Naslovna » Izlasci » Sport » LOI – veslanje: Martin Mačković i Miloš Vasić u finalu
LOI - veslanje: Martin Mačković i Miloš Vasić u finalu (foto: OKS)
LOI - veslanje: Martin Mačković i Miloš Vasić u finalu (foto: OKS)

LOI – veslanje: Martin Mačković i Miloš Vasić u finalu

Srpski dvojac bez kormilara, koji čine Martin Mačković i Miloš Vasić, plasirao se u finale Letnjih olimpijskih igara u Tokiju.

Mačković i Vasić su u polufinalnoj trci na 2000 metara zauzeli drugu poziciju iza posade iz Hrvatske i sa vremenom 06:17,47 ostvarili plasman u finale Igara koji je Srbija čekala 17 godina.

Posle polufinalne trke Mačković i Vasić su bili zadovoljni uspehom, ali ističu da je maksimalan fokus usmeren na ono najbitnije, a to je sutrašnja finalna trka.

– Ovo je veliki uspeh. Išli smo korak po korak nakon svega što nam se dešavalo prilikom dolaska u Tokio. Tempirali smo dobro formu, danas smo izveslali svoju najbolju trku. Želimo da se što pre oporavimo i da sutra napadnemo medalju. Konkurencija će biti vrlo jaka, iako su neki favoriti ispali. Sve ih poznajemo, ali idemo da veslamo našu trku, nadam se do medalje – rekao je Miloš Vasić, nakon plasmana u finale.

– Zadovoljni smo, iako mislim da možemo da budemo i brži. Za sada smo ostvarili cilj. Od kada smo krenuli da radimo sa trenerom Nikolom Stojićem znali smo šta je cilj i sada smo nadomak njega. Želimo da krunišemo naš rad. Uživao sam u današnjoj trci, upijao sam svaki momenat – zaključio je Mačković.

Finalna trka našeg dvojca bez kormilara na programu je sutra u 2.18 po srednjoevropskom vremenu. (Izvor: OKS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.