Naslovna » Izlasci » Akcije » Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji (21. maj 2022)
Čukarička ferijalna roštiljijada (foto: Maude Frédérique Lavoie / Unsplash)
Čukarička ferijalna roštiljijada (foto: Maude Frédérique Lavoie / Unsplash)

Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji (21. maj 2022)

Tradicionalna turistička, gastronomska i porodična manifestacija Čukarička ferijalna roštiljijada biće održana u subotu, 21. maja 2022. od 11.00.

Na piknik terenima na Adi Ciganliji, manifestaciju će otvoriti predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Celodnevno takmičenje, već 13. godinu zaredom, organizuje Ferijalni savez Čukarice, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica.

I ove godine, učešće u jedinstvenom takmičenju u pripremi roštilja, pod sloganom „Ćumurom sa humorom“, uzeće 120 takmičarskih ekipa.

Žiri, u čijem sastavu su profesori Visoke hotelijersko-ugostiteljske škole i profesionalni kuvari iz beogradskih restorana, izabraće najukusniji i najlepše dekorisan roštilj.

U bogatom kulturno-umetničkom programu biće održan takmičarski festival folklora, kao i festival tradicionalnih sportskih takmičenja, na kojem će se posetioci oprobati u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim nadmetanjima.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, biće organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva, dok će volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovati veštine pružanja prve pomoći.

Najuspešnije ekipe biće nagrađene vrednim nagradama i peharima, a sve posetioce očekuje druženje uz gastronomske specijalitete i zanimljiv program. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.