Paunova do ulice Bulevar oslobođenja, kao i polovina raskrsnice Bulevar oslobođenja i Crnotravska, na delu od pozicije koje se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat bezinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici). Na osnovu prethodno navedenog menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 47 i 48 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije br. 49 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije br. 50 u oba smera će saobraćati: Voždovački kružni put – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija br. 401 i 402 u oba smera će saobraćati: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linija br. 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503 u oba smera će saobraćati: terminus „Voždovac“ – Bebelova – Baštovanska – Paunova;
 • vozila sa linija br. 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža) u oba smera će saobraćati redovnim trasama.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • „Paunova“ u smeru ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503;
 • „Paunova“ u smeru ka Miljakovcu za linije 47, 48, 49 i 50;
 • „Trošarina“ u oba smera za linije 49 i 50.

Privremeno se izmešta stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog:

 • u smeru ka Banjici za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • u smeru ka Trgu Slavija za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Autobuske linije br. 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije br. 9 i 14 (u oba smera), a linije br. 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u ulici Paunova, koje koriste linije br.40, 41 i 78 (oba smera).

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Krunska…

Tokom izvođenja radova na bespravno podignutom objektu, koje izvodi Sekretarijat za inspekcijske poslove, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Krunskoj, od Molerove do Kneginje Zorke, od 9. februara do 1. aprila 2021.

Izgradnja saobraćajne veze Borska – Petlja „Lasta“ – Faza 2…

Zbog izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta“ – Faza 2, u Save Maškovića, Crnotravska i Bulevar oslobođenja do 1. maja 2021. i zauzeća kolovoza i trotoara u Crnotravskoj, na delu od Paunove do Bulevara oslobođenja, kao i polovine raskrsnice Bulevara oslobođenja i Crnotravske, na delu od pozicije koja se nalazi neposredno ispred stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ do ulaza u prodajni objekat benzinske stanice „NIS Petrol“ (desna kolovozna traka gledano u smeru ka Banjici), važiće sledeći režim odvijanja javnog prevoza:

 • autobuske linije 47 i 48:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
 • autobuska linija 49:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska i dalje redovnom trasom.
 • autobuska linija 50:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
 • autobuske linije 401 i 402:
  – u oba smera saobraćaće ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama;
 • autobuske linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:
  – u oba smera saobraćaće ulicama terminus „Voždovac“, Bebelova, Baštovanska, Paunova;
 • minibus linija 406L:
  – u oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Privremeno se izmeštaju stajališta za linije 47, 48, 401 i 402 u Bulevaru oslobođenja u oba smera i to:

 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Banjici se privremeno izmešta za oko 20 metara ispred postojeće pozicije (neposredno posle pešačkog prelaza);
 • stajalište „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog“ smer ka Trgu Slavija se privremeno izmešta za oko 60 metara posle postojeće pozicije (neposredno ispred pešačkog prelaza).

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50;
 • stajalište „Paunova“ u Crnotravskoj – smer ka terminusu „Voždovac“ za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503.

Autobuske linije 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac“, koje koriste linije 9 i 10 (u oba smera), a linije 47, 48, 49 i 50 i stajališta „Paunova“ u Ulici Paunova, koje koriste linije 40, 41 i 78 (oba smera).

Skadarska (bez izmena u saobraćaju)…

Završni radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice, na delu od Strahinjića bana do Simine, počeli su 29. januara, a završetak radova je predviđen do 15. maja 2021. Završna faza rekonstrukcije popularne Skadarlije obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima.

Predviđena je i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana, zatim i zamena postojećih i izrada novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija, kao i izrada nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta i dodavanje zelenila.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Živka Karabiberovića, od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, svakog utorka i petka, do 30. marta 2021.

Đorđa Čutukovića…

Tokom izvođenja radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Đorđa Čutukovića od Prvomajske do Atanasija Pulje, po fazama, do 28. marta 2021.

Metohijska…

Tokom radova na izgradnji objekta, na delu Metohijske u visini broja 4, biće sužen kolovoz do 26. juna 2021.

Tamiška, Semberijska i Surčinski put…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji sekundarne vodovodne mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorene Tamiška, Semberijska i Surčinski put, do 14. aprila 2021.

Ibarska magistrala…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 4, petlja „Petlovo brdo“, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, do 15. aprila 2021, po fazama, biće izmenjen režim saobraćaja i zatvorena za saobraćaj Ibarska magistrala:

 • u zoni semaforisane raskrsnice na Ibarskoj magistrali,
 • u zoni petlje „Orlovača“,
 • na ulazno/izlaznoj rampi na petlji „Petlovo brdo“,
 • na Kružnom putu (putu Rakovica-Železnik) i
 • na izlaznoj rampi za Ostružnicu.

Maršala Tita i linija 311, Leštane…

Za vreme rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici maršala Tita u naselju Leštane u Grockoj, do 20. maja 2021. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 311.

Radovi se izvode na levoj strani kolovoza Ulice maršala Tita, na delu od Ulice Save Kovačevića do državnog puta IIA reda 154, a dolaziće do zauzimanja kolovoza i zatvaranja saobraćaja po fazama.

Tokom radova, vozila na liniji 311 (Ustanička – Leštane /Ravan/) će saobraćati sledećom trasom u smeru ka terminusu „Leštane (Ravan)“: Smederevski put – Kružni put – Ravan i dalje redovno do terminusa „Leštane (Ravan)“. U smeru ka terminusu „Ustanička“ vozila će ići trasom: „Leštane (Ravan)“ – Ravan – centar naselja Leštane, gde će vršiti promenu smera kretanja kao i vozila na liniji 306 (Ravan – Kružni put – Smederevski put), i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza putnika.

Savski trg…

Do završetka dela radova u sklopu rekonstrukcije Savskog trga (za saobraćaj je zatvorena Savska ulica, smer od Nemanjine ulice ka Palati pravde – u zoni pošte u Savskoj ulici), na snazi je i dalje izmenjen režim rada linija:

 • tramvajska linija 3L je i dalje ukinuta;
 • tramvaji sa linije 11 u oba smera saobraćaju na relaciji: Pristanište – Stari savski most – Novi Beograd /Blok 45/;
 • tramvaji sa linije 12 u oba smera saobraćaju na relaciji: Omladinski stadion – Vukov spomenik – Tašmajdan – Savski trg – Stari savski most – Most na Adi – Banovo brdo;
 • autobuska linija 3A saobraća na relaciji Savski trg – Kneževac i to sledećom trasom: u smeru ka Kneževcu: Savski trg – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Topčiderska i dalje redovnom trasom; u smeru ka Savskom trgu: redovnom trasom do Bulevara vojvode Mišića – Savska – Savski trg.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.

Radovi na petlji „Petlovo brdo“…

Radovi na petlji „Petlovo brdo“ obavljaće se do 15. aprila 2021. godine po fazama. Više na OVOM LINKU.

Janka Stajčića (Lazarevac)…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Stajčića, od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, do 1. maja 2021.

Radovi u toku

Cara Dušana…

U sklopu radova na rekonstrukciji i uređenju ulice Cara Dušana, na delu između ulica Francuske i Tadeuša Košćuška, do 31. marta 2021. godine (trebalo je da budu završeni do 1. septembra 2020), važiće sledeći režim rada linija:

Tramvajski saobraćaj

 • Tramvajske linije 2, 5 i 10 i dalje ne saobraćaju.
 • Tramvaji sa linije 11L saobraćaće i dalje na relaciji: Pristanište – Stari savski most – Blok 45

Autobuski saobraćaj

 • Vozila sa linija 5A i 79 u oba smera će saobraćati: Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“/ – Tadeuša Košćuška – Bulevar vojvode Bojovića – Dunavska – Žorža Klemansoa – Cara Dušana – Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije 24 u oba smera će saobraćati: Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“/ – Tadeuša Košćuška – Bulevar vojvode Bojovića – Dunavska – Žorža Klemansoa – Francuska i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 26 i 26N će saobraćati:
  – u smeru ka Naselju „Braće Jerković“: Dorćol /Dunavska/ – Dunavska – Žorža Klemansoa – Francuska i dalje redovnim trasama;
  – u smeru ka Dorćolu: Francuska – Žorža Klemansoa – Dunavska – Bulevar vojvode Bojovića – Tadeuša Košćuška – Dunavska – Dorćol /Dunavska/;
 • vozila sa linije 401N će saobraćati:
  – u smeru ka Vukovom spomeniku: Dorćol /Dunavska/ – Dunavska – Žorža Klemansoa – Cara Dušana – Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom;
  – u smeru ka Dorćolu: Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Žorža Klemansoa – Dunavska – Bulevar vojvode Bojovića – Tadeuša Košćuška – Dunavska – Dorćol /Dunavska/.

Privremeno su ukinuta stajališta:

 • „Kalemegdan“ u oba smera, „Tadeuša Košćuška“ u oba smera i terminusno polazno-dolazno stajalište „Kalemegdan /Donji grad/“ za liniju 11L;
 • „Dorćol /Knjeginje Ljubice/“ i „Kralja Petra“ u oba smera, „Braće Baruh“ u smeru ka Dorćolu za linije 5A, 24, 26 i 79;
 • „Braće Baruh“ u smeru ka Francuskoj ulici za linije 5A, 24 i 79;
 • „Despota Đurđa“ u smeru ka Naselju Braće Jerković za liniju 26.

Privremeno uspostavljena stajališta u Dunavskoj ulici u oba smera „Dobračina“, „Jevrejska“ i „Mike Alasa“, kao i stajalište „Dubrovačka“ u smeru ka Kalemegdanu su i dalje u funkciji.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta JGP-a.

****************************************************************************

Završeni radovi

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom marta 2021.

Ruzveltova…

Tokom izvođenja radova na demontaži krana, koje izvodi AMSS, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Ruzveltovoj ispred broja 21, 13. i 14. marta 2021.

Vojvode Skopljanca…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta biće zatvorena za saobraćaj Ulica vojvode Skopljanca ispred broja 4, od 5. do 22. marta 2021. godine, sledećim danima: 5, 8, 12, 15, 19. i 22. marta 2021.

Bulevar kralja Aleksandra…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 15. do 19. marta 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na sledećim raskrsnicama u ulici Bulevar Kralja Aleksandra:

 • Bulevar kralja Aleksandra – Desanke Maksimović (K117)… od 15. do 17. marta 2021;
 • Bulevar kralja Aleksandra – Svetozara Markovića (K118)… od 15. do 17. marta 2021;
 • Bulevar kralja Aleksandra – Braće Nedić (K115)… od 17. do 19. marta 2021.

Maksima Gorkog…

Tokom izvođenja radova koje izvodi Grad Beograd, za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Maksima Gorkog, na deonici od Ulice Tomazeove do Ulice Đorđa Kratovca, od 11. do 19. marta 2021.

Luke Vukalovića…

Tokom radova na rušenju objekta na KP 2904/1 KO Zvezdara, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Luke Vukalovića, od Zahumske do broja 7, 19. i 20. marta 2021.

Ruzveltova…

Tokom izvođenja radova na demontaži krana, koje izvodi AMSS, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Ruzveltovoj ispred broja 21, 20. i 21. marta 2021.

BG voz: Batajnica-Ovča-Batajnica…

Zbog izvođenja radova na izgradnji deonice brze pruge „Beograd Centar – Stara Pazova“, 14, 15. i 16. marta 2021. vozovi iz sistema Bg voz-a na liniji „Batajnica-Ovča-Batajnica“ saobraćaće u izmenjenom režimu.

Gospodara Vučića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Gospodara Vučića ispred br. 13, 10. marta 2021.

Tetovska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta za saobraćaj će biti zatvorena ulica Tetovska ispred broja 3, utorkom i petkom, do 12. marta 2021.

Novi Beograd…

Od 10. do 12. marta 2021. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi će se izvoditi na raskrsnici Ulica Bulevara Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Ušće. Sekretarijat za saobraćaj moli sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez, strpljenje i razumevanje.

Vojvode Skopljanca…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Vojvode Skopljanca ispred broja 4, svakog neparnog datuma, do 1. marta 2021.

Milutina Milankovića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će 8. i 9. marta 2021. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Beogradu. Radovi će se izvoditi u ulici Milutina Milankovića, na pešačkom semaforu – ulaz u blok 23.

Kruševačka…

Tokom radova u nedelju, 21. marta 2021, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kruševačka, na deonici od Varvarinske do Kralja Bodine.

Tadeuša Košćuška, Mike Alasa i Jevrejska…

Tokom radova koje izvodi Grad Beograd, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. doći će do izmena u režimu saobraćaja, zauzeća i raskopavanja trotoara u Ulicama Tadeuša Košćuška, Mike Alasa i Jevrejskoj, od 11. do 24. marta 2021.

Kralja Petra…

Tokom snimanja reklamnog spota, dana 20. marta 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kralja Petra, od Ulice Zmaja od Noćaja do Gospodar Jevremove, od 6.00 do 15.00.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 1. do 5. marta 2021. biti nastavljeni radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Beogradu. Radovi će se izvoditi na sledećim lokacijama na Novom Beogradu, u budućoj zoni adaptabilnog upravljanja:

 • raskrsnica ulica Milentija Popovića i Vladimira Popovića, od 1. do 3. marta 2021;
 • raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara umetnosti, od 1. do 3. marta 2021;
 • raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Španskih boraca, od 3. do 5. marta 2021;
 • Bulevar Mihajla Pupina – pešački prelaz kod YUBC, od 3. do 5. marta 2021.

Dobrovoljačka…

Radovi na asfaltiranju Dobrovoljačke ulice su u završnoj fazi, saopšteno je iz Opštine Zemun. Posle izvedenih građevinskih radova na izgradnji distributivne vodovodne mreže i sekundarne kišne i fekalne kanalizacione mreže, ubrzano se radi na asfaltiranju. Radovi su počeli krajem prošle godine.

Žorža Klemensoa i Venizelosova…

Tokom izvođenja radova na ugradnji trolejbuske kontaktne mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Žorža Klemansoa, na deonici od Gundulićevog venca do Dunavske, kao i Venizelosova, od Cvijićeve do Komnen Barjaktara, do 1. marta 2021.

Narodnog fronta…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP Beograd put, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Narodnog fronta u Borči, na deonici od Ulice Žarka Zrenjanina do Zrenjaninskog puta, do 1. marta 2021.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.