Naslovna » Izlasci » Festivali » XII Balkan Cheese Festival: Festival sireva Balkana 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda
XII Balkan Cheese Festival: Festival sireva Balkana 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda
XII Balkan Cheese Festival: Festival sireva Balkana 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda

XII Balkan Cheese Festival: Festival sireva Balkana 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Beograda, partnera manifestacije, ovog vikenda biće održana izložba autohtonih sireva Balkana, XII Balkan Cheese Festival.

Posetioci će na izložbi moći da vide retke i neobične vrste više od stotinu sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Grčke.

Grčka je zemlja počasni gost ovog festivala. Sirevi i delikatesi iz ove zemlje biće izloženi pod pokroviteljstvom ambasade Republike Grčke u Beogradu, čiji će zvaničnici svečano otvoriti festival na ceremoniji u subotu, 6. novembra od 11.00.

Posebno mesto zauzeće sirevi iz srpskog srednjovekovnog manastira Draginac sa istoka Kosova i Metohije, kao i sirevi koje prave nastavnici i učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota i Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Futoga.

XII Balkan Cheese Festival – info

Radno vreme XII Balkan Cheese Festival-a biće od 10.00 do 20.00 u subotu i nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 300 dinara.

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 7. novembra u 19.00.

Na događaju će biti u potpunosti primenjene važeće mere protiv epidemije: obaveza nošenja zaštitnih maski na licu, odstojanje odnosno fizička distanca i ograničen broj posetilaca u skladu sa uredbama Vlade Srbije.

Dodatno, na ulazu će biti postavljeni pult za dezinfekciju i pametna kapija sa senzorima za merenje temperature tela i broja posetilaca.

Detaljnije informacije o manifestaciji mogu se naći na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar