Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Deca kompozitori – FEDEMUS 2021: Koncert „Kad bih“
Deca kompozitori - FEDEMUS 2021: Koncert "Kad bih" (detalj sa plakata)
Deca kompozitori - FEDEMUS 2021: Koncert "Kad bih" (detalj sa plakata)

Deca kompozitori – FEDEMUS 2021: Koncert „Kad bih“

Povodom završnice 26. Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ – FEDEMUS 2021 biće održan koncert „Kad bih“.

U petak, 24. septembra 2021. od 17.00, u Crvenoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd koncert će se održati bez prisustva publike, ali moći će da se prati uživo na YouTube kanalu DKCB.

Na koncertu će učestvovati pobednici festivala – deca kompozitori i kantautori iz cele Srbije. Ove godine na završnom koncertu će nastupiti solisti kantautori iz Futoga, Novog Sada, Kragujevca, Vraneša, Vrnjačke Banje, Sremske Mitrovice, Beograda i gosti programa.

Na ovogodišnji konkurs, koji je trajao od 15. januara do 15. marta, stiglo je više stotina kompozicija iz oko 35 mesta Srbije, koje su grupno ili pojedinačno komponovala deca osnovnih škola na svoje ili tekstove svojih vršnjaka.DuB - vinjeta: Online program

Po završenom konkursu, selekciona komisija, u sastavu naših eminentnih profesora muzike i aranžera, odabrala je 32 instrumentalne i 16 vokalnih kompozicija. Snimljene vokalne kompozicije nalaze se se na novom CD-u pod nazivom „Kad bih“ u izdanju DKCB.

Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva FEDEMUS – „Deca kompozitori“ propisan nastavnim planom i programom u nastavi muzičke kulture Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije, jedini je festival na kome deca učestvuju kao kompozitori, tekstopisci i izvođači. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.