Naslovna » Izlasci » Festivali » FEDEHO 2021: X Festival horova dece i mladih
FEDEHO 2021: X Festival horova dece i mladih (detalj sa plakata)
FEDEHO 2021: X Festival horova dece i mladih (detalj sa plakata)

FEDEHO 2021: X Festival horova dece i mladih

FEDEHO 2021 – X Festival horova dece i mladih biće održan 28. i 29. maja 2021. na Velikoj sceni „Donka Špiček“ (DKCB, Takovska 8).

Priliku da učestvuju na festivalu imaju svi dečiji horovi iz Srbije i regiona. Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama.

Učesnici festivala imaće priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji. Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće Hor Kulturnog centra Zrenjanin, Hor „Dar“ iz Paraćina, Horovi osnovnih muzičkih škola „Nevena Popović“ iz Grocke i „Petar Konjović“ iz Beograda, Hor Srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Hor osnovnih škola iz Beograda – „Lazar Savatić“ i „Milan Rakić“, Dečji crkveni hor „Blagoslov“ Muzičko kreativnog centra „Vivak“ pri Hramu Svetog Kirila i Metodija u Sremskoj Mitrovici, Hor X Beogradske gimnazije „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Najbolji hor, po mišljenju stručnog žirija, učestvovaće na ovogodišnjoj Međunarodnoj manifestaciji dece Evrope „Radost Evrope“.

Pored nagrade za najbolji hor, biće dodeljene i specijalne nagrade za scenski nastup, najbolje izvedenu kompoziciju i najboljeg dirigenta. Urednik festivala je mr Nevena Ivanović.

Jubilarni deseti republički Festival horova dece i mladih – FEDEHO 2021 održaće se u petak, 28. maja, od 17.00 do 18.30 i u subotu, 29. maja, od 13.00 do 15.00.

Detaljne informacije: 060/6673-325 i 060/1673-325.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.