Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Festival kranjske kobasice na pijaci „Đeram“
Festival kranjske kobasice na pijaci "Đeram"
Festival kranjske kobasice na pijaci "Đeram"

Festival kranjske kobasice na pijaci „Đeram“

U subotu, 28. maja 2022. od 9.00 do 15.00, na pijaci „Đeram“ (Živka Karabiberovića 3), biće organizovan Festival kranjske kobasice „Ukusi Evrope“.

Nakon uspešnog prvog festivala, koji se prošle godine održao na pijaci „Zemun“, ovogodišnji festival seli se na pijacu „Đeram“, gde će gosti iz Slovenije predstaviti pravu slovenačku kranjsku kobasicu.

Festival organizuju udruženja proizvođača kranjske kobasice GIZ Kranjska klobasa, kao deo promotivne kampanje „Enjoy, it’s from Europe“, koje sufinansira Evropska unija. Predstavnici festivala „Ukusi Evrope“ prezentovaće posetiocima originalnu kranjsku kobasicu, koja nosi evropsku oznaku kvaliteta, ne samo u Sloveniji već i šire.

Posetioci će biti u prilici da na festivalu, pored kranjske kobasice, degustiraju i kupe autentične suhomesnate slovenačke proizvode, ali i da dobiju savete od kuvara koji će na licu mesta pripremati nekoliko zanimljivih kombinacija sa kranjskom kobasicom.

Organizator Festivala se odlučio da promociju slovenačkog nacionalnog specijaliteta organizuje upravo na jednoj od beogradskih pijaca, jer su pijace prepoznate kao svojevrstan brend Beograda, mesta koja naši sugrađani rado posećuju prilikom nabavke svežih i visokokvalitetnih namirnica, ali i značajna karika i u plasmanu autentičnih proizvoda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.