Naslovna » Porodica » Deca » Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu tokom letnjeg raspusta 2022.
Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi - Atelje za primenjenu umetnost
Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi - Atelje za primenjenu umetnost

Dečji kulturni centar Beograd: Besplatni letnji programi za decu tokom letnjeg raspusta 2022.

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) za letnji raspust priprema besplatne programe i kreativne radionice za decu i mlade koji će biti u Beogradu.

U ateljeima i studijima DKCB, u Takovskoj 8, deca će imati priliku da vide proces rada i da oprobaju svoja umeća u Ateljeu za primenjenu umetnost, Baletskom studiju, Likovnom ateljeu, Studiju glume i drugim umetničkim radionicama ovog centra.

Pored kreativnih radionica, DKCB osmislio je i program Ekološka istraživačka akcija koji će se odvijati u Tašmajdanskom parku i na Velikom ratnom ostrvu.

U ekološkoj akciji na Tašmajdanu deca će se upoznati sa zaštićenim stablima u parku, sisarima i pticama koji u njemu žive, zanimljivom geološkom prošlošću ovog mesta i istorijskim događajima koji su se odvijali u parku, dok će se na Velikom ratnom ostrvu upoznati sa prirodnom oazom u Beogradu koja pored vrednih prirodnih karakteristika ima istorijski i strateški značaj za Beograd.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Tom prilikom naučiće kako se pravi herbarijum i prepariraju insekti, posetiće mrestilište riba Galijaši i od ekologa saznati sve o ptičjim vrstama, gmizavcima i sisarima koji žive na ostrvu.

Prijavljivanje za učešće na radionicama i programima je neophodno, a vrši se pozivom na broj 011/3242-011, radnim danima od 8.00 do 15.00. Više informacija potražite ovde.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.