Naslovna » Izlasci » Sport » Milica Mandić osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju
LOI: Milica Mandić osvojila zlatnu medalju (foto: OKS)
LOI: Milica Mandić osvojila zlatnu medalju (foto: OKS)

Milica Mandić osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Predstavnica u tekvondou, kategorije +67 kg, Milica Mandić osvojila je prvu zlatni medalju za Srbiju na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju!

Kao i u Londonu 2012. godine, obradovala nas je Milica Mandić, koja je donela treću medalju u Tokiju, posle srebra Damira Mikeca u disciplini vazdušni pištolj 10 m i bronze Tijane Bogdanović u tekvondou u kategoriji do 49 kg.

Milica Mandić je, posle meča sa Dabin Kor Li iz Južne Koreje, izjavila da je ovo bila poslednja olimpijska borba u njenoj karijeri, i da ne postoji lepši način da se završi nastup na Igrama, nego uz olimpijsko zlato.

– Rekla bih da je ovo sjajan kraj. Bilo je ovo turbulentnih pet godina. Istinski sam želela da budem na postolju i da osvojim zlatnu medalju. Uspeli smo, ne samo ja, već i Gale i Tijana i Marija koja je ovde, porodica, verenik, i mislim da bih mogla da nabrajam dosta ljudi. Ovo nije samo moja medalja. Ovo je i njihova medalja. Mnogo sam ponosna na sve što smo postigli do sada – rekla je Mandić nakon ceremonije dodele medalja.

LOI: Milica Mandić osvojila zlatnu medalju (foto: OKS)
Foto: OKS

Najemotivniji trenutak večeri bio je naravno intoniranje srpske himne i suze u očima naše reprezentativke.

– Apsolutno najlepše od svega je slušati svoju himnu. To uvek budi strašne emocije, ne samo sada već i u Londonu pre devet godina. Volela bih da je ceo tim mogao da stane na postolje da nekako zajedno završimo ove Olimpijske igre – rekla je Milica nakon primanja zlatne medalje. (Izvor: OKS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.