Naslovna » Izlasci » Sport » Paraolimpijske igre – Tokio 2020: Dragan Ristić osvojio prvu zlatnu medalju za Srbiju
Dragan Ristić osvojio zlatnu medalju u Tokiju (foto: POKS)
Dragan Ristić osvojio zlatnu medalju u Tokiju (foto: POKS)

Paraolimpijske igre – Tokio 2020: Dragan Ristić osvojio prvu zlatnu medalju za Srbiju

Srpski paraolimpijac Dragan Ristić osvojio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u streljaštvu.

Rezultatom 255.5 Dragan je oborio paraolimpijski rekord u disciplini R5, 10m, vazdušna puška, ležeći stav, klasa SH2, Miks.

Inače, on je i svetski rekorder u ovoj disciplini.

Srpski sportisti u Tokiju

Borislava Perić Ranković i Nada Matić obezbedile su medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Perić Ranković i Matić su u ekipnoj konkurenciji u objedinjenim klasama 4 i 5 došle do polufinala i imaju sigurnu bronzu. Za finale će se boriti sa selekcijom Švedske danas.

Naša paraatletičarka Saška Sokolov bila je peta u trci na 100 m, a na stadionu u Tokiju nastupaće i trci na 200 m i bacanju koplja.

Parabiciklista Milan Petrović završio je takmičenje u hronometarskoj trci na sedmom mestu a 3. septembra trkaće se u drumskoj trci.

Takođe, sedmo mesto zauzeo je i Nemanja Matijašević u skoku u dalj, klasa F47, ličnim rekordom od 7,07 metara.

Dizač tegova, Petar Milenković, bio je blizu medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju ali je završio na petom mestu.

Paraatletičar Nejboša Đurić završio je takmičenje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sa dva šesta mesta, u bacanju diska, klasa F56 i u bacanju kugle, klasa F55. Đurić je disk bacio 39,14 metara čime je oborio paraolimpijski rekord u klasi f55. (danubeogradu.rs)