Naslovna » Izlasci » Sport » Letnji raspust 2021: Besplatni sportski programi
Letnji raspust 2021: Besplatni sportski programi (foto: Hao Sun / Unsplash)
Letnji raspust 2021: Besplatni sportski programi (foto: Hao Sun / Unsplash)

Letnji raspust 2021: Besplatni sportski programi

Besplatni sportski programi biće realizovani za vreme letnjeg raspusta do 1. jula do 31. avgusta 2021. za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je rekreativne programe za sve zainteresovane beogradske đake od sedam do 18 godina, koji će moći u letnjim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima.

Biće im pružena mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovom sportu. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika, kao i da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Đak sport - baner - jun 2021.

Besplatni sportski programi: rukomet, košarka, fudbal, borilačke veštine…

Školarci mogu da se prijave na letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džudoa, tekvondoa, aikida, ritmičke gimnastike, fitnesa i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Organizuju ih sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, JP Sportski centar „Olimp – Zvezdara“, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“, SC „Voždovac“ d.o.o. Beograd, SRC „Pionirski grad“ d.o.o. Beograd, JP za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin“, JP SKC „Obrenovac“, Sportska organizacija „Čukarica“, JP za upravljanje poslovnim prostorom Poslovni centar „Rakovica“, Beograd i Ustanova „Voždovački centar Šumice“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Zainteresovani mogu da se prijave za školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja) koju organizuju sportski centri: JP Sportski centar „Novi Beograd“, JP Ada Ciganlija, Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, Privredno društvo „Mirko Sandić“ d.o.o. Beograd – Vračar, AD Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun“, SC „Tašmajdan“ d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Gradski centar za fizičku kulturu, JP Sportski centar „Olimp – Zvezdara“, JP SKC „Obrenovac“, kao i Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“.

Mladi će tehnike plivanja lako savladati uz stručnjake sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.

Rekreativno plivanje organizuju sportski centri: Privredno društvo „Mirko Sandić“ d.o.o. Beograd – Vračar, AD Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun“, Gradski centar za fizičku kulturu, JP Sportski centar „Olimp – Zvezdara“, JP SKC „Obrenovac“, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“.

Takođe, za decu sa različitim oblicima invaliditeta Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo“ organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić“, a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija“ i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara“.

Preuzmite raspored besplatnih sportskih programa za vreme letnjeg raspusta 2021. (3797 downloads)

Besplatni sportski programi 2021 – prijavljivanje

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za sport i omladinu, interesovanje za sve sportske programe je veliko, pa preporučuju da se zainteresovani učenici prijave organizatorima programa pre početka realizacije, imajući u vidu da je broj mesta ograničen.

Potrebno je da zainteresovani roditelji svoju decu prijave direktno sportskim centrima koji će ih evidentirati i rasporediti u odgovarajuće grupe i dobiti termine kada će učenik, odnosno učenica dolaziti na ponuđene programe.

Besplatno korišćenje bazena tokom letnjeg raspusta

  • SC „Tašmajdan“ d.o.o. Beograd,
  • Zavod za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak“,
  • JP Sportski centar „Olimp – Zvezdara“,
  • JP Sportski centar „Novi Beograd“,
  • Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“,
  • JP SKC „Obrenovac“,
  • kao i PD „25. maj – Milan Gale Muškatirović“…

obezbediće jedan dan u nedelji (sreda) učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta.

Bazeni sa ovim programom počinju da rade od 7. jula do 31. avgusta 2021.

Sportski centri mogu odrediti i dodatne dane besplatnog korišćenja bazena, pored obavezne srede, ukoliko vremenske prilike ne omogućavaju realizaciju besplatnog korišćenja bazena sredom.

Besplatni ulaz na bazen učenik ostvaruje na osnovu uvida u đačku ispravu – knjižicu. Sekretarijat za sport i omladinu je za ove namene obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad i obezbeđivanje zdravstvene zaštite. (Beoinfo)