Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jun 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP, radovi (foto: Alex Motoc / Unsplash)
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP, radovi (foto: Alex Motoc / Unsplash)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jun 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom juna 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Dr Žorža Matea…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ doći će do izmena režima saobraćaja u ulici Dr Žorža Matea (Studentska), na deonici između SC „11. april“ i ulice Tošin bunar, od 26. juna do 23. jula 2021.

Slavka Miljkovića i Uroševačka…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Slavka Miljkovića, kao i Uroševačka u zoni raskrsnice sa Slavka Miljkovića, na teritoriji opštine Rakovica, od 25. juna do 12. jula 2021.

Tramvajske linije 5, 6, 7 i 14…

Zbog radova na zameni tramvajske skretnice, koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa“ GSP „Beograd“, u Bulevaru kralja Aleksandra od 26. juna u 00.30, do 28. juna u 3.30, menja se režim rada pojedinih linija javnog prevoza.

U subotu i nedelju celodnevno se ukidaju tramvajske linije 5, 6 i 14, a tramvaji na liniji 7 saobraćaće na relaciji Omladinski stadion – Blok 45, sa oznakom 7L, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća. Tramvajska linija 10 se pojačava.

Na relaciji Vukov spomenik – Ustanička uspostavlja se autobuska linija 6A. Trasa linije 6A je sledeća: Vukov spomenik – Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – terminus „Ustanička“. Vozila će vršiti promenu smera kretanja na sledeći način: Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova – Kraljice Marije.

Dolazno-polazno stajalište za liniju 6A (kod Vukovog spomenika) je u Ulici kraljice Marije, zajedno sa linijama 32, 66 i EKO1. Privremeno se ukida stajalište „Vukov spomenik /Bulevar kralja Aleksandra/“, u oba smera, za tramvajske linije 5, 6, 7 i 14. Vozila sa linije 6A saobraćaće tramvajskom bašticom i koristiće postojeća tramvajska stajališta duž trase.

Letnji red vožnje…

Od 26. juna 2021. u javnom gradskom prevozu važiće letnji red vožnje. Više na OVOM LINKU.

Međulužje u Mladenovcu…

Zbog radova na kanalizacionoj mreži na području opštine Mladenovac (naselje Međulužje) saobraćaj će biti obustavljen u ulici Stefana Nemanje na delu od raskrsnice ulice Svetog Joakima i Ane kao i u ulici Paje Jovanovića na delu do raskrsnice sa ulicom Vojvode Vićentija.

Od 23. juna 2021. linije koje saobraćaju kroz Međulužje – 4125, 4130, 4132, 4192, 4192A, 4194, 4197, 41301 – saobraćaće izmenjenim trasama, i to:

 • linije 4130, 4132, 41301 – zbog nemogućnosti okretanja autobusa neće svraćati u naselje Međulužje;
 • linije 4192, 4192A, 4125, 4197 – saobraćaće redovnom trasom do raskrsnice ulice Svetog Joakima i Ane sa ulicom Stefana Nemanje gde desno skreće u ulicu Stefana Nemanje dalje ulicom Balkanska,levo u ulicu Vojvode Vićentija i dalje redovnim trasama;
 • linija 4194 – saobraćaće redovnom trasom do raskrsnice ulice Stefana Nemanje i Svetog Joakima i Ane gde skreće levo u ulicu Svetog Joakima i Ane dalje levo u ulicu Vojvode Vićentija i dalje redovnom trasom.

Nije poznat rok završetka radova.

Bulevar Mihajla Pupina…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put“ od 21. juna do 1. jula 2021. doći će do izmena režima saobraćaja i zauzeće dela kolovoza u Bulevaru Mihajla Pupina (krajnja leva saobraćajna traka), na deonici od Miloša Bandića do Džona Kenedija (u navedenom smeru), na teritoriji opštine Novi Beograd.

Vrčin…

Za vreme radova na popravci železničke pruge u zoni raskrsnice sa državnim putem IIb reda oznake 347 u naselju Vrčin, od 23. (od 9.00) do 30. juna 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja ove saobraćajnice, pa će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linija 466 i 466A će saobraćati skraćeno do stajališta „Jaričište“ (pruga);
 • vozila sa linija 462 i 467 će saobraćati skraćeno do stajališta „Stadion“;
 • vozila sa linije 463 će saobraćati skraćeno do stajališta „Stadion“, gde će vršiti promenu smera kretanja i saobraćati dalje do Ravnica;
 • vozila sa linije 468 će u oba smera saobraćati trasom: Bulevar JNA – Kružni put – auto-put Beograd – Niš – Ivo Lole Ribara – Save Kovačevića – Avalska – stajalište „Stadion“, gde bi se vršila promena smera kretanja i Avalskom ulicom redovnom trasom do Grocke.

Crnogorska…

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izvodiće radove na vodovodnoj mreži u Crnogorskoj ulici.

Radovi počinju 22. juna 2021. uveče i izvodiće se bez obustave saobraćaja, a tokom izvođenja radova neće biti prekida u vodosnabdevanju potrošača. Mole se svi učesnici u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni radova.

Novogradska…

Tokom treće faze radova koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, od 17. juna do 3. jula 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Novogradska ulica, na deonici od Inženjera Atanackovića do Cara Dušana.

Ustanička…

Tokom radova, koje od 16. juna do 30. jula 2021. izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ustaničkoj ulici, na deonici od Ibarske ulice do Kruševačke ulice.

Janka Stajčića u Lazarevcu…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Stajčića, na deonici od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, od 17. juna do 31. avgusta 2021.

Linija 707 u zoni naselja Galenika…

Radovi u Fazi 1A na Batajničkom drumu, koji su podrazumevali zatvaranje predmetne saobraćajnice u oba smera u visini naselja Galenika se završavaju 17. juna do 12.00 (uključujući i postavljanje signalizacije), od kada bi trebalo da stupe na snagu Faze 6, 7, 8 i 9, koje podrazumevaju da se sve linije vraćaju na svoje redovne trase osim linije br. 707 koja će u smeru ka Zemun polju saobraćati ulicama Cara Dušana, Put od Pupinovog mosta, Autoput za Novi Sad, Ugrinovački put i dalje redovno, pošto će od sada pa nadalje biti zatvorena desna kolovozna traka saobraćajnice T-7u smeru od Cara Dušana ka Autoputu za Novi Sad.

Izmena će okvirno važiti do 20. jula 2021.

Cara Lazara…

Tokom izvođenja radova na izgradnji poslovno-stambene zgrade, biće zauzet trotoar u Cara Lazara ispred broja 3, od 14. juna do 31. decembra 2021.

Vojvode Brane…

Tokom redovnog održavanja, koje izvodi JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj Ulica vojvode Brane, od Jovana Ćirilova do Đuke Dinića, u periodu od 9. juna do 8. jula 2021. godine.

Radovi kod SRC „Milan Gale Muškatirović“…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne kanalizacije u visini autobuske okretnice „SRC ‘Milan Gale Muškatirović'“, od 10. juna do 10. jula 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja prilaza okretnici zbog čega će vozila sa linija br. 24, 79 i E9 saobraćati ulicama Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)“. U suprotnom smeru vozila će saobraćati od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana i dalje redovno.

Sibinjanin Janka…

Ulica Sibinjanin Janka na Gardošu, u kojoj su započeti radovi na rekonstrukciji, zatvorena je za saobraćaj, saopštavaju iz Opštine Zemun.

Nakon preuređenja, ova saobraćajnica i trotoari biće pokriveni kockom a u nastavku revitalizacije ulica na Gardošu popločane kockom biće i ulice Klaonička i Despota Đurđa.

Završetkom radova u ove tri ulice, koje se nalaze u sklopu ambijentalne celine Staro jezgro Zemuna, zaokružiće se obnova putne infrastrukture u ovom delu Zemuna. Do sada su kaldrmisane i popločane Lagumska, Dositejeva, Gardoška, Veslarska, Strma, Stara, Visoka, Grobljanska, Sinđelićeva i Njegoševa ulica.

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice despota Đurđa u dužini od 260 metara. U drugoj fazi, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice despota Đurđa do Klaoničke ulice. Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust 2021, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice.

Bulevar kralja Aleksandra…

Tokom radova na pregledu i popravci tramvajskih šina, koje izvodi GSP „Beograd“, O. J. „Razvoj i sistemski inženjering“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Bulevaru kralja Aleksandra, od 5. juna do 5. jula 2021. na deonici od broja 354 do 442, u periodu:

 • od 5. (00.30) do 7. juna 2021. (3.00);
 • od 12. (00.30) do 14. juna 2021. (3.30);
 • od 16. (00.30) do 27. juna 2021. (3.30);
 • od 3. (00.30) do 5. jula 2021. (3.30).

Toše Jovanovića…

Tokom trajanja radova, koje od 2. juna do 21. jula 2021. izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Toše Jovanovića, od raskrsnice sa Stevana Brakusa do Valjevske ulice.

Admirala Vukovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta kategorije „B“, a zbog betoniranja, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica admirala Vukovića ispred broja 42, svakog utorka i četvrtka, do 5. avgusta 2021.

Linija 602…

Od srede, 2. juna 2021, linija 602 će pri kretanju ka gradu biti preusmerena na saobraćajnicu Mileve Marić pored naselja Ključ u Surčinu, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zahtev građana naselja Ključ u proteklom periodu bio je da se navedeno naselje na obodu gradske opštine Surčin, u zoni SRC „Surčin“, poveže javnim prevozom. Prilikom obilaska terena, stručne službe Sekretarijata za javni prevoz i predstavnici Gradske opštine Surčin konstatovali su da saobraćajna mreža u navedenom naselju nije uslovna za kretanje autobusa poprečnim uličnim vezama i da je jedina alternativa za uspostavljanje javnog prevoza u ovom naselju kretanje vozila obodnom Ulicom Mileve Marić.

U proteklom periodu je angažovanjem Gradske opštine Surčin izvršeno regulisanje novog pružnog prelaza i povezivanje Ulice Mileve Marić sa sistemom ulica u delu SRC „Surčin“. Obeležavanjem nove saobraćajne signalizacije, definisanjem i izgradnjom novih stajališta, omogućeno je da redovna linija 602 u povratku ka gradu saobraća Ulicom Mileve Marić pored naselja Ključ.

Duž trase linije 602 u Ulici Mileve Marić uspostavljena su ukupno tri nova stajališta: „Park Ključ“, „Don Kihotova“ i „Žička“, kao i jedno u samom SRC-u u Jakovičkoj.

Red vožnje linije 602 neće se menjati.

Noćni prevoz u Beogradu

Od utorka, 1. juna 2021, zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Beogradu, uspostavljen je noćni javni prevoz.

Pera Ćetkovića…

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“ biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Ulici Pera Ćetkovića, na deonici od Mirijevskog bulevara do Dragoslava Srejovića, po fazama:

 • I faza: od Mirijevskog bulevara do Salvadora Aljendea do 6. juna 2021;
 • II faza: od Salvadora Aljendea do Stevana Dukića od 7. do 20. juna 2021;
 • III faza: od Stevana Dukića do Dragoslava Srejovića od 21. juna do 4. jula 2021.

Red vožnje BG:VOZ-a (8012-8023)…

Od 1. do 30. juna 2021, od 11.00 do 14.00, usled izvođenja radova na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od Beograd centra do Stare Pazove, doći do zatvora koloseka između stanica „Batajnica“ i „Beograd centar“, usled čega se menja se organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG:VOZ.

1. Relacija „Batajnica – Ovča“

 • voz broj 8017 (10.50-11.49), saobraća na relaciji Beograd Centar-Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica-Beograd Centar;
 • voz broj 8019 (11.50-12.49), saobraća na relaciji Beograd Centar-Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica-Beograd Centar;
 • voz broj 8021 (12.50-13.49), saobraća na relaciji Beograd Centar-Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica-Beograd Centar;
 • voz broj 8023 (13.44-14.49), saobraća na relaciji Beograd Centar-Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica-Beograd Centar.
 • voz broj 8018 (13.23-13.40), neće saobraćati u navedenom periodu.

2. Relacija „Ovča – Batajnica“

 • voz broj 8012 (10.10-11.14), saobraća na relaciji Ovča-Beograd Centar, a izostaje na relaciji Beograd Centar-Batajnica;
 • voz broj 8014 (11.10-12.14), saobraća na relaciji Ovča-Beograd Centar, a izostaje na relaciji Beograd Centar-Batajnica;
 • voz broj 8016 (12.10-13.14), saobraća na relaciji Ovča-Beograd Centar, a izostaje na relaciji Beograd Centar-Batajnica;
 • voz broj 8020 (13.10-14.09), saobraća na relaciji Ovča-Beograd Centar, a izostaje na relaciji Beograd Centar-Batajnica.

Vojvode Novaka…

Tokom redovnog održavanja, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Vojvode Novaka, do 4. jula 2021, po fazama na sledećim deonicama:

 • od Vojvode Novaka 13. deo do Vojvode Novaka 2. deo, od 22. maja do 5. juna 2021;
 • od Vojvode Novaka 2. deo do Branislava Barišića doktora, od 6. do 20. juna 2021. i
 • od Branislava Barišića doktora do Ulice široki put, od 21. juna do 4. jula 2021.

Ustanička…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ doći će do izmene režima saobraćaja do 30. juna 2021. u Ustaničkoj na deonici od Vidske do Kruševačke u smeru prema centru grada.

Braće Jerković…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici braće Jerković, na delu od Darvinove do Ulice Jovana Bijelića (faza 1), doći do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi do 15. jula 2021.

Potpuno će biti zatvoren kolovoz Ulice braće Jerković, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • linija 18… vozila će u oba smera saobraćati ulicama Braće Jerković, Kružni put Voždovac, Bulevarom Peka Dapčevića, Darvinovom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom,
 • linije 25 i 25P… vozila će u oba smera saobraćati: Bulevarom Peka Dapčevića, Darvinovom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza.

Zlatiborska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Zlatiborska ulica, na deonici od Grmečke do Prvomajske, do 30. juna 2021. godine. Za saobraćaj će biti prohodne raskrsnice Zlatiborske ulice sa Milana Uzelca i Đorđa Pantelića.

Radnih akcija…

Tokom trajanja radova na redovnom održavanju, koje u Železniku izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica radnih akcija, od Lole Ribara do Avalske, do 30. juna 2021. godine.

Doći će i do promena u radu linija javnog prevoza.

 • Vozila sa linije 54 u oba smera saobraćaće ulicama Avalskom, Radnih akcija, Lole Ribara, Savskom, Bore Stankovića i dalje redovno.
 • Vozila sa linije 55 u oba smera saobraćaće ulicama Vodovodskom, Lole Ribara, Svete Milutinovića i dalje redovno.
 • Vozila sa linije 58 i 88 u oba smera saobraćaće ulicama Vodovodskom, Lole Ribara, Radnih akcija, Avalskom i dalje redovno.
 • Vozila sa linije 512 će u oba smera saobraćati ulicama Vodovodskom, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno.
 • Vozila sa linije 521 će u oba smera saobraćati ulicama Avalskom, Radnih akcija, Lole Ribara, Stevana Filipovića i dalje redovno.
 • Vozila sa linije 522 će saobraćati ulicama Milorada Ćirića, Lole Ribara, Radnih akcija, Avalskom i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Zemun…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ na teritoriji opštine Zemun, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama Cara Dušana, od Banatske do Batajničkog druma i saobraćajnice T7, kao i na saobraćajnici T7, od Batajničkog druma do Auto puta za Novi Sad, po fazama, do 7. septembra 2022. godine. Radovi će se odvijati pod saobraćajem.

Smederevski put…

Tokom radova, koje će do 12. avgusta 2021. izvoditi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, na deonici od Maksima Trpkovića do Nine Kirsanove, po fazama, na teritoriji opštine Zvezdara.

Crnotravska…

U nastavku izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veza Borska – petlja „Lasta“ do 1. jula 2021. godine ostaje zatvorena deonica Crnotravske ulice od Bahtijara Vagabzadea do Paunove, a od Paunove do Bulevara oslobođenja saobraćaj se odvija na po jednoj saobraćajnoj traci po smeru. Bulevar oslobođenja funkcioniše u punom profilu, a na raskrsnici sa Save Maškovića biće uspostavljen kružni tok saobraćaja.

Ledine…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu i izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju Ledine, koje ivodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 31. jula 2021, za saobraćaj će po fazama biti zatvorene sledeće ulice:

 • Faza 1… Surčinski put, od raskrsnice sa Zografskom do raskrsnice sa Aleksandra Vuča;
 • Faza 2… Surčinski put, od raskrsnice sa Aleksandra Vuča do raskrsnice sa Sremskokarlovačkom;
 • Faza 3… Surčinski put, od raskrsnice sa Sremskokarlovačkom do raskrsnice sa Vajarskom;
 • Faza 4… Semberijska, od raskrsnice sa Vajarskom do raskrsnice sa Obrenovačkom;
 • Faza 5… Semberijska, od raskrsnice sa Obrenovačkom do raskrsnice sa Tamiškom;
 • Faza 6… Tamiška, od raskrsnice sa Semberijskom do raskrsnice sa Surčinskom;
 • Faza 7… Sremskokarlovačka;
 • Faza 8… Aleksandra Vuča;
 • Faza 9… Zografska;
 • Faza 10… Vladimira Pogačića i Sajdžijska, od raskrsnice sa Vladimira Popovića do raskrsnice sa Grnčarskom;
 • Faza 11… Univerzijade, od raskrsnice sa Grnčarskom do raskrsnice sa Zografskom.

Dunavska…

Tokom radova koje obavlja Sekretarijat za komunalne i stambene poslove – Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 28. juna 2021, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u Dunavskoj ulici između Tadeuša Košćuška i Bulevara vojvode Bojovića.

Zlatiborska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Zlatiborska ulica, od Milana Uzelca do Grmečke, do 30. juna 2021. godine.

Rableova i Mihaila Bulgakova…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“ do 2. jula 2021. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama na teritoriji opštine Zvezdara:

 • Rableovoj od Matice srpske od raskrsnice sa Mihaila Bulgakova i
 • Mihaila Bulgakova od Rableove do 16. oktobra.

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u ulicama Rableova i Matice srpske doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 24. aprila do 29. juna 2021. po fazama i to:

Faze 4 – 7 – radovi se izvode na desnoj strani kolovoza ulice Matice srpske, na delu od zone raskrsnice sa ulicom 16. oktobra do zone raskrsnice sa ulicom Rableova gledano u smeru ka ulici Rableova. Tokom izvođenja radova u ovim fazama, ulica Matice srpske će biti jednosmerna na delu od 16. oktobra do Rableove (gledano u smeru ka Rableovoj), pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati:

 • linije br. 20 i 79 – u smeru ka Mirijevu 3 i Mirijevu 4 redovno, dok će u smeru ka Dorćolu i Velikom mokrom lugu saobraćati ulicama Matice srpske, Rableova, Mirijevski venac, Vitezova Karađorđeve zvezde, Milana Rakića, Mite Ružića, i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

11. krajiške divizije…

Do 17. jula 2021. biće aktuelni radovi u Ulici 11. krajiške divizije, pa samim tim i izmene na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte na OVOM LINKU.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na betoniranju, pri izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Živka Karabiberovića, od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, svakog utorka i petka, do 29. juna 2021.

Kapetana Miloša Žunjića…Radovi u toku

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom na lokaciji Mirijevo-celina „Ž“, vodovodne mreže u regulaciji postojeće, kišne kanalizacije i fekalne kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kapetana Miloša Žunjića, po fazama:

 • Faza 2: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 1. deo do Kapetana Miloša Žunjića 2. deo, Kapetana Miloša Žunjića 2. deo i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, do 9. jula 2021;
 • Faza 3: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 2. deo do raskrsnice sa Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 10. jula do 5. avgusta 2021;
 • Faza 4: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo, od Kapetana Miloša Žunjića 3. deo do Podmorničara Đorđa Mitrovića, od 6. do 8. avgusta 2021.

Hilandarska i Đure Daničića…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorene Hilandarska, na deonici od Jelene Ćetković do Cetinjske, kao i Đure Daničića, od raskrsnice sa Bulevarom despota Stefana i Džordža Vašingtona do Hilandarske, po fazama, do 9. juna 2021.

Tokom izvođenja radova u okviru TC Beograd 6, koje izvodi „Elektromreža Srbije“, do 30. jula 2021. u Hilandarskoj ulici, na deonici od Jelene Ćetković do broja 19 doći će do zauzeća trotoara, dok će u periodu od 12. do 25. juna 2021. navedena deonica Hilandarske ulice biti zatvorena za saobraćaj.

****************************************************************************

Završeni radovi

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom maja 2021.

Metohijska…

Tokom radova na izgradnji objekta, na delu Metohijske u visini broja 4, biće sužen kolovoz do 26. juna 2021.

Banjska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Banjska, ispred broja 21, 9. i 23. juna 2021.

Živka Davidovića, Prvomajska i Hazarska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Živka Davidovića, Prvomajska i Hazarska, do 23. juna 2021, po fazama:

 • faza 1: zatvorena Ulica Živka Davidovića, na deonici između Rebeke Vest i Prvomajske,
 • faza 2: zatvorena Prvomajska, na deonici od raskrsnice sa Živka Davidovića i Narodnog fronta do Hazarske,
 • faza 3: zatvorena Hazarska, na deonici od Prvomajske do Bosanske,
 • faza 4: zatvorena Hazarska, na deonici od Bosanske do Pavla Vasića, sporedni deo,
 • faza 5: zatvorena Hazarska, na deonici od Pavla Vasića, sporedni deo do Pavla Vasića.

Uroševačka i Dragoslava Petrovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže u regulaciji postojećih saobraćajnica Uroševačka, Jelezovačke i Dragoslava Petrovića, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, biće zatvoren saobraćaj, zauzeti i raskopani delovi kolovoza u Uroševačkoj i Dragoslava Petrovića:

 • Uroševačka, do 12. juna 2021, po fazama;
 • Dragoslava Petrovića, od 13. do 20. juna 2021. godine.

Dr Ivana Ribara…

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Dr Ivana Ribara, na deonici od Jurija Gagarina do Evropske, od 16. do 21. juna 2021.

Mira u Boljevcima…

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici mira u Boljevcima, na mostu preko kanala, na putu Boljevci – Jakovo u periodu od 14. do 20. juna 2021.

Duhovi…

Gradska opština Čukarica i Hram Svetog Đorđa na Banovom brdu obeležiće u nedelju, 20. juna 2021. godine, slavu opštine Čukarica Silazak Svetog Duha na apostole – Duhovi. Tokom kretanja litije biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u ulicama Kirovljeva, Požeška, Petra Mećave i Lješka, u periodu od 11.00 do 12.00.

Auto-put (aerodrom – Zmaj)…

Radnici JKP „Zelenilo-Beograd“ će 20. juna 2021. izvoditi radove na uređenju i održavanju površine u srednjoj traci Sektora 1 auto-puta od skretanja za aerodrom (2 km) do „Zmaj“ pumpe (9,5 km) u smeru ka Nišu i Šidu (oba pravca).

Radovi će podrazumevati košenje trave, orezivanje šiblja, utovar i odvoz i sakupljanje lakog otpada. U periodu od 5.00 do 15.00, po segmentima, biće zatvarana leva preticajna saobraćajna traka.

Cara Uroša…

Tokom radova koje izvodi „Kalemegdan park“ d.o.o. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja za saobraćaj Ulice cara Uroša, na deonici od Cincar Janka do Uzun Mirkove, na teritoriji opštine Stari grad, 19. i 20. juna 2021.

Dan policije…

Tokom realizacije probe i glavnog događaja – Dana policije 2021, 19. i 20. juna će od 10.30 do 12.30 doći do potpunog zatvaranja Bulevara Mihajla Pupina na delu od Ulice antifašističke borbe do Ulice španskih boraca, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima..

Vozila sa linija javnog gradskog prevoza će u navedenim terminima saobraćati na sledeći način:

 • linije broj 16, 65, 71, 72, 75, 77, 78 i 83 će u oba smera saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom antifašističke borbe, Bulevarom Zorana Đinđića, Ulicom španskih boraca, Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama. Vozila će koristiti isključivo stajališta na svojoj redovnoj trasi.

Za sve informacije građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima na besplatni broj telefona 0800-110-011 iz fiksne telefonije „Telekoma“ ili na broj 3090-007 za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

Zadušnice…

Na Zadušnice, linije javnog gradskog prevoza biće pojačane u subotu, 19. juna 2021. od 8.00 do 16.00.

Linije javnog gradskog prevoza koje će biti pojačane su 3L1, 12L2, 25, 26, 35, 50, 65, 75, 82, 101, 202, 310, 533 i 612.

Od 8.00 do 16.00 privremeno se uspostavlja linija 75L (GO Novi Beograd – Bežanijsko groblje).

Batajnički drum…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže (1A faza) u Ulici batajnički drum, na delu od saobraćajnice u produžetku Pupinovog mosta do saobraćajnice T7, od 14. juna (9.00) do 19. juna doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje oba smera Batajničkog druma na deonici od zone raskrsnice sa saobraćajnicom u produžetku Pupinovog mosta do zone neposredno ispred raskrsnice sa saobraćajnicom T7.

Cara Dušana…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 14. do 18. juna 2021. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom, i to na sledećim raskrsnicama u Zemunu:

 • od 14. do 16. juna 2021. godine radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Cara Dušana – Novogradska (K247);
 • od 14. do 16. juna 2021. godine radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Cara Dušana – Dunavska (K248);
 • od 16. do 18. juna 2021. godine radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Cara Dušana – Slavonska (K249).

Marka Hristića i Đorđa Stanojevića…

Tokom radova na izgradnji prilaznih saobraćajnica oko Autobuske stanice u bloku 42 koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. zatvorena je Đorđa Stanojevića:

 • 2. faza… radovi u Đorđa Stanojevića, na raskrsnici sa Marka Hristića do 15. juna 2021.

Novogradska…

Tokom radova koje će obavljati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. do 16. juna 2021. za saobraćaj će po fazama biti zatvorena Novogradska ulica od Inžinjera Atanackovića do Dobanovačke i to:

 • od 22. do 28. maja 2021. Novogradska od Inženjera Atanackovića do Dobanovačke zatvorena za saobraćaj, 1. faza radova;
 • od 29. maja do 16. juna 2021. Novogradska od Inženjera Atanackovića do Dobanovačke i biće izmenjen režim saobraćaja u raskrsnici Novogradske i Inženjera Atanackovića, 2. faza radova.

Njegoševa…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza i trotoara u Njegoševoj, u zoni raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog, do 16. juna 2021.

Batajnički drum…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Ulici batajnički drum, na delu od Banatske do saobraćajnice T7, od 1. do 15. juna 2021. doći će do poremećaja u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz. POGLEDAJTE sve izmene.

Linije 55, 512 i 521…

Zbog neplaniranih radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u ulici Lole Ribara, na delu od ulice Braće Mitrović do ulice Savska u Železniku, promenjena je trasa linija 55, 512 i 521 u oba smera.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija 55, 512 i 521 saobraćaju izmenjeno u oba smera sledećim sistemom ulica:

linija 55 – Radnička, Endija Vorhola, Savska magistrala, Bore Stankovića, Lole Ribara i dalje redovnom trasom;

linija 512 – Požeška, Endija Vorhola, Savska magistrala, Bore Stankovića, Lole Ribara i dalje redovnom trasom;

linija 521 – saobraća skraćeno na relaciji Vidikovac – Novi Železnik (okretnica linije 88).

Radovi počinju 11. juna 2021. u 8.00 sa pretpostavkom da će biti završeni do 22.00.

Bulevar Nikole Tesle, Džona Kenedija…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom, i to na sledećim raskrsnicama:

 • od 7. do 9. juna 2021. radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Bulevar Nikole Tesle i Džona Kenedija (K239);
 • od 7. do 9. juna 2021. radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici Karađorđev trg – pešački prelaz (između Džona Kenedija i Karađorđevog trga) (K40);
 • od 9. do 11. juna 2021. radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra (K241);
 • od 9. do 11. juna 2021. radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici Karađorđeva – pešački prelaz (kod broja 3) (K242) i 22. oktobra – pešački prelaz (K242A).

Smederevski put…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“ do 13. juna 2021. na Smederevskom putu od raskrsnice sa ulicama Carice Milice i Radete Stankovića do Maksima Trpkovića, dolaziće do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza, po fazama.

Bulevar kralja Aleksandra…

Tokom izvođenja 2. faze radova na pregledu i popravci tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra, od 12. juna, od 0.30, do 14. juna, do 3.30, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na kolovozu (tramvajska baštica) u Bulevaru kralja Aleksandra, u dužini od 20 metara, u visini kućnog broja 354 gledano u smeru ka terminusu „Ustanička“.

Tokom izvođenja radova u svim fazama menja se režim rada tramvajskih linija br. 5, 6, 7, 10 i 14. Tramvajske linije br. 5, 6 i 14 se ukidaju.

Uspostavlja se autobuska linija koja će nositi oznaku 6A i koja će saobraćati na relaciji: Vukov spomenik – Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – terminus „Ustanička“.

Izmene u saobraćaju zbog snimanja filma „The Machine“…

Zbog privremenog zauzeća kolovoza saobraćajnica za potrebe snimanja filma „The Machine“ doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Od 11. juna od 22.00 do 12. juna do 6.00 tokom snimanja filma doći će do potpune obustave saobraćaja u Ulici kraljice Marije, na delu od Ruzveltove do Karnegijeve ulice.

 • Vozila sa tramvajske linije br. 2 će u oba smera saobraćati ulicama 27. marta, Starine Novaka, Beogradskom i dalje redovno, dok će tramvajska linija br. 5 saobraćati od Ustaničke ulice do Trga Slavija, gde će vršiti promenu smera kretanja i dalje saobraćati preko ulica Beogradske i Starine Novaka do Kalemegdana (Donjeg grad) i isto u suprotnom smeru.
 • Vozila sa linije br. 65 će u posmatranom periodu u oba smera saobraćati ulicama Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Terazijskim tunelom i dalje redovno.
 • Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će u oba smera saobraćati ulicama 27. marta, Takovskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ruzveltovom i dalje redovno.

Od 13. juna od 22.00 do 14. juna do 6.00 tokom snimanja filma doći će do potpune obustave saobraćaja u Ulici prokop, smer od Ulice Dragana Mancea do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.

 • Vozila sa linija br. 34, 36 i 38A će u smeru prema Mostarskoj petlji i Senjaku saobraćati Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića.

Od 13. juna, od 3.30 do 5.00, tokom snimanja filma doći će do obustave saobraćaja na Mostu na Adi, smer prema Čukarici, sa svim pristupnim saobraćajnicama.

 • U tom periodu linija javnog prevoza 85, u smeru ka Čukarici, saobraćaće trasom: Bulevar Crvene armije – Marka Hristića – Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Bulevar Arsenija Čarnojevića – most Gazela – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Radnička“ – Paštrovićeva i dalje redovno.
 • Linija br. 89 saobraćaće trasom: Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Bulevar Arsenija Čarnojevića – most Gazela – Bulevar vojvode Mišića – Radnička i dalje redovno.
 • Linija br. 94 saobraćaće na trasi: Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Bulevar Arsenija Čarnojevića – most Gazela – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Radnička“ – Bulevar vojvode Mišića i dalje redovno.

Spasovdanska litija…

Grad Beograd kao i svake godine organizuje proslavu gradske slave Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan. Ove godine Spasovdan se praznuje 10. juna.

Ceremonija podrazumeva prolazak Spasovdanske litije centralnim gradskim ulicama.

Početak litije je u 19.00 u ulici Admirala Geprata ispred Crkve Svetog Vaznesenja.

U periodu od 19.00 do 21.00 za saobraćaj će biti zatvorene ulice kojima litija prolazi i to: Admirala Geprata – Kneza Miloša (od Admirala Geprata do Kralja Milana) – Ulica kralja Milana (zaustavljanje od pet do deset minuta na Trgu Slavija) – Bulevar oslobođenja do Hrama Svetog Save.

U periodu od 16.00 do 20.00 saobraćaj će biti obustavljen u ulicama Admirala Geprata (od Kneza Miloša do Balkanske) i u Dobrinjskoj (od Kraljice Natalije do Admirala Geprata). U navedenom periodu privremeno će biti uklonjena sva parkirana vozila na kolovozu koja se zateknu u ulici Admirala Geprata (od ulice Dobrinjske do Kneza Miloša) i Dobrinjskoj ulici (od Kraljice Natalije do Admirala Geprata).

Biciklistička trka u Beogradu…

Zbog biciklističke trke, u nedelju, 13. juna 2021. od 9.00 do 13.00, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama JGP. Opširnije na OVOM LINKU.

Stražarska kosa…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici stražarska kosa – faza 1, na delu od Ulice vojvode Stepe do Ulice Cvetanova ćuprija u Beogradu (Zvezdara), 10. i 11. juna 2021. doći će do promena u radu linije 312.

Ulica stražarska kosa u toku navedenih radova biće potpuno zatvorena za saobraćaj zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza 312. Ukida se linija 312, a uspostavlja 312L, koja će saobraćati na relaciji:

Smer A – Veliki Mokri Lug (okretnica linije 20) – Cvetanova ćuprija – Ladno brdo – Ristin potok – Milošev kladenac – Nikole Grulovića – Zabranska – Lipovačka – Stražarska kosa – Livadska – Živka Jovanovića – MZ „Veliki Mokri Lug“ – Nikole Grulovića – Vizantijska – Vladimira Ćorovića – Stražarska kosa do zone raskrsnice sa Ulicom Cvetanova ćuprija, gde će vozilo promeniti smer kretanja.

Smer B – Stražarska kosa (zona raskrsnice sa Ulicom Cvetanova ćuprija) – Stražarska kosa – Vladimira Ćorovića – Vizantijska – Nikole Grulovića – Milošev kladenac – Ristin potok – Cvetanova ćuprija – Veliki Mokri Lug (okretnica linije 20).

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena u visini stajališta iz suprotnog smera.

Čelebićka…

Tokom izvođenja radova na dovođenju instalacije toplovodne mreže u funkciju u Čelebićkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Božidara Stanojevića, do 7. juna 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi na desnoj strani kolovoza Čelebićke ulice, na delu od pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice ulica Čelebićke i Božidara Stojanovića do sredine stajališta „Božidara Stojanovića“, gledano u smeru ka Vareškoj ulici.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja desne strane kolovoza, pri čemu će vozila sa linija 54 i 502 saobraćati u smeru prema terminusu „Miljakovac 1“ ulicama Borskom, Vareškom, 1. šumadijske brigade i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linija JGP-a 505 saobraćaće u smeru prema terminusu „Miljakovačke staze“ skraćenom trasom od okretnice „Miljakovac 1”, dok će u suprotnom smeru ići redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Stražarska kosa…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena do 6. juna 2021. deonica Stražarske kose, od Livadske do Lipovačke.

 • Linija 312…
  Tokom izvođenja radova na delu od Livadske do Lipovačke ulice (Zvezdara), od 1. do 6. juna doći će do promena u radu linije javnog prevoza 312. Predmetna deonica će tokom radova u potpunosti biti zatvorena za saobraćaj zbog čega će vozila sa linije javnog prevoza 312 saobraćati ulicama Milošev Kladenac, Nikole Grulovića, Vizantijskom i dalje redovnom trasom.

Zelengorska…

Tokom izvođenja radova na popravci oštećenja javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke i kaldrme, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Ulici Zelengorskoj, na deonici od Save Kovačevića do Avalske, u Grockoj, do 8. juna 2021.

Krušedolska…

Tokom održavanja Svetog arijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zauzeća 14 parking mesta u Krušedolskoj do 7. juna 2021.

Mis Irbijeva…

Tokom izvođenja radova na saniranju kvara na instalaciji toplovoda na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeva doći će do promena u radu linija javnog prevoza:

Faza 2 – prekopava se leva saobraćajna traka ulice Mis Irbijeva (gledano ka ulici Učiteljskom naselju), zbog čega će doći do zatvaranja leve saobraćajne trake oko 10 metra posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Vojislava Ilića narednih 12 metara. Saobraćaj u ulici Mis Irbijeva (u zoni izvođenja radova) će biti jednosmeran u smeru ka Učiteljskom naselju do 8. juna 2021.

Tokom izvođenja radova u drugoj fazi, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije br. 20 će u smeru ka Mirijevu saobraćati redovnom trasom, dok će u smeru ka Velikom Mokrom Lugu saobraćati ulicama Mis Irbijeva, Križanićeva, Velikomoravska, Vojislava Ilića i dalje redovno;
 • privremeno se ukida trolejbuska linija broj 21 i uspostavlja se autobuska linija broj 21A; vozila sa linije broj 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Mis Irbijeva…, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama Mis Irbijeva, Križanićeva, Velikomoravska, Vojislava Ilića.

Tokom izvođenja radova u drugoj fazi, umesto stajališta „Rimska“, vozila sa linije br. 20 će u smeru prema Velikom Mokrom Lugu koristiti stajalište „Rimska“, koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija br. 19 i 29, dok će vozila sa linije br. 21A u smeru prema gradu koristiti privremeno stajalište „Vojislava Ilića 1“ u ulici Velikomoravska, oko 30 metara ispred raskrsnice sa ulicom Vojislava Ilića. Osim toga, tokom izvođenja radova u fazi 2 biće ukinuto stajalište „Rimska“ za obe linije u smeru prema Učiteljskom naselju i Mirijevu.

Čiča Ilijina i Vojvode Savatija…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog ugaonog stambeno-poslovnog objekta, a zbog montaže krana, 6. juna 2021. za saobraćaj će biti zatvorene ulice Vojvode Savatija, na delu od Milana Milićevića do Pećke, kao i Čiča Ilijina ulica.

34. Beogradski maraton

U nedelju, 6. juna 2021. održaće se Beogradski maraton. Tim povodom biće IZMENA U SAOBRAĆAJU u centru grada i u delu Novog Beograda, a objavili smo i NAJVAŽNIJE INFORMACIJE u vezi sa maratonom.

Buvljak na Novom Beogradu

Iz JKP „Gradske pijace“ obaveštavaju da popularni „Buvljak“ koji se nalazi u Bloku 23, u nedelju, 6. juna 2021, neće raditi zbog održavanja 34. Beogradskog maratona. U toku održavanja maratona za saobraćaj će biti zatvorene sve okolne ulice. Podsećamo da „Buvljak“, inače, radi svakog dana osim ponedeljka, od 8.00 do 20.00.

Bulevar Mihajla Pupina…

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“ u Bulevaru Mihajla Pupina, za saobraćaj će biti zatvorena jedna leva traka na potezu Bulevara Mihajla Pupina od kružnog toka do Bulevara umetnosti, do 6. juna 2021.

Bulevar Mihajla Pupina…

Usled produžetka radova koje izvodi JKP „Beograd put“ u Bulevaru Mihajla Pupina, za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva traka na potezu Bulevara Mihajla Pupina od kružnog toka do Bulevara umetnosti, u periodu od 7. do 10. juna 2021.

Južni bulevar i Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta na KP 5217 KO Vračar, a zbog montaže krana, biće izmenjen režim saobraćaja u Južnom bulevaru, zauzet kolovoz i trotoar u Južnom bulevaru ispred KP 5217 KO Vračar (na uglu sa Mihaila Gavrilovića) i zatvoren saobraćaj u Mihaila Gavrilovića na uglu sa Južnim bulevarom, dana 5. juna 2021.

Linija 24…

Zbog neplaniranih radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, 3. juna 2021, u Ulici Desanke Maksimović, na delu od Ulice Krunska do Ulice bulevar kralja Aleksandra, promenjena je trasa linije 24.

Vozila sa predmetne linije u smeru ka Dorćolu saobraćaju ulicama Njegoševa, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovno. Završetak radova je planiran u toku dana.

Palmotićeva, Koste Stojanovića i Hilandarska…

Tokom trajanja radova, koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“, do 4. juna 2021. doći će do izmena u režimu saobraćaja u Palmotićevoj, na deonici od Svetogorske do Hilandarske, u Ulici Koste Stojanovića, na uglu sa Palmotićevom, kao i u Hilandarskoj, na uglu sa Palmotićevom ulicom.

Braće Jugović u Vrčinu…

Tokom radova koje izvodi „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., doći će do izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Braće Jugović u zoni pružnog prelaza, u Vrčinu, do 3. juna 2021.

Bulevar Nikole Tesle…

Do 4. juna 2021. biće nastavljeni radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Bulevaru Nikole Tesle. Do 2. juna radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Bulevar Nikole Tesle i Aleksinačkih rudara (K237), a od 2. do 4. juna radovi pod saobraćajem obavljaće se na raskrsnici ulica Bulevar Nikole Tesle i Goce Delčeva (K238).

Vojvode Vlahovića…

Zbog neplaniranih radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u Ulici vojvode Vlahovića, promenjena je trasa linije br. 26L. Linija saobraća na trasi Medaković 3 – Naselje Braće Jerković. Radovi bi trebalo da budu završeni do 3. juna 2021.

(danubeogradu.rs)