Naslovna » Izlasci » Beograd u bojama Maroka: 65 godina diplomatskih odnosa Maroka i Srbije
65 godina diplomatskih odnosa Maroka i Srbije: izložbe, koncerti, revije filmova (foto: Pixabay)
65 godina diplomatskih odnosa Maroka i Srbije: izložbe, koncerti, revije filmova (foto: Pixabay)

Beograd u bojama Maroka: 65 godina diplomatskih odnosa Maroka i Srbije

Ambasada Kraljevine Maroko, uz podršku Grada Beograda, obeležava jubilej – 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Maroka i Srbije.

Tim povodom, u narednom periodu biće održani brojni kulturno-umetnički programi širom Srbije koji imaju za cilj učvršćivanje srpsko-marokanskog prijateljstva.

Grad Beograd će bojama marokanske zastave tokom večernjih časova u noći između 1. i 2. marta kolorizovati pojedine objekte dekorativnog osvetljenja – Brankov i Most na Adi, saopštili su iz JKP „Javno osvetljenje“.

U utorak, 1. marta 2022, počeće manifestacija „Maroko u Srbiji, Srbija u Maroku“ u Muzeju PTT, predstavljenjem specijalne kolekcije poštanskih markica dve zemlje. Biće upriličena i prigodna izložba marokanske filatelije u prostorijama muzeja, koja će biti otvorena za posetioce do maja 2022.

Marokanski bend Šalaban, koji izvodi kombinaciju džeza i marokanske tradicionalne gnava muzike, održaće koncert 8. marta u Operi i teatru „Madlenianum“, a zatim i 9. marta, u Hali 1 Novosadskog sajma.

Najavljeni su festivali marokanskog filma u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Čačku, izložba marokanskih i jugoslovenskih arhiva, fizičkih i vizuelnih materijala u Arhivu Jugoslavije, kao i koncerti marokanskih muzičara u okviru festivala Artlink i Etnofest.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.