Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – avgust 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - avgust 2022: Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd (foto: Nemanja Nikolić)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - avgust 2022: Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd (foto: Nemanja Nikolić)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – avgust 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom avgusta 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Vojvode Prijezde…

Tokom radova koje izvodi „IKJB Home“ na izgradnji slobodnostojećeg stambenog objekta, a radi postavka krana za saobraćaj će biti zatvorena Vojvode Prijezde u visini broja 8, 27. i 28. avgusta 2022.

Desetog oktobra, Sedmog jula i Prvog maja…

Tokom radova JKP „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ od 25. avgusta do 17. novembra 2022. u ulicama Desetog oktobra, Sedmog jula i Prvog maja doći će do izmene u režimu saobraćaja po fazama:

 • faza 1.1: izmena režima saobraćaja u Desetog oktobra i Živojina Tabakovića (radovi na kolovozu), uod 25. do 29. avgusta 2022;
 • faza 1.2: izmena režima saobraćaja duž Desetog oktobra, na delu između Živojina Tabakovića i Prvog maja (radovi na kolovozu), od 30. avgusta do 5. septembra 2022;
 • faza 2 (Tip 1,Tip 2,Tip 3 i Tip 4): izmena režima saobraćaja duž Prvog maja na delu između Desetog oktobra i raskrsnice sa Zelenčeva (radovi na kolovozu, u dužini od po maksimum 50 m), od 6. septembra do 18. oktobra 2022;
 • faza 3 (Tip 1,Tip 2,Tip 3, Tip 4 i Tip 5): izmena režima saobraćaja duž Sedmog jula na delu od Desetog oktobra do raskrsnice sa Lipljanska (radovi na kolovozu, u dužini od po maksimum 50 m), od 19. oktobra do 17. novembra 2022.

Vojvode Micka Krstića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju, za saobraćaj će biti zatvorena Vojvode Micka Krstića, između ulica Patrisa Lumumbe i Marijane Gregoran, od 29. avgusta do 3. septembra 2022.

Linije 85, EKO 1 i 601N…

Tokom izvođenja radova u zoni raskrsnice ulica Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića doći će do zauzeća desne saobraćajne trake Ulice Đorđa Stanojevića u zoni same raskrsnice, što će vozilima onemogućiti desno skretanje iz Ulice Đorđa Stanojevića u Omladinskih brigada, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U toku izvođenja radova, vozila javnog prevoza 85, EKO1, 601N će se u smeru ka Ulici omladinskih brigada kretati Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Crvene armije, ulicama Jurija Gagarina, Omladinskih brigada i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru ići redovnom trasom. Radovi će se izvoditi od 26. do 31. avgusta 2022.

Belgrade Music Week…

Tokom održavanja festivala od 26. do 28. avgusta 2022. doći će do izmenjenog režima saobraćaja, te će za saobraćaj biti zatvorene ulice Bulevar Nikole Tesle (od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta) i Ušće (od Bulevara Nikole Tesle do ulaska u PC „Ušće“), i to 26/27, 27/28. i 28/29. avgusta u periodu od 17.00 do 05.00 časova.

Tokom održavanja manifestacije doći će i do promene režima rada linija javnog prevoza, a Sekretarijat za javni prevoz izvršio je izmene na linijama javnog prevoza u zoni održavanja festivala.

 • Vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linija 27E i 35 će se u oba smera, umesto ulicama Bulevar Nikole Tesle i Ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa Novi Beograd u Bloku 20. Linija javnog prevoza 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most- Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom.
 • U suprotnom smeru vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60, odnosno saobraćaće ulicama Sajmište, Brankov most i dalje redovnom trasom. Autobusi će na izmenjenim trasama koristiti postojeća stajališta linija JGP-a, navodi se u saopštenju.

Maršala Tolbuhina…

Tokom radova JKP „Beograd put“ od 25. avgusta do 5. septembra 2022. doći će do izmene u režimu saobraćaja u Bulevaru maršala Tolbuhina od ulice Palmira Toljatija do ulice Gramšijeve u smeru ka Bulevaru Nikole Tesle.

Ugrinovačka…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ugrinovačka, od Filipa Višnjića do Banatske, od 20. do 31. avgusta 2022.

Joze Šćurle…

Tokom radova na izgradnji kanalizacione mreže, čiji je investitor Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Joze Šćurle, od 19. avgusta do 4. oktobra 2022, po fazama.

Petlja Zmaj…

Tokom radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u ul. Auto-put za Novi Sad, u zoni petlje Zmaj, saobraćajnica T6, od 15. avgusta do 14. septembra 2022.

Okretnica „Vidikovac“

Rekonstrukcija autobuske okretnice „Vidikovac“ trajaće od 11. avgusta do 4. septembra 2022, pa je zbog toga došlo do izmena na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija na OVOM LINKU.

Bulevar JNA…

Tokom radova na popravci javnih saobraćajnih površina izvedenih od betonskih ploča i kocke, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru JNA od br. 17 do Ulice Slobodana Jovića (smer ka „Trošarini“), po fazama, od 11. avgusta do 8. oktobra 2022.

Kraljice Katarine…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“ na opštini Čukarica, biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici kraljice Katarine ispred broja 62, od 10. do 31. avgusta 2022.

Gradski park…

Tokom radova na rekonstrukciji toplovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvoren Gradski park – deo 2 od kraja slepog dela ulice do Nemanjine u Zemunu, od 8. do 22. avgusta 2022. i izmenjen režim saobraćaja u Nemanjinoj od Gradskog parka – deo 1 do Gradskog parka – deo 2 i od Gradskog parka – deo 1 do ugla sa Nemanjinom, kao i od Gradskog parka – deo 2 do ugla sa Nemanjinom, faza 2, od 23. avgusta do 4. septembra 2022.

Kraljice Katarine…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Kraljice Katarine, od 10. do 31. avgusta 2022.

Danijelova…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda sa priključkom, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Danijelova ulica, od Ljube Nedića do Ljubičke, od 9. do 29. avgusta 2022.

Zdravka Čelara…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Zdravka Čelara od 8. do 31. avgusta 2022.

Vitezova Karađorđeve zvezde i Mirijevski venac…

Tokom radova na izgradnji kablovskih vodova, koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. biće izmenjen režim saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde, na delu od kućnog br. 49-51 do raskrsnice sa Mirijevskim vencem i zauzeće i raskopavanje trotoara na Mirijevskom vencu na delu od raskrsnice sa Vitezova Karađorđeve zvezde do kućnog br. 22-24, od 1. do 31. avgusta 2022, po fazama:

 • faza 1: izmena režima saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde (radovi na trotoaru), od 1. do 19. avgusta 2022;
 • faza 2: izmena režima saobraćaja na Mirijevskom vencu (radovi na trotoaru), od 1. do 19. avgusta 2022;
 • faza 4: izmena režima saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde, pola-pola kolovoz (radovi na kolovozu), 14. avgusta 2022;
 • faza 3: izmena režima saobraćaja na Mirijevskom vencu (radovi na trotoaru), od 20. do 31. avgusta 2022.

Štrosmajerova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području Starog jezgra Zemuna, za saobraćaj će biti zatvorena Štrosmajerova, od raskrsnice sa Glavnom do raskrsnice sa Nemanjinom i Svetosavskom, od 8. avgusta do 21. septembra 2022.

 • U prvoj fazi saobraćaj se obustavlja u Štrosmajerovoj, od raskrsnice sa Glavnom do raskrsnice sa Akademskom, od 8. do 27. avgusta.
 • Tokom druge faze radova za saobraćaj se zatvara Štrosmajerova od raskrsnice sa Akademskom do raskrsnice sa Nemanjinom i Svetosavskom, od 28. avgusta do 16. septembra.
 • Završna faza radova, od 17. avgusta do 21. septembra podrazumeva zatvaranje kolovoza u zoni raskrsnica Štrosmajerova, Nemanjina i Svetosavska.

Turgenjevljeva…

Tokom radova radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Turgenjevljeva, do 15. septembra 2022, po fazama:

 • 1. faza: zatvaranje saobraćaja u delu Turgenjevljeve od Šumadijskog trga prema Kirovljevoj, do 25. avgusta 2022;
 • 2. faza: zatvaranje saobraćaja u delu Turgenjevljeve bliže Kirovljevoj od 26. avgusta do 15. septembra 2022.

Molerova…

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ radiće rekonstrukciju vodovodne mreže u Molerovoj na Vračaru, od Makenzijeve do Koče Kapetana i Njegoševe, do 2. septembra 2022.

U delu Molerove ulice, od raskrsnice sa Makenzijevom do raskrsnice sa Njegoševom, biće privremeno obustavljen saobraćaj. Sekretarijat za saobraćaj izdao je delimično rešenje za postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u ovom delu ulice, za zatvaranje saobraćaja, zauzeće i iskop delova kolovoza, trotoara i parking mesta.

Radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije za blok ulica Koče Kapetana i Molerova.

Balkanska…

Tokom radova na popravci kolektora, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, od 1. do 30. avgusta 2022. za saobraćaj će biti zatvorena Balkanska ulica.

Radovi podrazumevaju zatvaranje Balkanske ulice za saobraćaj, i to u delu od zone raskrsnice sa Nemanjinom do zone raskrsnice sa Ulicom Gavrila Principa. Tokom izvođenja radova vozila sa linije 9A, 78, 83 i EKO2 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Nemanjinom, Savskim trgom, Karađorđevom, Zemunskim putem i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila sa linija 52, 53, 56 i 56L će u smeru ka Zelenom vencu saobraćati sledećim ulicama: Hajduk Veljkov venac, Nemanjinom, Savski trg, Karađorđevom, Koče Popovića, Gavrila Principa i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Savski trg 1“ (za linije 9A, 52, 53, 56, 56L, 78, 83, EKO2) u Karađorđevoj ulici (smer ka Novom Beogradu) na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 30 metara posle zone rasksrnice sa Ulicom Mihaila Bogićevića, kao i stajalište „Ekonomski fakultet 1“ (za linije 52, 53, 56 i 56L) u Karađorđevoj (smer ka Zelenom vencu) na poziciji ED stub koji se nalazi oko 25 metara ispred semafora, odnosno u visini parking garaže kod Ekonomskog fakulteta.

Stevana Markovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji stambenog objekta, biće zauzet deo kolovoza, trotoara i parking mesta u Stevana Markovića ispred br. 5, utorkom i subotom do 20. septembra 2022.

Bulevar umetnosti…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru umetnosti, od raskrsnice sa Bulevarom Zorana Đinđića do Bulevara Arsenija Čarnojevića, do 15. septembra 2022.

Beogradska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zauzet trotoar i tri parking mesta u Beogradskoj ispred br. 21, do 31. decembra 2022.

Prelaz preko pruge u Batajnici…

Budući da su završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka, dužine 288 metara, preko pruge u Batajnici, i da je postavljena signalizacija i uspostavljena saobraćajna veza između ulica Carice Jelene i Šangajske, izvođači radova na modernizaciji i rekonstrukciji brze pruge su krajem jula otpočeli radove na postavljanju zaštitne ograde, čime će biti zatvoren putni prelaz u neposrednoj blizini železničke stanice Batajnica, saopštili su iz Gradske opštine Zemun.

Drumski saobraćaj ostaje otvoren na putnom prelazu ranžirne stanice Ostružnica-Batajnica, a građanima je na raspolaganju i pešačko-biciklistički pothodnik u železničkoj stanici Batajnica.

Izgradnju nadvožnjaka u Batajnici pokrenula je Gradska opština Zemun kojim je premošćen prelaz preko četiri koloseka brze pruge i omogućena nesmetana saobraćajna komunikacija žitelja naselja Šangaj sa centrom Batajnice.

Zahvaljujući opštinskoj inicijativi, izgrađena je i nova saobraćajna veza u produžetku Belegiške ulice, u dužini od 3,6 kilometara, koja se koristi za teretni saobraćaj dok se ne izgrade sve pristupne saobraćajnice koje će biti povezane sa nadvožnjakom.

Ovim projektom, zajedno sa nadvožnjakom, obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

Rabina Alkalaja…

Tokom radova na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u ulicama Bežanijska, Rabina Alkalaja i Oračka, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice:

 • Bežanijska, od raskrsnice sa Svetosavskom i do raskrsnice sa Rabina Alkalaja, do 11. avgusta 2022;
 • Bežanijska, od raskrsnice sa Svetosavskom i do raskrsnice sa Rabina Alkalaja, uključujući i raskrsnicu sa Rabina Alkalaja, od 12. do 18. avgusta 2022;
 • Rabina Alkalaja, od Bežanijske do Oračke, od 19. do 29. avgusta 2022;
 • raskrsnica Oračke i Rabina Alkalaja, od raskrsnice sa Svetosavskom do raskrsnice sa Vasilija Vasiljevića, od 30. avgusta do 5. septembra 2022.

Naselje Altina…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Pavla Vuisića u naselju Altina, na delu od zone raskrsnice sa Simona Bolivara do zone raskrsnice sa Emila Zatopeka u dužini od 250 metara, do 15. septembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija 81 i 81L saobraćati u smeru ka okretnici „Altina 1“ – Pavla Vuisića, Amadova, Justina Popovića, Dragačevskih trubača, Altina 1.

U smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vuisića, Svetomira Đukića, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vuisića i dalje redovno.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti privremena stajališta.

U smeru ka okretnici „Altini 1“:

 • Amadova – u Pavla Vuisića, neposredno ispred zone raskrsnice sa Amadovom;
 • Emila Zatopeka 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 40 metara ispred zone raskrsnice sa Emila Zatopeka;
 • Dijega Rivere 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa Dijega Rivere.

U smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“:

 • Svetomira Đukića – u Svetomira Đukića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Pavla Vuisića;
 • Emila Zatopeka 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Emila Zatopeka.

Tokom izvođenje radova Amadova će biti jednosmerna u smeru ka Justina Popovića i Grigorija Božovića u smeru ka Pavla Vuisića.

Nemanjina i Resavska…

Tokom izvođenja radova na na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u raskrsnici ulica Nemanjina i Resavska, do 31. avgusta 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • tramvajske linije br. 2, 7, 9 i 12 se ukidaju;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 7L (Ustanička – Blok 45), koja će saobraćati na trasi Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira, Pariska, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije br. 7;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 9L (Banjica – Trg Slavija), koja će saobraćati na trasi Banjica, Baštovanska, Bebelova, Vojvode Stepe, Trg oslobođenja, Bulevar oslobođenja i Trg Slavija;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 12L (Tašmajdan – Banovo brdo), koja će saobraćati na trasi Tašmajdan (park), Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira, Karađorđeva, Savski trg i dalje trasom linije br. 12;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 12L1 (Omladinski stadion – Tašmajdan), koja će saobraćati na trasi Omladinski stadion, Mije Kovačevića, Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra i Tašmajdan (park);
 • uspostavlja se privremena autobuska linija br. 9A (Trg Slavija – Blok 20) će saobraćati na sledeći način:
  – u smeru ka terminusu „Blok 20“ će saobraćati ulicama Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihila Bogićevića, Karađorđeva, Stari savski most, Zemunski put, Vladimira Popovića do terminusa „Blok 20“
  – u smeru ka Trgu Slavija će saobraćati ulicama „Blok 20“, Vladimira Popovića, Zemunski put, Stari savski most, Karađorđeva, Savski trg, Nemanjina do Trga Slavija.
 • Autobuska linija br. 74 (Bežanijska kosa – Mirijevo 3) će u smeru ka Mirijevu saobraćati ulicama Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

U periodu od 6. avgusta 2022, privremeno se izmešta stajalište „Kneza Miloša“, smer ka Savskom trgu, na poziciju koja se nalazi oko 50 metara posle postojeće, odnosno oko 25 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Ulicom Kneza Miloša.

Omladinskih brigada…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Omladinskih brigada, na deonici od Nikole Dobrovića do Đorđa Stanojevića, do 31. avgusta 2022, po fazama.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu na katastarskim parcelama br.3411/1 i 1766/1 KO Petka i 713/1 KO Šušnjar u dužini od oko 1150 m, do 11. novembra 2022.

Stari grad…

Tokom radova na izgradnji kablovskih (podzemnih) vodova za napajanje, koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. biće izmenjen režim i zatvoren saobraćaj u opštini Stari grad, po fazama, i to:

 • u Gospodar Jovanovoj, Višnjićevoj i Gospodar Jevremovoj, do 2. avgusta 2022;
 • u Cara Uroša, Uzun Mirkovoj, Kralja Petra i Knez Mihailovoj, od 3. do 24. avgusta 2022;
 • u Uzun Mirkovoj, 13. i 14. avgusta 2022.

Letnji red vožnje JGP i sezonske linije…

Aktuelan je letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika, a rade i sezonske linije. Više informacija na OVOM LINKU.

Resnik…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, do 1. septembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 saobraćaće u oba smera ulicama Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobođenja, 13. oktobra, Sretena Popovića, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije br. 94 će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta…

u smeru ka Resniku:

 • 13. oktobra (šifra st: 3530) – u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visini kućnog br. 7;
 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3648) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem 12;

u smeru ka gradu:

 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3649) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem;
 • 13. oktobra (šifra st: 3519) – u Ul. 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Oblakovska, Save Kovačevića, Mostarska i Mileta Cerovca…

Tokom radova koje izvodi grad Beograd, za potrebe Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, radovi će se obavljati pod saobraćajem u Oblakovskoj, Save Kovačevića, Mostarskoj i Mileta Cerovca, do 10. januara 2023.

Sremska…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Sremske ulice sa infrastrukturom u postojećoj regulaciji sa uklapanjem u postojeće stanje ulica Maršala Birjuzova, Terazije, Knez Mihailova i Kolarčeva, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na delovima katastarskih parcela 2155/1, 2211/1, 2213, 2917, 2922, 2076, 2885, 1848 i 2886 KO Stari grad, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova do Knez Mihailove, zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske, Terazija i Kolarčeve, zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama, zbog formiranja koridora za pešake i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija, do 21. septembra 2022, po fazama.

 • Faza 1
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova ka Knez Mihailovoj (do kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3).
 • Faza 2
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Sremskoj, od kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3 do Knez Mihailove.
 • Faza 3
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske i Terazija i zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama.
 • Faza 4
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Terazija i Kolarčeve i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla i dvokolosečne tramvajske pruge sa pratećom infrastrukturom, II etapa od km 1+940.00 do Pere Velimirovića opštine Rakovica, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru patrijarha Pavla, II etapa, od km 1+940.00 do raskrsnice sa Pere Velimirovića, do 1. oktobra 2022.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Kej oslobođenja…

Tokom radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, Telekom Srbija a.d. izvodiće radove na zaštiti i izmeštanju telekomunikacionih instalacija, a Elektrodistribucija Srbija d.o.o. izvodiće radove na izmeštanju i zaštiti postojećih elektroenergetskih objekata u Keju oslobođenja.

Tokom izvođenja radova biće zatvoren saobraćaj, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara, od Marka Nikolića do Karamatine i u Karamatinoj, od Fruškogorske do Keja oslobođenja i zauzeti i raskopani delove kolovoza, trotoara i parking mesta u Zmaj Jovinoj, od Fruškogorske do Keja oslobođenja, do 27. avgusta 2022.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Snimanja umetničkog programa…

Zbog snimanja serije „Južni vetar“ biće izmena u saobraćaju na Putu za koloniju do 1. avgusta 2022. Više informacija pročitajte OVDE.

Stari savski most…

Zbog izvođenja radova na opravci kolovoza na Starom savskom mostu doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi u periodu:

 • 1. i 2. avgusta, od 23.00 do 4.00 i
 • 2. i 3. avgusta, od 23.00 do 4.00.

Tokom izvođenja ovih radova važiće režim rada linija javnog prevoza:

 • vozila sa tramvajske linije 9L će u oba smera saobraćati preko Mosta na Adi;
 • vozila sa linija 9A, 78 i 83 i minibus E1 će saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most (Brankov most, Pop Lukina, Crnogorska, Braće Krsmanović, Travnička, Karađorđeva, Savski trg u smeru ka Trgu Slavija) – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Kada počnu radovi u Ulici balkanskoj, od 1. avgusta vozila sa linija 9A, 78 i 83 i minibus E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati na trasi: Nemanjina – Savski trg – Karađorđeva – Koče Popovića – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Mihajla Todorovića…

Radovi se izvode na kolovozu u Mihaila Todorovića, na delu od pozicije koja se nalazi 50 metara od zone raskrsnice sa Ulicom Olge Alkalaj, oko 140 metara gledano u smeru ka okretnici „Konjarnik“, do 4. avgusta 2022.

Tokom izvođenja radova, doći će do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza br. 64:

 • vozila sa linije broj 64 će saobraćati u oba smera ulicama terminus „Šumice“, Ustanička, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Vukasovićeva…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj Vukasovićeva, od Velizara Stankovića do okretnice, do 3. avgusta 2022.

Akademska…

U toku su radovi na na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Akademskoj ulici, koja je zatvorena za saobraćaj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do raskrsnice sa Štrosmajerovom, i to po fazama do 8. avgusta 2022.

Projektom izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, obuhvaćeno je 30 ulica sa 6,5 kilometara nove kanalizacione mreže.

Radi se kišna kanalizacija, dužine 5.280 metara, dok će odvodi za otpadne vode biti u dužini od 1.165 metara, kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu.

Dr Nike Miljanića…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“, biće zatvorena za saobraćaj deonica Nike Miljanića, do 4. avgusta 2022.

Akademska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna u regulaciji postojećih saobraćajnica, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Akademskoj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do raskrsnice sa Štrosmajerovom, po fazama:

 • Faza 3: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u Akademskoj, od kolskog ulaza u zgradu komande vazduhoplovstva do raskrsnice sa Štrosmajerovom, do 8. avgusta 2022.

Marijane Gregoran…

Tokom radova na izgradnji elektroenergetskog i telekomunikacionog voda u Ulici Marijane Gregoran doći će do promena u radu linija javnog prevoza, do 6. avgusta 2022.

Radovi će potpuno zatvoriti Ulicu Marijane Gregoran u delu od Vojvode Micka Krstića do Ulice husinskih rudara.

 • Vozila sa linija 16 i 23 će u oba smera saobraćati ulicama Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linije 25 u smeru ka Karaburmi saobraćaće ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom, Višnjičkom, Vojvode Micka Krstića, Marijane Gregoran, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i dalje redovnom trasom.
 • Vozila sa linije 32N će u oba smera saobraćati ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea do okretnice „Karaburma 2“, Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa navedenih linija će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta i novouspostavljena stajališta.

Mihaila Bulgakova…

Nova faza radova u Ulici Mihaila Bulgakova u Mirijevu započeće od petka, 12. avgusta 2022, zbog čega će vozilima javnog prevoza biti onemogućen pristup okretnici „Mirijevo 4“ iz smera Ulice Ljubiše Miodragovića.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • vozila sa linija 25P, 27E i E6 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“ saobraćati ulicama Semjuela Beketa, Koste Nađa i Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 79 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“ saobraćati ulicama Koste Nađa i Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 313 će saobraćati skraćenom trasom, odnosno promenu smera će vršiti sistemom ulica Smederevski put, Nine Kirsanove, Ljubiše Miodragovića, Smederevski put;
 • vozila sa linija 25P, 27E, 79 i E6 će u smeru ka gradu saobraćati od okretnice „Mirijevo 4“ ulicama Mihaila Bulgakova, Koste Nađa, Semjuela Beketa i dalje redovnim trasama.

Ušće i Bulevar Nikole Tesle…

Tokom biciklističke trke „Biciklističke nade – Trofej Beograda“, za saobraćaj će biti zatvorena ul. Ušće i Bulevar Nikole Tesle, 13. avgusta od 17.00 do 20.00 i 14. avgusta 2022. od 9.00 do 15.00.

Ustanička…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda u zaštitnom pojasu u delu postojeće regulacije Ustaničke kod broja 12, biće zauzet trotoar i kolovoz:

 • kod broja 12 do 6. avgusta 2022;
 • bočni prolaz od 7. do 16. avgusta 2022.

***

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji autobuske okretnice „Ustanička“, od 9. avgusta od 8.30, do 13. avgusta 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Saobraćaj će se odvijati na sledeći način:

 • vozila sa linija 50, 306, 307 i 311 saobraćaju do terminusa „Konjarnik“;
 • vozila sa linija 302, 303, 304 i 305 saobraćaju do terminusa „Zvezdara (pijaca)“.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta:

 • za linije 306, 307 i 311 – „Bulevar kralja Aleksandra“ (oba smera);
 • za linije 302, 303, 304 i 305 – „Prvomajska“ (oba smera), „Koste Trifkovića“ (oba smera) i terminus „Zvezdara (pijaca)“.

Dobre Mitrovića i Majora Ilića…

Tokom radova na rekonstrukciji ulica, koje izvodi Sekretarijat za investicije u okviru postojeće regulacije sa pratećom infrastrukturom – Majora Ilića, Dobre Mitrovića i deo Ilije Garašanina, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Dobre Mitrovića, kao i zauzet i raskopan kolovoz i trotoar u Majora Ilića, od raskrsnice sa 27. marta do ulaza u garažu Palilulske pijace.

Radovi će se odvijati u vremenskom periodu do 17. avgusta 2022.

Vojislava Ilića…

Tokom radova, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, na izgradnji toplovodne mreže sa priključcima u okviru regulacije postojeće saobraćajnice Vojislava Ilića, od Dojranske ulice do ulice Trajka Stamenkovića, biće zauzet trotoar i kolovoz po sledećoj dinamici:

 • u Vojislava Ilića od Dojranske do Prespanske, do 6. avgusta 2022;
 • u Vojislava Ilića od Prespanske do Trajka Stamenkovića, od 7. do 16. avgusta 2022.

***

Tokom radova na tekućem održavanju, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ biće izmenjen režim saobraćaja u Vojislava Ilića od raskrsnice sa ulicama Mis Irbijevom i Rimskom do raskrsnice sa Velikomoravskom i Strumičkom, do 10. avgusta 2022.

Kružni put voždovački…

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru Peka Dapčevića kod raskrsnice sa Kružnim putem voždovačkim i zatvoren saobraćaj u Kružnom putu voždovačkom od Bulevara Peka Dapčevića do raskrsnice sa Braće Jerković (radovi na kolovozu), do 17. avgusta 2022.

Mihaila Bulgakova…

Tokom izvođenja radova na rehabilitaciji ulice Mihaila Bulgakova, na delu od zone raskrsnice sa Matice srpske do zone raskrsnice sa Ljubiše Miodragovića. Radovi će se izvoditi do 18. avgusta 2022. po fazama i to…

Faza 2.1 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od zone raskrsnice sa ulicom sa ulicom Koste Nađa do okretnice „Mirijevo 4“ (okretnica je slobodna za kretanje vozila JLPP-a), do 1. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije 27 će se u zoni radova (raskrsnica Mihaila Bulgakova i Kosta Nađa) kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima.

Faza 2.2 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od kolskog ulaza u okretnicu „Mirijevo 4“, do leve polovine kolskog izlaza iz predmetne okretnice ka Ljubiše Miodragovića, od 2. do 6. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 25P, 27E, 79 i E6 će u smeru ka gradu, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • vozila sa linije 313 će u smeru ka naselju „Leštane“, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa, Ljubiše Miodragovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Faza 3.1 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od kolskog ulaza u okretnicu „mirijevo 4“ do leve polovine raskrsnice sa ulicom Ljubiše Miodragovića (gledano u smeru ka gradu), od 7. do 12. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 25P, 27E i E6 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“, saobraćati sledećim ulicama: Samjueula Beketa, Koste Nađa, Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 79 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“, saobraćati sledećim ulicama: Koste Nađa, Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 313 će saobraćati skraćenom trasom, odnosno promenu smera će izvršiti sistemom ulica Smederevski put, Nina Kirsanova, Ljubiše Miodragovića, Smederevski put;
 • vozila sa linije 25P, 27E, 79 i E6 će u smeru ka gradu, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa i dalje redovnom trasom.

Faza 3.2 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Ljubiše Miodragovića, desna polovine raskrsnice sa ulicom Mihaila Bulgakova (gledano u smeru ka gradu), na delu od kućnog broja 71 u ulici Ljubiše Miodragovića do pešačkog prelaza koji se nalazi posle zone raskrsnice sa ulicom Mihaila Bulgakova, u periodu od 13. do 18. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 313 će saobraćati skraćenom trasom, odnosno promenu smera će izvršiti sistemom ulica Smederevski put, Nina Kirsanova, Ljubiše Miodragovića, Smederevski put.

Nadežde Petrović i Nikolaja Gogolja…

Tokom izvođenja radova na tekućem održavanju, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Nadežde Petrović (ugao sa Nikolaja Gogolja) i izmenjen režim saobraćaja u Nikolaja Gogolja (ugao sa Nadežde Petrović), do 18. avgusta 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova „Deming Proinvest“ d.o.o. i „Deming“ d.o.o. na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Ulici dr Dragoslava Popovića ispred broja 3, i to danima 4, 12. i 20. avgusta 2022.

Belgrade Beer Fest – Ušće…

Od 18. do 22. avgusta 2022. biće izmena u saobraćaju zbog Belgrade Beer Fest-a. Više informacija objavili smo na OVOM LINKU. (Program 20. avgusta je odložen zbog najavljenog nevremena.)

Školska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Školska, na deonici od Ulice 13. oktobra do Ulice Rušanjske, od 15. do 21. avgusta 2022.

Vidovdanska…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“, biće zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u Vidovdanskoj, na delu od br. 2 d do raskrsnice sa Grčića Milenka, do 23. avgusta 2022.

Sutjeska osma…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici Sutjeska osma, na deonici od Jovana Isailovića do Agate Kristi, do 27. avgusta 2022, po fazama.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.