Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (30. jun 2022)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (30. jun 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u četvrtak, 30. juna 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Od 20.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca na lokalitetima: nasip Mali raj – Dunavac, nasip Crvenka – Vrbovski, nasip Dunavac – Vrbovski, nasip Pančevački most – Mali raj, Mali raj, Azilantski centar, nasip Pančevački most – Crvenka, Crvenka, Jojkića dunavac, Banovo brdo, Sunčana padina – Repište, Cerak, Cerak vinogradi, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo, Kaluđerica, Leštane i Boleč.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.