Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikom kroz muzej: Koncert Dua Kapric
Muzikom kroz muzej: Koncert Dua Kapric
Muzikom kroz muzej: Koncert Dua Kapric

Muzikom kroz muzej: Koncert Dua Kapric

U petak, 9. aprila 2021. od 19.00, biće održan koncert Dua Kapric u okviru serijala besplatnih online koncerata „Muzikom kroz muzej“.

Organizatori Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art“ pripremili su i deveti koncert na kom će nastupiti violinistkinja Bojana Pantović i harfistkinja Gorana Ćurgus. Zainteresovani građani će biti u prilici da prate njihov nastup na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su dela kompozitora Manuela de Falje, Kamija Sen-Sansa, Gabrijela Pijernea, Astora Pijacole i Isidore Žebeljan.DuB - vinjeta: Online program

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Snimke koncerata kamernih ansambala Duo Perfetto, Duo Moderato, Beogradski gudački kvartet, Mistik cello, Duo DiS i Damar, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena i koncert violiniste Vladimira Koha i pijanistkinje Tanje Jablanović, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.